Megérne ez egy munkaügyi pert? A munkáltató rendes felmondással akart elbocsátani, de nem írtam alá, majd emaileztünk és hülyének akar nézni?
Munkaszerződés:
"Rendes" felmondás:
Emailem a cégnek 1 :
Válasz a cégtől 1 :
Nincs pénzem ügyvédre, jelenleg álláskeresésire várok.
Tanácsokat kérnék, hogy miként juthatnék a pénzemhez amiért már megdolgoztam és járna... Vagy nincs értelme?
Szerinted esélytelen drága négyzöldes eddigi összes választ adó!
Pont ezaz, hogy ha mi alapján nem számoltak pótlékot akkor mi alapján számoltak munkabért? Na az alapján kellett volna a pótlékokat is.
Nem kérek több négyzöldes választ, lehetőleg regisztrált nevű írjon már, a Bak Norbert vagy valaki más értelmesebb, köszi.
hát ha perköltséget akarsz fizetni, akkor perelj!
1 felmondást nem kell elfogadni, egyoldalú jognyilatkozat
2. nem jár versenytilalmi összeg, mivel nincs versenytilalmi korlátozásod
3. a jelenléti ívet neked kell leadni
4. bérpapír hiánya nem zavart, akkor most se zavarjon
12/
Ja egyoldalú, azért van benne hogy 30 napon belül a Munkaügyi Bírósághoz lehet fordulni ellene.
Jár a versenytilalmi, mert a szerződésben a szerződés megszünése utáni határozatlan időre is kötelezi magát értelmezd a hetes pontot.
Elég mára a hülyeségeidből kedves négyzöldes!
Jobb lesz neked attól, ha azt mondjuk pereskedj? Kétlem :)
Nyilván nem a bérpapírt kellett volna aláírnod, hanem valami átadás-átvételt ami kizárólag az összegre vonatkozik nem magára a számfejtésre. Persze ha nincs ilyen, akkor a cég is szarban van, de továbbra is felmerül, miért dolgoztál nekik egy éven keresztül ha nem vagy nem megfelelően fizettek.
A versenytilalmi megfogalmazást meg te értelmezd. Téged köteleznek valamire, amiért hajlandóak fizetni. De a kötelezettségedtől eltekintenek, tehát fizetség sincs.
Négyzöldes!
Mondjuk? Eddig csak te írtál egyedül!
Skizo vagy?
A jóisten megáldjon meg a szakszervezet!
7.1 utolsó mondata megvan?
A v. tilalmi megállapodás alapján a Munkáltató ....
"A versenytilalmi megfogalmazást meg te értelmezd. Téged köteleznek valamire, amiért hajlandóak fizetni. De a kötelezettségedtől eltekintenek, tehát fizetség sincs."
Mellesleg nem tekinthetnek el, ha én ahhoz nem járultam hozzá, a munkaszerződés sem érvényes ha nem írtam alá.
A munkaszerződés FELEK között jön létre, ugyanolyan jogokkal.
Szóval még mindíg nem értem miről beszélsz...
Legalább ketten írtunk, nem akkora csoda hogy mindketten "négyzöldesek" vagyunk.
De tudod mit? Perelj! A bírót biztos elvarázsolja majd a személyes bájod, meg hogy ügyvéd nélkül érkezel.
Peren van már, szakértők bevonását kértem.
Ha kell ügyvéd majd kirendelik az is kérve lett!
Ketten írtatok úgy hogy végi se olvasta egyik se, hagyjuk!
Legyen szarba a cég, tartoznak eléggel, leszarom a perköltséget is!
Minden hónapról megvannak a fecnik amiket a cég adott amin a valós fizetés van amit a pénzzel adtak, kézírással stb vel.
Nem dobhatják ki az összes dokumentumot és nyomtatóeszközt, márpedig visszanyomoztatható, hogy kinek az irodájában került kinyomtatásra, és kinek a kézírása van rajta!
Vállalom a pert, de fizetni a cég fog!
Szerintem is aggályos az ügy.
Itt most az lenne a lényeg, hogy tudod bizonyítani azt, amit állítasz, vagy sem.
Én nem igazán látom lehetőségét annak, hogy legyen értelme perelni. Ha elszámolási vitád van a munkáltatóval, és tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg a Neked járó bért teljes körűen, akkor kezd az ügyet a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen. Még akár tanácsot is tudnak adni Neked. Munkabér követelésére 3 évig van lehetőséged. Minden más juttatás biztosítására (végkielégítés, stb.) a felmondás átvételét követő 30 napon belül indíthatsz munkaügyi pert, ha a munkáltató önként nem teljesíti.
Per esetén is van lehetőség "költségmentességre". Ez annyit jelent, ha egy bizonyos összeget nem ért el az utolsó munkabéred, a bíróság költségmentességet biztosíthat a kérésedre. Ha veszted a pert, akkor utólag azt is ki kell fizetni. Ha megnyered, akkor logikusan nem Neked kell fizetned, hanem a vesztett félnek.
A versenytilalmi megállapodást felejtsd el, mivel nem lépett életbe, ez által nem korlátozott az elhelyezkedésed, így cserébe sem jár a pénz.
Magam részéről teljesen korrektnek látom a szerződést (egy hibát találtam benne, munkáltató helyett egyszer megbízót írtak bele, pedig munkaszerződésről beszélünk), a bérezés is a garantált szinten volt.
Az elszámolási vitátokhoz nem tudok hozzászólni, nem tudom melyik fél mit tud bizonyítani belőle. Bérszámfejtésről papírt kell biztosítani a munkáltatónak, hogy a dolgozó tudja ellenőrizni a számítás helyességét. Ezt nem "cetli" formájában kell megtennie, hanem egy részletes "kimutatás" formájában.
Egyenlőre Te azt nem tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg a teljes béred, a cég pedig azt nem tudja bizonyítani, hogy átvetted azt.
Patthelyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!