Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megérne ez egy munkaügyi...

Megérne ez egy munkaügyi pert? A munkáltató rendes felmondással akart elbocsátani, de nem írtam alá, majd emaileztünk és hülyének akar nézni?

Figyelt kérdés

Munkaszerződés:

[link]

"Rendes" felmondás:

[link]

Emailem a cégnek 1 :

[link]

Válasz a cégtől 1 :

[link]

Nincs pénzem ügyvédre, jelenleg álláskeresésire várok.

Tanácsokat kérnék, hogy miként juthatnék a pénzemhez amiért már megdolgoztam és járna... Vagy nincs értelme?

2020. nov. 25. 21:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:

Szerinted esélytelen drága négyzöldes eddigi összes választ adó!

Pont ezaz, hogy ha mi alapján nem számoltak pótlékot akkor mi alapján számoltak munkabért? Na az alapján kellett volna a pótlékokat is.

Nem kérek több négyzöldes választ, lehetőleg regisztrált nevű írjon már, a Bak Norbert vagy valaki más értelmesebb, köszi.

2020. nov. 26. 00:03
 12/67 anonim ***** válasza:
97%

hát ha perköltséget akarsz fizetni, akkor perelj!

1 felmondást nem kell elfogadni, egyoldalú jognyilatkozat

2. nem jár versenytilalmi összeg, mivel nincs versenytilalmi korlátozásod

3. a jelenléti ívet neked kell leadni

4. bérpapír hiánya nem zavart, akkor most se zavarjon

2020. nov. 26. 00:06
 13/67 A kérdező kommentje:

12/

Ja egyoldalú, azért van benne hogy 30 napon belül a Munkaügyi Bírósághoz lehet fordulni ellene.

Jár a versenytilalmi, mert a szerződésben a szerződés megszünése utáni határozatlan időre is kötelezi magát értelmezd a hetes pontot.

Elég mára a hülyeségeidből kedves négyzöldes!

2020. nov. 26. 00:12
 14/67 anonim ***** válasza:
97%

Jobb lesz neked attól, ha azt mondjuk pereskedj? Kétlem :)

Nyilván nem a bérpapírt kellett volna aláírnod, hanem valami átadás-átvételt ami kizárólag az összegre vonatkozik nem magára a számfejtésre. Persze ha nincs ilyen, akkor a cég is szarban van, de továbbra is felmerül, miért dolgoztál nekik egy éven keresztül ha nem vagy nem megfelelően fizettek.

A versenytilalmi megfogalmazást meg te értelmezd. Téged köteleznek valamire, amiért hajlandóak fizetni. De a kötelezettségedtől eltekintenek, tehát fizetség sincs.

2020. nov. 26. 00:22
 15/67 A kérdező kommentje:

Négyzöldes!

Mondjuk? Eddig csak te írtál egyedül!

Skizo vagy?

2020. nov. 26. 00:25
 16/67 A kérdező kommentje:

A jóisten megáldjon meg a szakszervezet!

7.1 utolsó mondata megvan?

A v. tilalmi megállapodás alapján a Munkáltató ....

2020. nov. 26. 00:27
 17/67 A kérdező kommentje:

"A versenytilalmi megfogalmazást meg te értelmezd. Téged köteleznek valamire, amiért hajlandóak fizetni. De a kötelezettségedtől eltekintenek, tehát fizetség sincs."

Mellesleg nem tekinthetnek el, ha én ahhoz nem járultam hozzá, a munkaszerződés sem érvényes ha nem írtam alá.

A munkaszerződés FELEK között jön létre, ugyanolyan jogokkal.

Szóval még mindíg nem értem miről beszélsz...

2020. nov. 26. 00:31
 18/67 anonim ***** válasza:
100%

Legalább ketten írtunk, nem akkora csoda hogy mindketten "négyzöldesek" vagyunk.

De tudod mit? Perelj! A bírót biztos elvarázsolja majd a személyes bájod, meg hogy ügyvéd nélkül érkezel.

2020. nov. 26. 00:31
 19/67 A kérdező kommentje:

Peren van már, szakértők bevonását kértem.

Ha kell ügyvéd majd kirendelik az is kérve lett!

Ketten írtatok úgy hogy végi se olvasta egyik se, hagyjuk!

Legyen szarba a cég, tartoznak eléggel, leszarom a perköltséget is!

Minden hónapról megvannak a fecnik amiket a cég adott amin a valós fizetés van amit a pénzzel adtak, kézírással stb vel.

Nem dobhatják ki az összes dokumentumot és nyomtatóeszközt, márpedig visszanyomoztatható, hogy kinek az irodájában került kinyomtatásra, és kinek a kézírása van rajta!

Vállalom a pert, de fizetni a cég fog!

2020. nov. 26. 00:38
 20/67 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is aggályos az ügy.

Itt most az lenne a lényeg, hogy tudod bizonyítani azt, amit állítasz, vagy sem.

Én nem igazán látom lehetőségét annak, hogy legyen értelme perelni. Ha elszámolási vitád van a munkáltatóval, és tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg a Neked járó bért teljes körűen, akkor kezd az ügyet a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen. Még akár tanácsot is tudnak adni Neked. Munkabér követelésére 3 évig van lehetőséged. Minden más juttatás biztosítására (végkielégítés, stb.) a felmondás átvételét követő 30 napon belül indíthatsz munkaügyi pert, ha a munkáltató önként nem teljesíti.

Per esetén is van lehetőség "költségmentességre". Ez annyit jelent, ha egy bizonyos összeget nem ért el az utolsó munkabéred, a bíróság költségmentességet biztosíthat a kérésedre. Ha veszted a pert, akkor utólag azt is ki kell fizetni. Ha megnyered, akkor logikusan nem Neked kell fizetned, hanem a vesztett félnek.

A versenytilalmi megállapodást felejtsd el, mivel nem lépett életbe, ez által nem korlátozott az elhelyezkedésed, így cserébe sem jár a pénz.

Magam részéről teljesen korrektnek látom a szerződést (egy hibát találtam benne, munkáltató helyett egyszer megbízót írtak bele, pedig munkaszerződésről beszélünk), a bérezés is a garantált szinten volt.

Az elszámolási vitátokhoz nem tudok hozzászólni, nem tudom melyik fél mit tud bizonyítani belőle. Bérszámfejtésről papírt kell biztosítani a munkáltatónak, hogy a dolgozó tudja ellenőrizni a számítás helyességét. Ezt nem "cetli" formájában kell megtennie, hanem egy részletes "kimutatás" formájában.

Egyenlőre Te azt nem tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg a teljes béred, a cég pedig azt nem tudja bizonyítani, hogy átvetted azt.

Patthelyzet...

2020. nov. 26. 06:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!