Mennyi az a havi fizetés amiből már családot lehet alapítani és el lehet tartani egy gyereket?
Kapok most 210-et nettóban, de hát ezzel magamat alig bírom fenntartani.
Az a 12 ezres családi pótlék a gyerek egy heti kajájára se lenne elég. És akkor tankönyvek, gyerek edzéseit kell fizetni, magántanárokat, ruházni kell stb. Legalább 500 ezres fizetés kéne
Szóval ha ennyit keresek, inkább mondjak is le erről, hogy családom legyen?
Aztán lehet jobban is járna a gyerek ha elmenne szakiskolába szakmát tanulni.
Nekem a szüleim megadtak mindent, magántanárokhoz jártam, egyetemre mentem. Apa villanyszerelő és keresett annyit, hogy megtehette. Én meg diplomával negyedét keresem annak amit ő.
A színvakságom miatt nem is lehetnék villanyszerelő
Évről évre kevesebb gyerek születik: ez nem igaz. 2019 első félévében 41 959, 2020 első félévében 44 250, ez 5,5%-kal több.
A kedvezőtlen korfa miatt egyre kevesebb a szülőképes korú nő, és még így is sikerül tartani a szintet. Ami pedig ennél jobban mutatja a tényleges trendeket, az a teljes termékenységi arányszám, ami 2011 óta növekszik. Nem valószínű, hogy a közeljövőben eléri a népesség számának állandóan tartásához szükséges 2,1-es szintet, de ég és föld a különbség már most a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest.
Részletesen itt a demográfiai folyamatokról:
Lényeg a lényeg, a probléma nem az, hogy aki kilátástalan helyzetben van, az nem vállal gyereket, hanem hogy az se, akinek beleférne. Jelenleg ma Magyarországon sokkal könnyebb egy családnak boldogulnia, mint 30 évvel ezelőtt, 50, 70, vagy 100 évvel ezelőtthöz képest meg pláne, mégse látszik, hogy több gyerek születne. Régen folyóvíz és rendes élelmiszer se volt elérhető a magyar lakosság többségének, most pedig a kérdező már edzés és magántanár költségeiről értekezik. Ugye érezzük a különbséget?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!