Felmondási idő alatt el lehet kezdeni máshol dolgozni?
Sajnos felmondtak nekem nem régen, 2 hónap felmondási idővel, amiből a második esetén felmentenek a munkavégzés alól. Azóta sok interjún voltam, de nem nagyon tetszik senkinek, hogy csak két hónap múlva szabadulok.
Meg lehet azt csinálni, hogy amikor már fel vagyok mentve a munkavégzés alól, de a munkaviszonyom még megvan, a másik cégnél elkezdjek dolgozni? Esetleg valamilyen egyszerűsített bejelentéssel? Mivel a jelenleginél akkor már semmi munkát nem kell végeznem, így tulajdonképpen rendesen be tudok járni máshova.
Kicsit bonyolítja a dolgot, hogy ahonnan most elküldtek, ott benne van a szerződésemben, hogy nem dolgozhatok máshol, amíg velük van munkaviszonyom. Ez akkoris releváns, amikor felmentenek a munkavégzés alól? Megtudják valahogyan a jelenlegi cégnél ha máshol elkezdek dolgozni?
Igen.
Semmi nem tiltja, hogy két munkahelyed legyen.
Egy lehetőséget látok, ha mindenképp plusz jövedelemhez szeretnél jutni: bejelentés nélkül dolgozni a második hónapban.
Ahol úgy látják, hogy megfelelő tapasztalatod van és alkalmas vagy a feladatra ott úgyis meg fognak várni. Még ha 2 hónap, akkor is.
Nem valószínű hogy dolgohatsz két helyen.
A munkahely beleegyezése kellene de ahogy írod is tiltottak.
Az a baj, hogy én annak örülnék, ha a volt munkaadóm is fizetné a felmondási időt, de közben az új helyen is keresnék pénzt :D
Gondolom, ha megkérdezem a korábbi helyet, akkor azt mondják majd, hogy csak akkor ha új felmondást írunk és ahogy kezdek a másikon, náluk megszűnik a munkaviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!