Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondási idő alatt el lehet...

Felmondási idő alatt el lehet kezdeni máshol dolgozni?

Figyelt kérdés

Sajnos felmondtak nekem nem régen, 2 hónap felmondási idővel, amiből a második esetén felmentenek a munkavégzés alól. Azóta sok interjún voltam, de nem nagyon tetszik senkinek, hogy csak két hónap múlva szabadulok.

Meg lehet azt csinálni, hogy amikor már fel vagyok mentve a munkavégzés alól, de a munkaviszonyom még megvan, a másik cégnél elkezdjek dolgozni? Esetleg valamilyen egyszerűsített bejelentéssel? Mivel a jelenleginél akkor már semmi munkát nem kell végeznem, így tulajdonképpen rendesen be tudok járni máshova.

Kicsit bonyolítja a dolgot, hogy ahonnan most elküldtek, ott benne van a szerződésemben, hogy nem dolgozhatok máshol, amíg velük van munkaviszonyom. Ez akkoris releváns, amikor felmentenek a munkavégzés alól? Megtudják valahogyan a jelenlegi cégnél ha máshol elkezdek dolgozni?

ma 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Igen.

Semmi nem tiltja, hogy két munkahelyed legyen.

ma 16:11
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 A végefelé írtam, hogy a szerződésemben van egy kikötés, hogy nem dolgozhatok máshol. Ebben az esetben is érvényes, amit írtál?
ma 16:16
 3/8 anonim ***** válasza:
2.-ra. Ekkor nem!
ma 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
29%

Egy lehetőséget látok, ha mindenképp plusz jövedelemhez szeretnél jutni: bejelentés nélkül dolgozni a második hónapban.

Ahol úgy látják, hogy megfelelő tapasztalatod van és alkalmas vagy a feladatra ott úgyis meg fognak várni. Még ha 2 hónap, akkor is.

ma 17:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű hogy dolgohatsz két helyen.

A munkahely beleegyezése kellene de ahogy írod is tiltottak.

ma 18:22
 6/8 nb2019 ***** válasza:
Én megkérdezném a régi helyet hogy hogyan állnának hozzá. Az a tiltás jó eséllyel az ott végzett munka idejére szólna csak, és a felmondási idő alatt, ha már fel vagy mentve a munkavégzés alól eltekinthetnek tőle. Ha ezt le tudjátok papírozni, akkor semmi akadálya, ha értelmesen váltatok el, mi oka lenne hogy keresztbe akarjanak tenni.
ma 18:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, kérd meg az előző mukahelyedet, hogy adják írásba, hogy eltekintenek ettől a kitételtől. Szó elszáll, és biztos nem akarsz ebből pereskedést.
ma 18:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy én annak örülnék, ha a volt munkaadóm is fizetné a felmondási időt, de közben az új helyen is keresnék pénzt :D

Gondolom, ha megkérdezem a korábbi helyet, akkor azt mondják majd, hogy csak akkor ha új felmondást írunk és ahogy kezdek a másikon, náluk megszűnik a munkaviszony.

ma 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!