Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi az a havi fizetés...

Mennyi az a havi fizetés amiből már családot lehet alapítani és el lehet tartani egy gyereket?

Figyelt kérdés

Kapok most 210-et nettóban, de hát ezzel magamat alig bírom fenntartani.

Az a 12 ezres családi pótlék a gyerek egy heti kajájára se lenne elég. És akkor tankönyvek, gyerek edzéseit kell fizetni, magántanárokat, ruházni kell stb. Legalább 500 ezres fizetés kéne

Szóval ha ennyit keresek, inkább mondjak is le erről, hogy családom legyen?

2020. szept. 21. 15:16
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem 2 bevétel lesz?

Jó esetben igen, gondolom nem egyedül vállalod.

Nekem a férjem 350et keres, gyedem meg a családi 181, meg dolgozok havi 30-50 közt keresek. Kb ennyiből el vagyunk 3-an egy kicsi gyerekkel. Ennél kevesebből már nen szívesen lennék.

2020. szept. 21. 19:50
 12/44 A kérdező kommentje:

Még nincsen barátnőm.

Ez csak egy elméleti kérdés, hogy mi lesz a jövőben

2020. szept. 21. 19:53
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj. Gondolom lesz a párodnak is munkája, és együtt a kettőből szerintem fenn lehet tartani egy családot.
2020. szept. 21. 22:22
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy 1 gyerekes családnak kell a havi nettó 500 ezer mininum saját ingatlan mellett. Albi/lakáshitel mellett nyilván több.

Mi ketten keresünk a barátnőmmel nettó 550 ezret, havi 130 ezres plusz rezsis albérletben élünk és egyáltalán nem élünk olyan hű de jól, persze nem is szűkölködünk és lehetne rosszabb, viszont ilyen feltételek mellett gyereket bevállalni felelőtlenség lenne a mi részünkről.

2020. szept. 22. 06:47
 15/44 anonim ***** válasza:
82%
210es fizetéssel barátnőd se lesz, ha nincs aki szüljön akkor nincs család és gyerek , szóval ezt engedd el.
2020. szept. 22. 06:49
 16/44 A kérdező kommentje:
Pedig ez jó fizetés. A legtöbb ismerősöm minimálbér és nettó 160 közt keres
2020. szept. 22. 08:16
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Hol laksz, hogy ilyen alacsonyak a fizetések?

Én nem vállalnék ekkora bevételre gyereket.

2020. szept. 22. 08:29
 18/44 A kérdező kommentje:
Zalaegerszeg
2020. szept. 22. 09:06
 19/44 A kérdező kommentje:
Ez Magyarország, még családot se lehet alapítani és csodálkoznak hogy fogy a népesség..
2020. szept. 22. 09:06
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Fellehet olcsóbban is nevelni de akkor nincs sport, nincs nyaralás, nincs magántanár, és nincs semmi, lesz majd belőlle egy szerencsétlen betanított gyári munkás, úgy fellehet nevelni. használt ócska ruházat, mellé olcsó ételek azt jó napot. Sokan így nevelik a gyerekeiket. Aki normális körülményeket szeretne ahhoz, kb. havi 500-600 ezer ft kell. Akkor tudod őt jól öltöztetni, igényes ételt venni neki, sportoltatni, nyaraltatni, taníttatni, jobb iskolába beiratni ami nem állami, az bizony nagyon drága. Nekem azért nem kell gyerek mert én nem proliként szeretném őt látni felnőtként és megkeseredve, ara meg sosem lesz pénzem, hogy sikeres felnőttet nevejek. Mindenki maga dönti el, de ahogy látom sokan csak és kizárólak érdekből szülnek gyereket meg a játszmákból, hátsó szándékból, nem az a cél hogy életképes felnőtt legyen, hanem hogy a szülőnek haszna legyen belőle.
2020. szept. 22. 09:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!