Mennyi az a havi fizetés amiből már családot lehet alapítani és el lehet tartani egy gyereket?
Kapok most 210-et nettóban, de hát ezzel magamat alig bírom fenntartani.
Az a 12 ezres családi pótlék a gyerek egy heti kajájára se lenne elég. És akkor tankönyvek, gyerek edzéseit kell fizetni, magántanárokat, ruházni kell stb. Legalább 500 ezres fizetés kéne
Szóval ha ennyit keresek, inkább mondjak is le erről, hogy családom legyen?
Mert nem 2 bevétel lesz?
Jó esetben igen, gondolom nem egyedül vállalod.
Nekem a férjem 350et keres, gyedem meg a családi 181, meg dolgozok havi 30-50 közt keresek. Kb ennyiből el vagyunk 3-an egy kicsi gyerekkel. Ennél kevesebből már nen szívesen lennék.
Még nincsen barátnőm.
Ez csak egy elméleti kérdés, hogy mi lesz a jövőben
Szerintem egy 1 gyerekes családnak kell a havi nettó 500 ezer mininum saját ingatlan mellett. Albi/lakáshitel mellett nyilván több.
Mi ketten keresünk a barátnőmmel nettó 550 ezret, havi 130 ezres plusz rezsis albérletben élünk és egyáltalán nem élünk olyan hű de jól, persze nem is szűkölködünk és lehetne rosszabb, viszont ilyen feltételek mellett gyereket bevállalni felelőtlenség lenne a mi részünkről.
Hol laksz, hogy ilyen alacsonyak a fizetések?
Én nem vállalnék ekkora bevételre gyereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!