Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapestre ennyi fizetés elég...

Budapestre ennyi fizetés elég hosszú távra?

Figyelt kérdés
Szobát akarok bérelni majd, a fizetés kereken 250.000 lenne nettóban. Vidékről jönnék fel és szobára mindennel együtt maximum 100 ezret szeretnék rászánni vagy kicsit többet, ha szükséges mivel a belsőbb kerületeket céloztam meg. Egyedül vagyok, a maradék 125 ezerből én úgy érzem bőven ki tudnék jönni mert nincsenek nagy igényeim. Pár tapasztalatot, tippet, akármit, ha valaki meg tudna osztani az jó lenne, hogy mekkora költségekre lehetne számítani.

2020. szept. 18. 13:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%
Még mindig nem tudom, hogy miért pont Budapest a célpont, mikor az Észak-Dunántúli régió vidéki városai sokkal jobb lehetőségeket kínálnak. Csomó gyár van ami ingyen albérlet szállást ad. Igaz nem a nagy Budapesten kell dolgozni, de több marad meg a fizetésből, mintha Budapesten dolgoznál.
2020. szept. 19. 06:15
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

11: azért az ingyenesen biztosított szállás az olyan is..

Nem biztos, hogy a kérdező gyárban tudna dolgozni, lehet, hogy a végzettségének megfelelő munkát akar, amit egy gyár nem ad meg.

Egyébként én megértelek kérdező. Szegeden nőttem fel, de a végzettségemhez megfelelő munkát nem találtam, ezért majdnem dupla pénzért feljöttem Pestre.

Nettó 250 ezer forint 2020-ban szoba mellett és nem nagy igényekkel elég lehet.

Lakhatás rezsivel együtt kb 100 ezerből kijönne az esetedben, kaja kb 40 ezer, BKV 10 ezer. A többi rajtad múlik. Kb havi 30 ezret rakj félre a fizudból, jól jön majd később a spórolt pénz.

Ha pedig önállóan szeretnél lakást bérelni, ahhoz viszont kell a nettó 400 ezer mininum.

2020. szept. 19. 11:58
 13/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha hosszútávon neked elég egy szoba, akkor ki lehet belőle jönni. De nincs ember, aki ne akarna fejlődni haladni. Ez az élet maga! Ha megállsz, nem éled, csak túléled az életedet. El lehet vegetálni egy szobában, de csak ha valami más, valami több lebeg a szemeid előtt.
2020. szept. 19. 13:50
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
#12: Nem egy Hotel Continental a hely persze, de sokkal több marad zsebbe úgy havi 30 ezer az a mai világban picsa. Pesten ez csak vegetálás, nyomor. Akkor most mi is a rosszabb? Kicsit lejjebb adni a szállás igényből és félretenni havonta akár 200 ezret tisztán vagy szobát bérelni Pesten és félretenni havi 30 ezret? :D
2020. szept. 19. 14:20
 15/18 A kérdező kommentje:
#12 önálló bérlés az majd később, de a kaja 40ből meglenne én kicsit többre számítok?
2020. szept. 19. 22:24
 16/18 anonim ***** válasza:
49%
menj csak abba a koszfészek városba
2020. szept. 20. 04:14
 17/18 anonim ***** válasza:

#14: nem értem miért jössz ezzel a 30 ezerrel. Azt csak példának írtam, hogy minimum annyit azért tudjon félre rakni. Volt olyan munkatársam aki nettó 200 ezret keresett, szobában lakott és havi 50 ezret simán félre tudott tenni, minden az egyéni igényeken múlik.

és munkásszálló a gyári dolgozóknak van, hárman-négyen vannak egy szobában, 4-5 szobára jut 1 konyha stb. Mondanom sem kell, hogy többségében milyen emberek mennek gyárba dolgozni és munkásszállóba lakni (tisztelet a kivételnek), kétlem, hogy a kérdező közéjük vágyna.

2020. szept. 20. 16:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Régen ilyenek voltak a munkásszállók, de ma már azért családi házakat is adnak ki nekik.
2020. szept. 22. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!