Hogy oldjam meg a munkakeresést és szállást okosan, hogy ne kelljen állandóan Budapestre utazni?
200km-re lakom Budapesttől.
Munkát akarok keresni a városban, és ehhez nyilván interjúkra kell járni. Ezt összeszervezni majdnem lehetetlen tömbösítve, de valahogy mégis meg kellene oldani.
Csak egy oda vissza út kerül nekem 10.000 Ft-ba, ami azért nem kevés. Ráadásul alig ismerem a fővárost, a közlekedését stb.
Albérletet is kell találnom majd, de úgy, hogy nem tudom hol fogok még dolgozni, melyik kerületben, így elég nehéz, nem lenne jó reggelente átutazni a várost ha előre vennék ki albit és utána kapnék melót totál máshol.
Hogy lehet ezt jól megoldani? Ti hogy szoktátok, vagy hogy oldottátok meg?
A másik meg, hogy a cégek kérdezik mikor tudok kezdeni, erre is mit lehet mondani? Majd ha tudok hol lakni akkor kezdek? És az mikor lesz? Mit mondjak, 2 hét múlva, egy hónap múlva? Ez elég komolytalan így, vagy nem tudom, de jósolni meg nem tudok, nyilván...
Köszi a segítséget!
Én külföldön szeretnék munkát keresni, és ugyanez a bajom, de persze hatványozottan - a nagyobb távolság miatt. Fogalmam sincs, mi a jó megoldás...
Csak arra tudok gondolni, hogy pl. egy nagyon olcsó hostelben kivenni egy ágyat, és járni a várost munkáért.
Következő hó elején tudsz kezdeni, ez egyértelmű... ha hó eleje van, akkor pedig bármikor. Addig találsz albérletet, vagy ideiglenesen megszállsz valahol. Úgyse fognak másnapra felvenni, biztos lesz 1-2 heted keresni, ha már komolyra fordul a dolog.
Nem tudom, milyen állásra pályázol, de ma a jelentkezés gyakorlatilag az interneten megy. Interjúra meg nem fognak minden héten behívni, ne is reménykedj benne.
Nem kell túl gyakran utaznod.
Esetleg megpróbálhatsz valamilyen szívességi szállást, vagy közösségi csereberét... egyre több ilyen van.
Informatikai, programozói állásokat keresek kb. 5 év tapasztalattal a szakmában.
2 napja keresek és csak neten adtam be CV-t pár helyre, 3-4 céggel alakul már valami, visszahívtak és folyamatban van. Az egyikkel ma délután beszélek távolból ilyen telefonos megoldással, rugalmasabbak.
Van ahol már várnak egy időpontot tőlem, mikor tudok menni, és van ahol én várom, hogy megkeressenek, de ez a 3-4 cég 3-4 helyre beadott CV eredménye, nem adtam még be több helyre, mert tényleg most kezdtem és még a régi dolgaim is csak most zárulnak le.
Az albi keresés meg az addigi ingázás, és felesleges stresszelés zavar csak, hogy mondjuk behívnak 2-3 körös felvételre, aztán közlik, hogy bocs mégse...
Persze ha már ott leszek, elkezdek dolgozni akkor könnyebb lesz másik helyet esetleg jobbat találni már a próbaidő alatt is biztosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!