Ázsiából rendelek egy nagyobb csomagot, amit repülővel szállítanak Budapestre a Liszt Ferenc reptérre. Hogyan fogom tudni majd átvenni?
Nem lenne olcsóbb egy forinttal sem.
A szállításnak az a költséges része, hogy a Távol-Keletről elhozzák idáig. Az meg, hogy a reptérről belföldön utaztatják, a vevőnek semmibe sem kerül.
A valóságban hajók esetén biztosan van ilyen szállítási mód, hogy "kikötőig" (megegyezés szerint melyikig). Ez olyankúr úgy történik, hogy megegyeztek pl. ship to Hamburgban, ilyenkor a költségeket a küldő csak addig állja amíg a hajó ki nem köt Hamburgban. Utána már minden ügyintézés és költség a tied.
Reptérről én ilyet még nem hallottam de bármi lehet. Viszont nagyon nem ajánlom. A szállítmáyozás egy szakma, speditőr cégek ebből élnek. Töménytelen papírmunka, kínából vámkezelés, árukezelés. Magánemberként esélyed nincs, amúgy meg azt a 160 EUR-t vastagon kifizetnéd egy speditőr cégnek.
Köszi!
Azonban nem igazán tiszta, hogy miért kéne nekem ehhez speditőr cég? A vámkezelés nem automatikusan történik meg az állam által? Bizonyosan rosszul képzeltem el, de bennem úgy fogalmazódott meg az egész folyamat, hogy megérkezik a csomag Budapestre, aztán ott vámkezelik alapból, majd van lehetőségem besétálni és elvinni a saját autómmal a megrendelt csomagot. Ez így miért nem lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!