Itteni hozzászólók mind milliókat keresnek és a legtutibb egyetemekre jártak?
"A 2 szobás nyaralónk festése 210 000 volt (munkadíj), 2 nap alatt lett kész.
50 000 forint KATA-t fizetgetett a srác és ennyi, kínosan figyelve, hogy papíron évi 12 millió alatt maradjon."
Persze 105ezres napibér. Meg 12 milla csak papíron...
Na nézzük mit jelent ez a valóságban.
- 3-5 év, és a kis szakink zsebből kifizet megyeszékhelyen egy családi házat.
- Plus 1-2 év és megvan a kocsi még az asszonynak is.
- Pár év és be lehet indítani a lakásbizniszt, befektetéseket...
- stb. A pénz biztos nem akadály
Szerintem most azonnal indulok festőnek. És szerintem mindenki tegyen így. A végén még felvásárolhatok egy egész magyar falut. Mi király lenne. XD
Igen, pontosan így van.
Tessék, 1 személyes (!) kisvállalkozó festő tavalyi mérlege, édesanyám szombathelyi házát ő festette.
15 millió a hivatalos nettó (!) bevétele, tippelhetsz, mennyi a valós.
De hiába támasztok alá mindent, amit mondok, mivel nem akarod elhinni, ezzel beismerve saját sikertelenséged, nem is fogod.
A vállalkozót ne keverjük az alkalmazottal, ilyen alapon lehetne példálózni hogy könyvelő hülyére keresi magát vállalkozóként. De itt az ALKALMAZOTT DIPLOMÁST hasonlítgatjátok a FELSŐ 1%-OS VÁLLALKOZÓ SZAKMUNKÁSOHOZ.
Ez a szakmai vállalkozó dolog,kapcsolati tőke alapján müködik, van itt vagy 2 mester aki ismer mindenkit és mindig bevannak ajánlva ezért ki sem állnak a munkából, A VÁLLALKOZÓ igen jól keres, de A FESTŐ MUNKÁSAI gombokért dolgoznak.
De ez nem úgy nézz ki hogy te elvégzel egy OKJ-t nyitsz egy vállalkozást és hülyére keresed magad, nem kapsz az OKJ-n értékelhető tudást, és szükséges kapcsolati tőke, 1-2 vállalkozó uralja az egész piacot és senki nem fog alkalmazni kapcsolatok nélkül. Itt így megy
Mindenki ezt ismételgeti, ezzel megmagyarázva magának, hogy miért marad alkalmazott.
Közben akkora szakemberhiány van, hogy a legszerencsétlenebb dilettáns is hetekkel előre betáblázza magát.
Aki az építőiparban ténykedik, pontosan tudja.
Az imént pedig direkt nem komoly céget, hanem egyszemélyes mikrovállalkozót linkeltem.
Az a 15 millió, az a nettó árbevétel! Ember, ebből így semmire se lehet következtetni.
Egy ablakos hiába számláz 100 milliós tételben, ha a munkadíja töredéke az anyagköltségnek.
Amúgy itt rá tudsz keresni. Ez se sok, de több, mint nettó árbevételekkel dobálózni.
Kizárólag munkadíjat számláz,a festéket az ügyfél nevére - magánemberként - veszi.
Illetve azért te is gondolhatod, hogy 100 teljesítésből hány számla születik...:)
Egy szolgáltató mikrovállalkozás teljesen más, mint például egy középkereskedelmi cég, ahol a 2 milliárdos árbevételből marad 70-80 milliós haszon.
Itt, egy "garázsszékhelyű" vállalkozásnál befizeti az Áfát, a saját ügyvezetői bérét, aztán szevasz.
Kedves 38-as,37 -es vagyok,szerintem te életedben nem dolgoztál építőiparban,soknak tartod a napi 20000ftot,elmondom hogy volt olyan édesapám 4 órás munkályért aznapra 25000ftot kapot,de persze erre is azt fogod írni hogy hazugság mert te jobban tudod mint ő hogy menyit keres.
Kedves 38-as ,kérdezem dolgoztál te mostanában egy napot is építőpirai munkásként lemerem fogadni,hogy egy napot se dolgoztál ott és nem is fogysz soha mert nem bírnád.
Tesék jelentkezni munkásként és rájösz mi ott a helyzet és akkor magyaráz baromságokat ne úgy hogy fogalmad sincs az egészről.
Amugy nem is értem itt olyan emberek osztják az észt akik életükben nem dolgoztak épitőiparban ,vagy nem is ismernek épitőipari munkást akitől meg tudnák kérdezni milyen ott a világ.
Mikor ide írja az asztalos és a kőműves hogy menyit keres ,és erre meghazutolják olyanok akik se nem kőművesek ,se nem asztalos,aztán vagy valami irodisták, esetleg tescoba dolgozo emberkék,akiknek fogalmuk sincs aról hogy valojában menyit keres a kőműves és az asztálos mert ő nem az így nem is tuthasa,de azért meghazutolja a szakembert csak azért mert a tescoba vagy nem tudom hol dolgozik ,nem kap sok pénzt ezért bisztos máshol is kevés a kereset szerinte.
A gyári érettségis gépkezelőbő nettó 500 ezer forintjából mostmár óránkénti 6250ft nettó lett épitöiparban.
Tehát apukád naponta 75 ezer forintot keresett 12 óra építőipari alkalmazott munkásként?
Havi 20 nappal, 1,5 millió forint nettó fizetéssel.
Ha most az írod hogy vállalkozó az apu, akkor viszont tehát egy 4 órás munkáért kapott 25 ezer forintot a brigádja, tehát ebből lejön az anyagköltség meg a brigád munkadija, már rögtön nem annyira szép a dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!