Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Otthagyjam az egyetemet? Van...

Otthagyjam az egyetemet? Van értelme befejezni?

Figyelt kérdés

NKE-re járok közigazgatás-szervező alapszakra. 1 évet megcsináltam. Szeretem ezt a szakot, de sok helyen olvasom, hogy nagyon pocsék fizetésem lenne, kb 150-210 körül. Ezért a kevés pénzért szerintem nem érné meg befejezni. Most meg második évben már kollégiumot sem kaptam és az albérlet is elég drága.

Ezen őrlődök hetek óta, hogy lehet jobb lenne elmenni egy OKJ-ra, szerezni valami szakmát.

Vagy ha utána elmennék mesterre, de azzal sem hiszem, hogy sokkal jobbak lennének az esélyek.

Ja és fiú vagyok.

2020. aug. 6. 00:30
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A közigazgatáson kívül nem igazán érdekel más. Vagy ha elmennék egy politológiára, az még annyit se érne.

Úgy számoltam NAV-nál lenne 210 a nettóm.

De hát ha árufeltöltő keres ennyit akkor inkább otthagyom.

Mesterképzéssel se kereshetnék jól?

2020. aug. 6. 15:59
 12/26 anonim ***** válasza:
A mesterképzés semmit sem számít a bér megállapításánál.
2020. aug. 6. 16:26
 13/26 anonim ***** válasza:
#12 de lehet hogy a betölthető posztnál már számít.
2020. aug. 6. 16:29
 14/26 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd ott, ha találsz is munkát akkor csak éhbérért, illetve semmit nem számít a diploma. Rokonokat meg haverokat, se**nyalókat vesznek fel a jó pozíciókba, nekik a 8 általános is elég.
2020. aug. 6. 18:07
 15/26 A kérdező kommentje:

Mesterrel nem lehet elmenni versenyszférába?

Lehet menni közgazdálkodás és közpolitika, vagy nemzetközi tanulmányok vagy fejlesztéspolitika és programmenedzsment mesterre.

2020. aug. 6. 18:34
 16/26 anonim ***** válasza:

"#12 de lehet hogy a betölthető posztnál már számít."

Nem számít.

2020. aug. 7. 08:15
 17/26 anonim ***** válasza:

Nem tudsz elmenni mesterrel sem versenyszférába.

A NAVhoz meg kezdőként esélyed sincs. Később se.

2020. aug. 7. 08:16
 18/26 A kérdező kommentje:

Nemzetközi tanulmányokra azt mondják, hogy el lehet helyezkedni vele. Akkor mégsem?

És a közgazdálkodás közpolitika? Az egy közgazdász oklevelet ad.

Ezek mégsem jók?

2020. aug. 7. 16:33
 19/26 anonim ***** válasza:
okj az nem ér semmit azzal szintén nem fogsz sokat keresni, ha nem is ezt a diplomát, de mindenképp diplomát szerezz + nyelvtudás.
2020. szept. 4. 19:23
 20/26 A kérdező kommentje:

Miért mindenképp? Miért jobb egy piacképtelen diploma, mint egy OKJ?

Vidéken akarok dolgozni ott meg nem számít a nyelvtudás

2020. szept. 4. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!