Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Otthagyjam az egyetemet? Van...

Otthagyjam az egyetemet? Van értelme befejezni?

Figyelt kérdés

NKE-re járok közigazgatás-szervező alapszakra. 1 évet megcsináltam. Szeretem ezt a szakot, de sok helyen olvasom, hogy nagyon pocsék fizetésem lenne, kb 150-210 körül. Ezért a kevés pénzért szerintem nem érné meg befejezni. Most meg második évben már kollégiumot sem kaptam és az albérlet is elég drága.

Ezen őrlődök hetek óta, hogy lehet jobb lenne elmenni egy OKJ-ra, szerezni valami szakmát.

Vagy ha utána elmennék mesterre, de azzal sem hiszem, hogy sokkal jobbak lennének az esélyek.

Ja és fiú vagyok.

2020. aug. 6. 00:30
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
69%

1 év az nem tragédia, jobb ha most mész mint 3ik évben.

Szerintem menj okjra, dolgozz picit keress közben másik szakot.

2020. aug. 6. 05:56
 2/26 anonim ***** válasza:
Legalabb latod mik a kilatasaid. Meg tudsz potfelvetelizni, ha bejon a szak elkezded de az teny, hogy ehenhalni nem fogsz, megelni aligha.
2020. aug. 6. 07:02
 3/26 anonim ***** válasza:
91%
Ezt neked kell tudni. Sok pénzt ne várj diploma után. Annyi hogy lenne egy diplomád.
2020. aug. 6. 07:27
 4/26 anonim ***** válasza:
94%
Azért, ha van egy diplomád, az komoly érték. Ha lehetőséged van rá, mindenképp' szerezz egyet! Ha a mostani helyen nem érzed jól magad, válts! Ha jól érzed magad, fejezd be és utána keress olyan munkát, ami jól fizet. (Bár általánosságban az állami szférában alacsonyak a bérek, vannak kivételek.)
2020. aug. 6. 08:28
 5/26 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem, ha már felvettek, végigcsináltál egy évet, akkor fejezd be.

Szakmád lehet utána is vagy akár közben is.

Sosem tudhatod, hogy mikor akarsz majd erre ráépülve elvégezni még valamit.

Inkább azt bánjam meg, hogy van diplomám, mint azt, hogy nincs.

2020. aug. 6. 08:30
 6/26 A kérdező kommentje:

Szakmát meg csak 3 év alatt lehetne szerezni ezután, azt is csak estin..

Másik alapszakot nem akarok, akkor inkább okj

2020. aug. 6. 09:40
 7/26 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem hagyd a fenébe a diplomát. Csak akkor komoly értek ha tudod is használni. Ha a fiók alján marad akkor minden csak nem érték. Ha már 1 év alatt azt érzed nem akarod akkor nem kell erőltetni mert csak Időhúzás.
2020. aug. 6. 09:44
 8/26 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ne vesd el a lehetőségét másik alapszaknak, talán vannak tárgyak, amit be is számíttathatnál, csak derítsd ki hogy mi az ami igazán érdekel, és szívesen csinálnád.
2020. aug. 6. 09:45
 9/26 anonim ***** válasza:

Én ezt a szakot végeztem, csak akkor még Igazgatásszervező szaknak hívták.

Hát a kezdőbér a bérminimum :( :)

Nettó 210 ezer körül kezdőként szerintem sehol sem kapsz.

Nekem 8 év után ennyi a nettóm....

2020. aug. 6. 10:16
 10/26 anonim ***** válasza:
91%
Arufeltoltok kapnak ennyi kezdőr
2020. aug. 6. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!