Személyesen önéletrajzot bevinni multi céghez
hülyeség?
Figyelt kérdés
Nagy bankokhoz, biztosítókhoz vagy akár közepes méretű cégekhez.
Apám erőlteti, hogy személyesen érdemes bevinni az önéletrajzot és felhivatni a portával az igazgatót vagy a főnököt.
Én mondom neki, hogy manapság már interneten megy a toborzás, de azt mondja sose lesz így munkám, ha csak a gombokat nyomom.
Sajnos elég idegesítő már, rendszeresen kérdezgeti hány céghez mentem be személyesen stb és hülyének néz, hogy mi köze van az internetnek a munkakereséshez.
Igen, hülyeség. Ezeknél a cégeknél az ajtóig jutsz és max a portásnak vagy recepciósnak tudnád odaadni, de sok cégnél a GDPR miatt át se veszik, hanem mondják az automatikus szöveget, hogy neten jelentkezz.
2020. júl. 27. 20:28
2/18 anonim válasza:
Nem hülyeség, mert a legtöbb multinál a kapunál van egy postaláda, ahova önéletrajzokat is szívesen fogadnak amiket aztán a HR-nek továbbítanak. Én anno évekkel ezelőtt kerestem így munkát.
2020. júl. 27. 21:45
3/18 anonim válasza:
Ordas baromság, 1970ből.
2020. júl. 27. 22:32
4/18 anonim válasza:
Multinál a főnököt biztos nem érdekli a munkás felvétel sem az önéletrajzok. Mondjuk porta sincs. Ha a HR vezetőt meg tudod környékezni az jó lehet.
2020. júl. 28. 07:25
5/18 anonim válasza:
Egyáltalán nem hülyeség. A HR amikor toboroz a jelentkezéseket elég dömping szerűen kezeli. Sokszor el sem olvassa a cv-ket, csak mondjuk bérigény alapján kiszórja azokat akik többet kérnek mint az elképzelés, és csak a maradékból fognak válogatni.
Ha személyesen viszel önéletrajzot, akkor az csak papíron áll rendelkezésre, így más lesz az iratkezelés, ezzel plusz figyelmet szerzel. Ha egyébként megfelelsz az elvártaknak, ez segít majd.
Persze ezt senki sem szeretné, h tömegessé váljon, de egy egy esetben jó ötlet lehet.
2020. júl. 28. 07:50
6/18 anonim válasza:
Nálunk ezek a kukában végzik.
2020. júl. 28. 08:37
7/18 anonim válasza:
Pont ezt akartam mondani, hogy teljesen külön kezelik, a szeméttárolóban. Multihoz ajanlás útján a legkönnyebb bekerülni. Keress Linkedinen egy szimpi embert, aki ott dolgozik, írj neki, hogy beajánlana-e. Ő nem veszíthet, ha felvesznek, még némi pénzt is kap.
2020. júl. 28. 08:44
8/18 anonim válasza:
5-ös, egy modern HR iroda hülyét kap a papír önéletrajztól, eleve a cégek milliókat ölnek a pályáztatás automatizaciojaba, mindenfele megoldás van már erre, ami elektronikus, és könnyíti a jelentkezési folyamatot, tehát van megoldás a papír helyett. Ha vki mindennek ellenére mégis papírt használ, az vagy analfabéta az ilyen rendszerek kezelésében (ez alap egy multinál, tehát kiszórják) vagy nagyon nyomul és az se vmi jó..
2020. júl. 28. 08:50
9/18 anonim válasza:
Tudnék mesélni a hr osztály teljesítményéről és a modern módszereiről... XD
2020. júl. 28. 10:17
10/18 anonim válasza:
Na, meg is érkeztünk a HR szidásához, mire alapozod a véleményed? Vagy szokás szerint a saját kudarcodat arra vetíted ki, hogy a HR-esek mind hülyék? Sajnálom, a kérdés nem erre vonatkozik, a kérdező meg is kapta rá a választ több szakmabelitől, hogy manapság ez nem hatékony jelentkezési módszer. Úgyhogy ne is próbálj provokálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!