Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Személyesen önéletrajzot...

Személyesen önéletrajzot bevinni multi céghez hülyeség?

Figyelt kérdés

Nagy bankokhoz, biztosítókhoz vagy akár közepes méretű cégekhez.

Apám erőlteti, hogy személyesen érdemes bevinni az önéletrajzot és felhivatni a portával az igazgatót vagy a főnököt.

Én mondom neki, hogy manapság már interneten megy a toborzás, de azt mondja sose lesz így munkám, ha csak a gombokat nyomom.

Sajnos elég idegesítő már, rendszeresen kérdezgeti hány céghez mentem be személyesen stb és hülyének néz, hogy mi köze van az internetnek a munkakereséshez.

Sajnos falusi és öreg.

2020. júl. 27. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hogy jutsz túl az ajtón, a biztonsági őrön?
2020. júl. 29. 01:05
 12/18 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Azt mondja mondjam, hogy a főnökhöz jöttem állás-ügyben.

2020. júl. 29. 10:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Jah, persze, mert ez így megy.

Az interjúztatónak napokkal előtte le kell adnia a látogatók nevét a portán. Nem lehet csak úgy besétálni.

2020. júl. 29. 10:34
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

"Főnökhöz jöttem"

Egy multinál komplett hülyének fognak nézni, ha ezt bemondod. :D

2020. júl. 29. 10:48
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

Nem így kell. Kikeresed a nete, hogy ki a HR vezető. Utána odamész, és a recepción megmondod, hogy őt keresed, mert hoztál neki egy önéletrajzot, és kéred, hogy szóljanak neki, hogy kuldjön le valakit érte.

Aztán amikor lejön a kolléga, akkor 3 mondatban elmondod, h miért jöttél. Odaadod neki a cv-t és kérsz tőle egy email címet, hogy elküldhesd elektronikus formában is, ha szeretné.

Ha kapsz, még ott a szeme előtt küldd át a telefonodról.

2020. júl. 29. 10:50
 16/18 anonim ***** válasza:
44%
Egy igazi nagy multinál a HR vezető sem foglalkozik önéletrajzokkal.
2020. júl. 29. 10:59
 17/18 anonim ***** válasza:
49%
Csak elolvastak valami motivációs könyvet a 90es évekből, aztán azt hiszik, okodak. HR vezető, persze. Egyszerűen nem ilyen világot élünk már.
2020. júl. 29. 11:08
 18/18 anonim ***** válasza:
82%

Én is csak erősíteni tudom, hogy hülyeség, 2020ban nem működnek a 40 évvel ezelőtti álláskeresési trendek, már csak a GDPR miatt sem.

Ha félsz, hogy elveszik a pályázatod a sok jelentkező közül akkor keresd ki a cégek toborzóját LinkedInen és írj egy korrekt bemutatkozást nekik, hogy láttad az XY pozíciójukat, be is jelentkeztél rá a rendszerünkben, de nagyon tetszik a lehetőség ezért inkább küldtél egy üzenetet és csatolod itt is az önéletrajzodat. Előbb fognak így keresni mintha levélszemetet dobnál be nekik.

Amúgy meg... Covid van és a legtöbben most full home officeból dolgoznak, így pláne nem értem a személyesen bemenni motivációt... :D

2020. júl. 31. 21:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!