Személyesen önéletrajzot bevinni multi céghez hülyeség?
Nagy bankokhoz, biztosítókhoz vagy akár közepes méretű cégekhez.
Apám erőlteti, hogy személyesen érdemes bevinni az önéletrajzot és felhivatni a portával az igazgatót vagy a főnököt.
Én mondom neki, hogy manapság már interneten megy a toborzás, de azt mondja sose lesz így munkám, ha csak a gombokat nyomom.
Sajnos elég idegesítő már, rendszeresen kérdezgeti hány céghez mentem be személyesen stb és hülyének néz, hogy mi köze van az internetnek a munkakereséshez.
Sajnos falusi és öreg.
Kedves Utolsó!
Azt mondja mondjam, hogy a főnökhöz jöttem állás-ügyben.
Jah, persze, mert ez így megy.
Az interjúztatónak napokkal előtte le kell adnia a látogatók nevét a portán. Nem lehet csak úgy besétálni.
"Főnökhöz jöttem"
Egy multinál komplett hülyének fognak nézni, ha ezt bemondod. :D
Nem így kell. Kikeresed a nete, hogy ki a HR vezető. Utána odamész, és a recepción megmondod, hogy őt keresed, mert hoztál neki egy önéletrajzot, és kéred, hogy szóljanak neki, hogy kuldjön le valakit érte.
Aztán amikor lejön a kolléga, akkor 3 mondatban elmondod, h miért jöttél. Odaadod neki a cv-t és kérsz tőle egy email címet, hogy elküldhesd elektronikus formában is, ha szeretné.
Ha kapsz, még ott a szeme előtt küldd át a telefonodról.
Én is csak erősíteni tudom, hogy hülyeség, 2020ban nem működnek a 40 évvel ezelőtti álláskeresési trendek, már csak a GDPR miatt sem.
Ha félsz, hogy elveszik a pályázatod a sok jelentkező közül akkor keresd ki a cégek toborzóját LinkedInen és írj egy korrekt bemutatkozást nekik, hogy láttad az XY pozíciójukat, be is jelentkeztél rá a rendszerünkben, de nagyon tetszik a lehetőség ezért inkább küldtél egy üzenetet és csatolod itt is az önéletrajzodat. Előbb fognak így keresni mintha levélszemetet dobnál be nekik.
Amúgy meg... Covid van és a legtöbben most full home officeból dolgoznak, így pláne nem értem a személyesen bemenni motivációt... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!