Van értelme az egyetemnek?
Nem azért írtam, hogy azt csinálja, amit szeret, hogy éhen haljon, hanmem azért, mert abban lehet jó, amit szeret csinálni :-) És azt is írtam hozzá, hogy holtomiglan tanulás mellé.
Ha olyant tanul, amit nem szeret, akkor csak kínszenvedés lesz az egész élete.
Pl. hiába lehet jól keresni az IT szektorban, sok ember egyszerűen képtelen rá, hogy azt csinálja.
Engem pl. nem lehet beültetni egy irodába, mert én ott "megpusztulnék" - világ életemben jövő-menő ember voltam :D
De ha Te egy magadba forduló, megszólalni képtelen fajtájú ember lennél, akkor nem biztos, hogy eljutottál volna odáig a vállalkozásodban, mint ahová.
Hát ezért írtam :-)
31: Persze, ebben van igazság. Valami középutat kell megtalálni, hogy lehetőleg ne gyűlöld, de azért éhen se halj belőle. Annak viszont sajnos nem sok értelme van, hogy "tudom, hogy nem fizetik meg, de annyira szeretném ezt csinálni". Nagyon romantikus elképzelés, 18-20 évesen még komolyan is gondolod, csak aztán rájössz, hogy így soha nem jutsz sehova sajnos.
Amire a vállalkozásomat építettem, azt pl. nem szeretem. Nem is utálom, de nem álmaim munkája, viszont baromi jó vagyok benne, és azt a szabadságot szeretem, amit biztosítani tudok vele magamnak, anyagi, szabadidő stb. értelemben. Ezért csinálom ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!