Van értelme az egyetemnek?
"Nekem nem érte meg. 4 évet jártam egy teljesen értelmetlen szakra."
Miért jár az ember 4 évig egy teljesen értelmetlen szakra. Ez pár hónap alatt nem derül ki? Vagy max 1 év?
“ Majd ha már értelme lesz, nem fogod megkérdőjelezni, hanem te magad is fogod tudni, hogy miért van értelme.”
A legtöbb szaknak nincs értelme. Én is megbántam hogy egyetemre jöttem
Viccesek vagytok, Gyakori népe...
Egy csomószor "leoltjátok" itt az embereket, hogy a büfészakos diplomával mit csinálhat, sok esetben meg kénytelenek letagadni az álláskeresők a diplomát, mert nem veszik fel sehová és amikor azt írom, hogy attól függ, hogy milyen diplomáról (egyetemről) beszélünk, akkor lehúztok.
Most akkor döntsétek már el, hogy mi van? :D
Magánvélemény: azt csinálja a kérdező, ami érdekli és szereti csinálni, azt tanulja, képezze magát és teljesen mindegy, hogy van-e diplomája vagy sem - anélkül is lehet sikeres ember.
Ismerek olyant, aki LEGÁLISAN, adózva (semmi becsapom az alkalmazottat, stb) megkeres napi 1 milliót - diploma nélkül.
Persze a holtomiglan való tanulás alap :-)
"“ Majd ha már értelme lesz, nem fogod megkérdőjelezni, hanem te magad is fogod tudni, hogy miért van értelme.”
A legtöbb szaknak nincs értelme. Én is megbántam hogy egyetemre jöttem"
Akkor te (egyelőre még) nem vagy odavaló (legalábbis arra a szakra, amelyikre jársz). Később még rájöhetsz, hogy melyik az a szak, amelyiknek mégiscsak lenne értelme (konkrétan a te esetedben), de ha nem találsz olyat, amelyikről előre fogod látni, hogy lesz értelme, akkor jobban jársz, ha nem futsz neki még egy szaknak.
Nem tudom miért pontoztok le. Egy csomó szakkal egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Egy pedagógus vagy egy gyógytornász is keres 140 nettót. De ez igaz az egész közszférára.
Meg van egy csomó büfészak amivel nem lehet mit kezdeni.
Akkor már sokkal jobban jár az ember, ha kitanul egy jó szakmát és abból tisztességesen meg fog élni.
Én is ezen gondolkodok, elmegyek diploma után szakmát tanulni, mert egy szaki annyit kérhet el manapság amennyit akar.
Talán nincs igazam? Érdemes 5 évig jogi egyetemre járni, hogy aztán éhbérért dolgozz a közigazgatásban? Vagy kitanulsz egy hiányszakmát és megkereshetsz félmilliót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!