Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenki informatikus akar lenni?

Mindenki informatikus akar lenni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ismerosomtol hallom illetve sok forumon is azt olvasom, hogy az emberek informatikusok? azon belul pedig programozok szeretnenek lenni. Ez mennyire realis? Vagy csak en talalkoztam tul sok ilyen emberrel?

2020. júl. 6. 14:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
81%
Benyalták a propagandát a 20 ezer hiányzó informatikusról és az "álomfizetésről". Azt senki sem mondta nekik, hogy azért ez nem ilyen egyszerű.
2020. júl. 6. 19:32
 12/35 anonim ***** válasza:
97%

A magyarok két dologhoz értenek nagyon. A focihoz és az informatikához. Mindenki akinek van számítógépe és túljutott az fkeres függvényen már gyakorlott programozó milliós álomfizetés ígéretével.

A valóságban sokkal kevesebb embernek van érzéke ehhez a szakmához.

A kódolást szinte bárki meg tudja tanulni de a komplex problémák megoldása már más tészta. Ahhoz érzék és adottság kell ami nem mindenkiben van meg, hasonlóan más szakmák elvárásaihoz.

2020. júl. 6. 23:03
 13/35 anonim ***** válasza:
89%

Én 6 éve diplomáztam mérnök infósként. Utána rá egy évre kezdtek jönni a cikkek, hogy informatikus hiány van. Már akkor is röhögtük haverral.

Persze tényleg hiány van jó szakemberekből pesten de 10 emberből aki elvégzi a sulit kb 4-5 aki tényleg alkalmas is rá, hogy ebben dolgozzon. Amit a suliban tanítanak az semmi. Folyamatosan képezni kell magad a munka mellett.

2020. júl. 7. 12:02
 14/35 anonim ***** válasza:
60%

"3as: bölcsészként is be lehet ám kerülni az ITban, pl project management területére, ahol a fizetés a csillagos ég, és még peogramozni sem kell."

Isten óvjon az ilyen wannabe projekt menedzserektől, akiknek tényleg a legalapabb FELHASZNÁLÓI szintű dolgokat is magyarázni kell, nemhogy még a szakmai részt. Olyan emberből a büdös életbe nem lesz jó menedzser, aki nem ért ahhoz, amit irányítania kéne.

2020. júl. 8. 13:44
 15/35 anonim ***** válasza:
87%

"Ugyanakkor amikor kérdezek tőle nagyritkán (mert én tanulom a programozást), világít róla, hogy igazából nem is szereti ezt az egészet és nem is ért, csak ahhoz a nagyon szűk területhez, amit annál a multinál kell csinálnia.

Vele pl. nem tudom, mi lesz."

Miért kéne a munkakörén kívül értenie bármihez is mélyebben? Értem én, hogy egyetemen öntik rád a grafikától elkezdve, a huszonötödik féle adatbázis kezelőn át a különböző algoritmusokig a világ mindenségét, de a munkád során ezek 95%-ára nem lesz szükség, egy szűk területtel fogsz mélybemenőbben megismerkedni és utána is igyekszel majd ebben elhelyezkedni. Ha meg muszáj váltani, akkor istenkém, lesz pár hónap, ami nagyobb szívás lesz, de utána abba is beletanulsz. Nem kell fullstack fejlesztői képességekkel rendelkeznek 14-féle technológiából és nem kell a világon mindenhez is értened.

Öcsém most tanulja egyetemen a szakmát, ha olyan kérdez tőlem, amit én a munkahelyemen nem használok, akkor én sem fogok tudni rá válaszolni utánajárás nélkül. Ilyen nincs más szakmákban sem :)

2020. júl. 8. 13:50
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

15/15

Sajnos pedig a világ efelé megy, hogy mindenhez értsem a fejlesztő. Eszement baromság, mert még egy programozási nyelven belül is van, hogy valaki egyik területben otthonosan mozog, és meg tudja oldani csipőből a problémát, míg a másik vért izzad, és akkor sem tudja.

2020. júl. 8. 14:45
 17/35 anonim ***** válasza:

Azért ha egy .NET fejlesztőnek fogalma sincs, hogy kell SQL Server adatbázishoz csatlakozni egy alkalmazásból, egyszerűbb T-SQL lekérdezéseket se tud és nem érti, mire gondolok backend és frontend alatt, akkor eléggé szűk területen kell dolgoznia és nem lepődök meg, hogy unja és könnyen betanulható, semmi extra, alapvetően monoton munkának tartja.

Ha pedig nem tanul egy kicsit, hogy továbblépjen (miután amúgy unja), akkor nem a világ legelhivatottabb fejlesztője.

Az egyetemnek nem az a lényege, hogy csak azt tanuld meg, amit közvetlenül használni fogsz.

A tanulás voltaképp edzi az agyat.

Ha csak azt tanulnánk, amit közvetlenül használni fogunk, akkor szerintem buták maradnánk. Se rendszerszemlélet, se képesség fejlesztése az új ismeretek megtanulására, se logikai készség fejlesztése, se széles látókör..

2020. júl. 8. 14:47
 18/35 anonim ***** válasza:
27%

Igazad van, ez a valóság. A 10-es téved. Csak nem értem minek lettem lepontozva amikor csak tényeket írtam.

Iskoláskoromban próbáltam kompjúterezni, de rá kellett jöjjek, hogy ez nem az én világom. A programozásból pedig egy kukkot sem fogtam föl.

Már azt is megbántam, hogy megszülettem, így bölcsészként az életnek semmi értelme nincs. Csak egy örök haldoklás.

Napi szinten számolgatnom kell a pénzem és a legapróbb dolgokon is spórolnom kell. Marhalépen élek, mert annak kilója sokkal olcsóbb mint bármely másik hús (és még fehérje is van benne). Amikor megveszem, akkor meg is kérdezi a hentes, hogy "milyen kutyája van?", holott magamnak veszem. Csak bölcsészként kutyaéletem van.

Mostanság el is kezdtem buddhista filozófiával foglalkozni, hogy valamennyire elviselhető legyen ez a szenvedés. Buddha megtanított arra, hogy hogyan mondjak le az evilági vágyaimról. Lassan már az egész életemről lemondtam.

Ellenben az informatikus barátaim sorra veszik az új autókat. Minden évben nyaralni-telelni mennek, az egyik most vett egy új vitorláshajót is. Saját lakást vesznek stb.

Mondom én, informatikusként aranyéleted lesz. De bölcsészként egy utolsó senki leszel, mint pl én...

2020. júl. 8. 14:50
 19/35 anonim ***** válasza:
55%

"Sajnos pedig a világ efelé megy, hogy mindenhez értsem a fejlesztő."

Ez egyáltalán nem igaz.

2020. júl. 8. 15:47
 20/35 anonim ***** válasza:
78%

"Azért ha egy .NET fejlesztőnek fogalma sincs, hogy kell SQL Server adatbázishoz csatlakozni egy alkalmazásból, egyszerűbb T-SQL lekérdezéseket se tud és nem érti, mire gondolok backend és frontend alatt, akkor eléggé szűk területen kell dolgoznia és nem lepődök meg, hogy unja és könnyen betanulható, semmi extra, alapvetően monoton munkának tartja."

Jó, hát ez elég gáz. Azért a .NET-hez valamennyire hozzátartozik az MS Sql Server ismerete, ami ugye T-SQL-t használ, a backend-frontend dolgot pedig bárkinek el lehet magyarázni 2 percben.

"Mondom én, informatikusként aranyéleted lesz. De bölcsészként egy utolsó senki leszel, mint pl én..."

Mindig is voltak "sztár" szakmák, most épp az IT-beli munkavégzés ilyen. 10 éve a mérnökösködés volt a menő, előtte jogásznak meg közgazdásznak ment mindenki, stb.

Utálom ezt az egész "humán beállítottságú" vagyok szöveget, de lehet azzal is tisztességesen keresni, pl. több ismerősöm fordításból él.

Ha valaki tud tanulni, tud gondolkodni, akkor nincs ilyen, hogy ő csak és kizárólag a humán területen tud érvényesülni. Ő is képes felfogni technikaibb dolgokat is, maximum lusta vagy motválatlan hozzá.

Engem is világ életemben sokkal jobban érdekelt a történelem mint az informatika, de pontosan tudtam, hogy történészként nem lehet anyagilag érvényesülni, úgyhogy nem azt a szakterületet választottam.

2020. júl. 8. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!