Miert kene mindenkinek informatikus vagy mernok szakra menni?
Azért, mert a GYIK közössége meglehetősen csőlátású.
Messze nem kell mindeninek mérnökinfóra mennie - ez nem is volna lehetséges.
Az ok drámaian egyszerű: Ahogy te is mondod, a "kényszerből" tanult szakmában 100-ból 1x lesz jó szakember az ember, vagy még ha az is lesz de utálja, amit csinál akkor kiég.
Én inkább úgy gondolom, hogy szinte minden szakmával lehet jól boldogulni, ha 2 feltétel teljesül:
1., Talpraesett az ember
2., Jó és szereti amit csinál
Így kell választani.
"olyasmit kene csinalnom, amit legalabb nem gyulolok"
Itt a kutya elásva. Az emberek 98%a a pénz miatt tanulja azt amit, aztán mikor 500e-et keres, de rühelli a munkáját, akkor kiír egy kérdést, hogy hogyan kereshetne többet.
Nem kell mindenkinek mérnök, vagy infó szakra menni.
Ha te agrárosként szeretnél karriert, családot, sikereket, akkor érd el ezeket agrárosként.
Nekem ugyan mindegy, mit csinálsz.
Isten ments,nem kell,sőt ne is menjenek,így sokkal több munkám van és jó magas fizum. :)
Inkább arra gondolok,hogy ez a legjobban fejlődő,mert ma már mindent a gépek vezérelnek,szinte mindent.
És nekünk a legkönnyebb munkát kapni jó magas fizetésért,amiből már tudsz élni.
Míg megnézel egy jogászt,orvost,kezdőként kb. 70-90nettó,mi konkrétan ennyiért nem fordulunk meg az ágyban,és mellette sokkal többet kell tanuljanak,suliban,ahhoz képest,hogy két fillért sem keresnek.
Jó később lehet,de addig meg a fiatalságukat nem tudják megélni,hanem össze kell húzni a nadrág szíjat.
Míg elérnek egy normális fizut lesznek 40 felett,én ebből nem kérnék.
Hál istennek nálunk IT-ban ilyet nem igazán kell,és hamar lehet feljebb lépni,ha tepersz és hajtasz,meg van a 7 számjegyű fizu is viszonylag hamar.
De örülök,hogy egyre kevesebb az IT-s sőt ne is legyen ez csak nekem jó.
Az lemaradt volt,olyan haverom akinek ajánlottak egy pozit 500e-ért és konkrétan kiröhögte őket.
Ezt sajnos nem sokan tehetik meg,hanem elfogadják a 100-t is,amiből éhen se halsz.
8: Még szerencse, hogy az orvosok és jogászok csak itthon vannak ennyire alul fizetve. Sőt, még szerencse, hogy az orvosok sok mindent latinul tanulnak meg, így nyugaton nem akkora probléma a nyelvkérdés sem.
Még szerencse, hogy nyugaton egy orvos 1-1,5 millió alatt nem igazán keres.
Szerintem butaság amit írtál. Ha valaki nem szereti a szakmáját, mégis azt tanulta és abban kénytelen dolgozni, nem lesz hosszú életű (elsősorban a stresszre gondolok). Magamból kiindulva, nekem is gépésznek kellett volna mennem, de gyűlölöm az egészet. Helyette elmentem építésznek és lehet hogy nem keresek fél misit, de boldog vagyok. Ráadásul hülye sem vagyok, így én is kijuthatok külföldre bármikor és ott már nekem sem fog megállni 2000 euró alatt a fizetésem.
Mivel az EU-ban élünk, élni kell a lehetőségekkel. Ha azzal a szakmával amit szeretsz, itthon nem tudsz elhelyezkedni vagy alul vagy fizetve, menj külföldre, ott tárt karokkal várnak. Nincs kolbiból a kerítés, de annyival bőven jobb az életszínvonal, hogy megéri itt hagyni ezt a trágyadombot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!