Milyen nettó fizetést kérhet egy diplomás informatikus Pesten?
- gazdaságinformatikus (BSc) diplomával,
- webfejlesztőként,
- 4-5 év munkahelyi tapasztalattal, ebből 3 év vállalkozóként saját cégben,
- angol nyelvvizsga nélkül, de dokumentáció olvasás, és olyan közép és alapszint közti nyelvtudással,
- német középfokú nyelvvizsgával
valamilyen tól-ig összegre lennék kíváncsi nettóban.
Mi lehet a minimum, és mi a maximum, amit még szemrebbenés nélkül el lehet kérni?
"ilyen szinten ha nettót mondasz kiküldenek az interjúról"
Komoly, elismert szakember nettót mond, és nem érdekli, hogy a cég azt hogy papírozza le.
300.000 - 400.000 Ft között gondoltam nettóban.
A magasabb bérrel kezdeném, de 300 alá nem mennék, alatta nem vállalnám el a munkát.
Igen, a munkahelyi tapasztalat alatt kizárólagosan a szakmámmal kapcsolatos témát értem, vállalkozóként is kódoltam, nem volt külön alkalmazottam, nem csak irányítottam, hanem mindent én csináltam.
Ha összeszámolom akkor gyakorlatilag közel 10 éve dolgozom ezen a területen. Az egyetemet is beleszámolva, mert én akkor is dolgoztam.
Kb. 4 év főiskola, ebből 3 évet dolgoztam, egyetemi és nemzetközi egyetemek közti munkában, aztán egy évet egy webes cégnél, majd 3-3,5 évet a saját webes cégemben. Így összesen olyan 7 év ami szakmai gyakorlatnak/tapasztalatnak mondható.
Az engem sem érdekel, hogy a cég mit és hogyan old meg az állam felé. Nekem hivatalos munkahely kell, bejelentett 8 órás, és fizessenek utánam minden járulékot úgy ahogy kell. Nyilván ennek utána is szoktam nézni idővel, és nem hagyom hülyére venni magam.
Még annyit, mielőtt megkérdezik, hogy miért akarok ennyit, meg miért nem érném be kevesebb bérrel.
300e. nettóból lemegy minimum 100e. - 150e. az albérletre, és lehet még picit több is, sok mindentől függ.
Mondjuk lemegy 150e.
Akkor marad ugye a fele 150e.
Enni kell, ha naponta elmegy a kajára durván 2-3e. Ft akkor az havonta mondjuk 3000*30 = 90e Ft, legyen 100e Ft.
Vagyis marad 50e Ft minden másra.
Utazást kifizeti a cég mondjuk. Ad mondjuk ruhapénzt stb. Akkor is a maradék 50.000 Ft az ami minden másra marad havonta a létfenntartáson kívül. (és még lehet ki is hagytam valamiket).
Szóval ha nem akarok nélkülözni meg csak tengődni, akkor egy ekkora nagyságrendű fizu kelleni fog minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!