Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miert kene mindenkinek informa...

Miert kene mindenkinek informatikus vagy mernok szakra menni?

Figyelt kérdés
Manapsag ugy van beallitva, mintha ezek a szakok lennenek az egyeduli lehetosegek a boldogulasra. Mindenki, aki nem ezeket vegzi, az munkanelkuli lesz vagy suthet hamburgert a Mekiben. Hat en letettem az emelt szintu info erettsegit, nem is lett rossz az eredmeny, de kinkeservvel, sirva keszultem minden orara. Helyette vegul agrarszakra mentem. Nem tudom, hogy fogok tudni vegul elhelyezkedni, de nindent megteszek. Megyek kulfoldi szakmai gyakorlatra, ragyurok a nyelvtudasra. Ugy gondolom, egy komolyan vett agrardiploma tobbet er, mint egy muszajbol elvegzett, gyulolt mernoki. A legjobb baratnom egy nagyon jo pelda erre, egy farmgyakorlaton ismertem meg. O informatikusnak tanult, mert hallotta, hogy azzal milyen jol lehet keresni, de amugy egy percig nem erdekelte. 32 eves korara teljesen kiegett es elment egy tanyara fizikai munkat vegezni. Egy masik ismerosom viszont bufeszakon vegzett. Viszont nagyon kdatette magat, rengeteget dolgozott a sikerert. Most huszoneves es baromi jol keres, a munkahelye emellett rendszeresen kuldi amerikaba, izraelbe es hasonlo helyekre.
2014. okt. 5. 07:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Utolsó ezzel teljesen egyet értek.

Viszont ahhoz,hogy külföldre menjen a delikvens ahhoz perfekt nyelvtudás kell,perfekt nyelvtudást meg munkahelyen fogod igazán megszerezni,és úgy már igen külföldön aranyélet.

Viszont ezt meg kell szerezni,mert enélkül max mosogató lehet az illető,mégha rövid ideig de ezt ne.

Mert a munkáltatóknak szemet szúr,hogy miért nem a szakmádban vagy kint,húzzák a szájukat,főleg a HR-esek.

De igazad van amúgy,én se akarok itt élni sokáig,még max 1-2 év,amíg minden tapasztalatot felszedek,német nyelvet profin megtanulom és go.

2000 euró az nagyon karcsú kint ebből max éhen halhat az ember,persze meg lehet húzni a nadrágszíjat de annak meg mi értelme van?

2014. okt. 7. 09:45
 12/18 A kérdező kommentje:
Kilences! Orulok, hogy neked ilyen jol megy de szerintem te is csak ugy birsz jol keresni, ha szedeted a munkadat. Ha utalnad, te sem helyezkednel el jol, mert nem lennel jo szakember. Vagy kiegnel. Mellesleg a penz nem minden. Ha az orvos, akit te itt lenezel, inkabb mernoknek menne, ki gyogyitana meg, ha megbetegszel?
2014. okt. 7. 10:50
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Félre érthető volt az írásom,nem nézem le őket.

Bár sajnos dilettánsok és sajnos nem értenek az egészséghez.

,,vitamin káros,a fehérje káros".

Sajnos nem értenek hozzá,tisztelet a kivételnek,de mivel a gyógyszergyárak pénzelik az egyetemeket ezért érthető,hogy félreképezték őket.

Egy doktor van akire nagyon felnézek és legalább ő szembeszállt ezzel a kérdéssel és ő a Lenkei doktor.

Csak arra írtam,hogy a mi szakmánk amiben nagyon jól lehet élni már pályakezdőként is,és nem kell heti 80 órát ügyelnünk sem,erre gondoltam.

2014. okt. 7. 11:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Igy mar egyetertek. Az biztos, hogy nagyon jo lehetosegek vannak a szakmaban, de csak annak, akinek erzeke van hozza.

Ha mar a nyelvek szobakerultek: a nyelvtanulashoz nen kell kulfoldre menni es neg csak tanar sem kell. Angolul, nemetul siman meg lehet tanulni onlloan, csak kitartas kell hozza.

2014. okt. 7. 12:15
 15/18 anonim ***** válasza:

11:

Protip: 2000 euró maximum Párizs/Berlin/London belvárosában karcsú. Egyéb helyeken bőven elég és ezt alá is támaszthatom:

[link]

Ausztriában az átlag nettó MEDIÁN (és nem az, amit itthon szokás átlagnak nevezni) havi 1500 euró körülire jön ki. Ez azt jelenti, hogy pont 50% keres jobban, vagy rosszabbul ennél.

Lehet albérletet Bécsben úgy 5-600 euró körül találni + 100-150 euró körül alakul a rezsi. Ha meg másokkal együtt tudsz lakni, akkor nagyobb és jobb lakásban is lakhatsz körülbelül ennyiért. De ez Bécs, vidéken sokkal jobb albérleteket is lehet keresni 5-600 euró körül. Az élelmiszer és egyéb árak meg körülbelül magyar szinten vannak (kivéve a szolgáltatásokat, de hülye is lennék ott elmenni fodrászhoz, ha úgyis meg kell látogatnom a szüleimet havonta egyszer.... elmegyek inkább itthon).

Ha az átlag osztrák 1500 euró körül keres, akkor elnézve az országot szerintem nem nagyon húzkodják azt a bizonyos nadrágszíjat.

A profi német meg nem téma. Egyébként abban is túloztál, hogy német nélkül csak mosogatni mehet az ember... Egyrészt elmehet az ember simán gyárba is dolgozni, ahol megkeresi az 1400-1500 eurót, másrészt amióta egyre több kint a magyar ember, akár szakmunkákat is lehet találni magyar többségű cégeknél, így nem feltétlenül szükséges a német nyelvtudás. Persze aki szakma nélkül próbál szerencsét, az valóban mosogatni fog. De itthon sem lenne más perspektívája, csak itt még éhen is halna.

2014. okt. 7. 14:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Hmmm ,ezt értem de ebből akár fen tudsz tartani egy Bömöst ami 2 éves??

Ha szeret emberfia márkás ruhákat venni az mennyibe kerül?

Engem például még az érdekelne,hogy a csirkemell filé,marhahús,hal filé nyersen mennyibe kerül.

Vitaminok egyéb kiegészítők??

Tényleg érdekelne engem,mert én egy 2800 eurtós IT-s melót nem fogadtam el Luxiba még mert keveseltem azt a pénzt.

Én arra gondoltam,hogy ha piacképes szakmád van csak nyelvvel érdemes kimenni,pl mint IT-sként,mert olyat hallottam de valaki cáfoljon meg,hogy volt egy mérnök srác ugye 1-2 hónapig gyári melósnak ment el,aztán szakmai interjún a HR-es csaj meg a vezető mérnök meg úgy néztek rá mint egy UFOra,lenézték durván.

2014. okt. 7. 14:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Azt valóban nem nézik jó szemmel, ha nem a szakmádban dolgozol. Jobban jársz ilyen téren, ha egyáltalán nem vállalsz el semmilyen munkát.

Árakról meg keress helyi szórólapokat. Én az osztrák és német árakat tudom nagyjából. Az osztrák árak pariban vannak a magyarral, a német árak meg alacsonyabbak, az alacsonyabb adó miatt.

Most hirtelen amire ránéztem ott megpróbáltam keresni olyan terméket, ami itthon is van. Ilyen például a HELL energiaital, ami kint 0,8 cent, úgy 245 forint; Whiskas konzerv 0,9 cent, úgy 271 forint, legnagyobb Silan öblítő 9 euró, úgy 1380 forint, prémium sonka 1,89 euró / 100 g, úgy 580 forint; mirelit pizza 3,4 euró, úgy 1035 forint; nagy 300 g-s Milka tábla 3 euró, 900 forint; Gösser dobozos sör 1 euró... Ezeket az Interspar katalógusból szedtem, te is megnézheted őket és értelemszerűen nem az akciós árakat néztem. Több fent említett terméknél egyet fizet, kettőt kap akció van.

[link]

Btw. egyik haverom Grazba jó angol nyelvtudással ment el dolgozni és ő is kap 2200 euró körül (ha jól emlékszem). Nem tudom, hogy mit csinál, csak azt, hogy mérnökinfót végzett és 2-3 évet lehúzott egy informatikai cégnél itthon, gondolom ott is programoz.. Németül meg egy mukkot sem beszélt még legutóbb, amikor találkoztam vele.

Nincs kolbászból ott sem a kerítés és nem is állítottam ilyent. Viszont mi úgy ötven évvel vagyunk lemaradva életszínvonalban a nyugati országoktól és itt nem a hiper szuper IT-s szakemberekről beszélek, hanem az átlagról. Ha pedig az átlag szarul ér, azt te is és a többi jól kereső akárki is megérzi a saját bőrén (szar utak, szar tömegközlekedés, szar szolgáltatások, szar egészségügy, szar oktatás, szar közbiztonság és sok KGST indián).

Nem akarok egy BMW-t fenntartani amúgy. Nekem egy SMART is bőven elég, de itthon még azt sem engedheti meg magának az átlag ember (megint nem a szuperül kereső IT-s szakemberekről beszélek)...

2014. okt. 7. 15:35
 18/18 anonim ***** válasza:
16: Az kimaradt, hogy arra figyelj, hogy országonként más az az összeg, amiből meg lehet élni. Én Svájcban találtam gyakornoki lehetőséget úgy 1600 euró körüli frankért és az csak a lakhatásra lett volna elég, így nem vállaltam be. Ha mondjuk Ausztriába lett volna hasonló, akkor simán mentem volna, de ott meg még az 1000 eurót sem akarták nagyon megadni...
2014. okt. 7. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!