Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenki informatikus akar lenni?

Mindenki informatikus akar lenni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ismerosomtol hallom illetve sok forumon is azt olvasom, hogy az emberek informatikusok? azon belul pedig programozok szeretnenek lenni. Ez mennyire realis? Vagy csak en talalkoztam tul sok ilyen emberrel?

2020. júl. 6. 14:05
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
86%
Sokan akarnak. Kevésnek sikerül. Ezért keresnek sokat.
2020. júl. 6. 14:05
 2/35 anonim ***** válasza:
90%
Nem mindenki akar az lenni.
2020. júl. 6. 14:06
 3/35 anonim ***** válasza:
37%

Ha értenék az informatikához én is az lennék. Nettó 3-400 ezer alatt le sem ülnek senkivel sem tárgyalni, nem ritkák a félmilliós fizetések sem. Míg én a bölcsész szakommal max kukás lehetek és örülhetek ha nettó 160 ezret megkeresek. Hülye lenne valaki nem informatikus lenni.

Mondom, ha kicsit is vágnám az infót azonnal programozónak mennék.

2020. júl. 6. 14:33
 4/35 anonim ***** válasza:
36%

Igen, az IT szakok egyre népszerűbbek, mivel jól lehet velük keresni.

Már kezdőként is annyi kapsz, mint mondjuk gépészmérnökként, közgazdászként 2-3 év tapasztalattal.

2020. júl. 6. 15:38
 5/35 anonim ***** válasza:
37%
Csak te. Úgy látszik, hogy ilyen körökben mozogsz. Egyáltalán nem akar mindenki informatikus lenni. Programozóként sem olyan egyszerű, mert pl. Java programozóból Dunát lehet rekeszteni, és azok között is nagyon sok, aki csak azt hiszi, hogy tudja, de nem tudja. Cserébe k...va sokat kérnek. Azért ezt hozom fel példának, mert ez a legnépszerűbb programozási nyelv.
2020. júl. 6. 16:21
 6/35 anonim ***** válasza:
29%
Most ez a divat.
2020. júl. 6. 17:13
 7/35 anonim ***** válasza:
59%

"Programozóként sem olyan egyszerű, mert pl. Java programozóból Dunát lehet rekeszteni, és azok között is nagyon sok, aki csak azt hiszi, hogy tudja, de nem tudja. "

Ez azért elég épületes baromság, kb. ez a legkeresettebb programnyelv, ezzel lehet a legkönnyebben és a legtöbbért munkát találni.

2020. júl. 6. 17:49
 8/35 anonim ***** válasza:
83%

Jól fizet, rugalmas munkaidő, jól fizet, sok helyen home office lehetőség, ja és kihagytam, hogy jól fizet.

Persze azt sokan kifelejtik, hogy a legtöbb képzést el se tudják végezni, ha nem lelkesek és szorgalmasak, vagy ha ugyan el is végzik, munkájuk már nem lesz.

Nem olyan egyszerű ezzel elhelyezkedni, sőt! Rettentő sok szakma (egyetemi szak és kétkezi szakma is) van, amit könnyebb elvégezni (nem könnyű, csak könnyebb) és elég egy kis lelkesedés, szakma iránti szeretet és már lesz is munkád. Míg informatikával ha nappalin elvégzed a proginfót, akkor is vagy lesz munkád, vagy nem... Hobbiprojekt, egyetem melletti gyakornoki program és még sok miegyéb is kell.

A másik, hogy sokan úgy is megunják, belefásulnak, kiégnek, akik eredetileg szerettek programozni. Nem tudom, hogy viseli ezt a szakmát, aki nem is szereti.

Egyik ismerősöm mérnöknek tanult, relatív piacképes szak kevésbé piacképes szakirányán (NEM környezetmérnök vagy természetvédelmi mérnök vagy ilyesmi). A pénz miatt ment programozónak. Hihetetlenül okos, ezért hamar belerázódott és lelkiismeretes munkaerő is meg minden. Ugyanakkor amikor kérdezek tőle nagyritkán (mert én tanulom a programozást), világít róla, hogy igazából nem is szereti ezt az egészet és nem is ért, csak ahhoz a nagyon szűk területhez, amit annál a multinál kell csinálnia.

Vele pl. nem tudom, mi lesz.

2020. júl. 6. 18:03
 9/35 anonim ***** válasza:
85%
Ez már kb 5-6 évvel ezelőtt is menőnek számított az IT terület, mert ez a jövő. De ne az általános iskolai rendszergazdaságra gondolj, hanem kőkeményen nemzetközi szinten kell tudnod az IT-t ami baromira nehéz :D Persze sokat lehet keresni, ha értesz hozzá plusz tehetséged is van, csak azért mert kaptál egy papírt még nem fogsz sokat keresni. De ez minden szakmával így van.
2020. júl. 6. 18:13
 10/35 anonim ***** válasza:
59%
3as: bölcsészként is be lehet ám kerülni az ITban, pl project management területére, ahol a fizetés a csillagos ég, és még peogramozni sem kell.
2020. júl. 6. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!