Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen jól hangzó szakmákat...

Milyen jól hangzó szakmákat ismertek? (szó és presztízs)

Figyelt kérdés

Mik azok a szakmák, amik jól hangzanak, vagy bonyolultnak hangszanak? Lehet szó szerint is értelmezni a kérdést, és tényleg a szakmanévre fókuszálni, hogy hogy hangzik.

Valamint lehet tágabban is értelmezni a kérdést, azaz mely szakmának nagy a presztízsértéke? Mondok egy példát: Én ha valakiről megtudom, hogy tudós, automatikusan tisztelem az illetőt. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy egy bunkó, tiszteletre nem méltó, arrogáns f....

De amint meghallom elsőnek, hogy tudós, először rögtön tisztelem. Az orvosokat is. Tehát ilyen értelemben is értelmezhető a kérdés.

Érdekelnek a véleményeitek. :)

2020. jún. 23. 22:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg még gyerek vagy.
2020. júl. 3. 19:03
 42/61 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem, hogyha sok pénzem van, az is személyes fejlődésnek mondható.

Lehet, hogy gyerek vagyok :D

2020. júl. 3. 19:06
 43/61 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem szakma kérdése. A világon bármiből meg lehet élni. És ha ezt nem hiszed el, akkor gondolj csak bele. Eladják neked a vizet a boltban, miközben generációk nőttek fel csapvizen, és nem 40 évig éltek, pedig nem tornáztak, és voltak a kinditeremben állandóan.

A kérdés nem az, hogy miből lehet megélni, hanem abból, hogy amit te tudsz, abból hogyan lehet megélni? Erre találd meg a választ, és nem lesznek ilyen kérdéseid. Hogyan tudom szolgálni az embereket azzal, amit én a legszívesebben csinálok? Ezt kérdezd meg magadtól.

2020. júl. 6. 12:58
 44/61 A kérdező kommentje:
Jó meglátás., de én szeretném, hogy az emberek tiszteljenek és szeressenek is. nem csak megélni szeretnék :)
2020. júl. 8. 21:27
 45/61 anonim ***** válasza:
100%

Ha már te nem szereted magad kérdező, akkor majd idegenek szeressenek?

Ennek sírás lesz a vége. Nagyon gyerek vagy. Majd változni fogsz, talán.

2020. júl. 8. 21:43
 46/61 A kérdező kommentje:
Nekem jó esik mások szeretete. :)
2020. júl. 8. 22:35
 47/61 anonim ***** válasza:
75%
Szerezz egy krokodilt, az szereti az embereket.
2020. júl. 8. 23:22
 48/61 A kérdező kommentje:
Nem, köszi xD
2020. júl. 8. 23:30
 49/61 anonim ***** válasza:
100%
Szeretet és tisztelet. Ezeket mind megkapod akkor, ha olyasmivel foglalkozol, amelynek segítségével szolgálod az embereket. Steve Jobs erre a legjobb példa, mert ha keménykezű vezető is volt, de az emberek szerették, mert értéket teremtett és olyan dolgokat készített, amelyek addig nem is léteztek. Pontosan tudta, hogy mire gerjednek az emberek. Szakmailag meg tisztelték pontosan a fent leírtak miatt, mert aligha lett volna képes más, egy majdnem teljesen csődbe menő cégből a világ legértékesebbjét megcsinálni. Személy szerint én nem szívesen dolgoztam volna neki, vagy vele együtt, de mint ember szívesen elbeszélgettem volna vele, hogy megismerjem a gondolkozámódját. A titka az volt, hogy szolgálni szerette volna az embereket, és nem az eszéből, hanem a szívéből. Ha te szívből csinálsz valamit, akkor az összes többi dolgot (pénz, sikert, szeretetet, tiszteltet) az élet hozzád fogja vágni, anélkül, hogy kérnéd. Ha eszeddel csinálod, és csak az a cél, hogy profitot termelj, de nem szereted, amit csinálsz, akkor lehet gazdag leszel, de a többit nem kapod meg. Kétféle virágárús létezik. Akihez ha bemész és látod az arcán, hogy az gondolja, hogy már megint itt egy vevő. Minek jött ez ide? És megkérdi, hogy mit akarsz venni. És a másik, aki mosollyal fogad, megkérdezi, hogy kinek szeretnél virágot venni. Férfinak, vagy nőnek. Milyen idős az illető, és már látod, hogy alakul a csokor a kezébe, és amit ad az olyan, mintha egy műalkotást adnak neked. Melyikhez mész vissza szívesebben? És nincs más trükk, csak az egyik szereti, amit csinál, a másik meg nem szereti. 4 féle ember van. Aki nem szereti, amit csinál, és pénze sincs belőle. Aki nem szereti, amit csinál, de pénze van belőle. Aki szereti, amit csinál, de nincs belőle pénze. És aki szereti, amit csinál, és még jól is keres vele. Ezt a szintet kell elérni, és az egész életed teljesen más lesz.
2020. júl. 9. 09:28
 50/61 A kérdező kommentje:

Én máshogy látom. Ha szeretem, amit csinálok, de keveset keresek vele, akkor nem fogom szeretni, amit csinálok. Valamint a kötelező dolgokat sem szeretem, csinálom, mert kell. Nem vagyunk egyformák, nekem ez a "legyen a hobbid a munkád" dolog nem működik. Inkább munkaként állok hozzá, viszont tisztességesen elvégzem.

A példádra reflektálva: Az emberek hálátlanok. Ott van Bill Gates. Nála adakozóbb, jószívűbb ember szerintem nincs is. Mi a hála? Összeesküvés-elméleteket terjszetenek róla. Jobsot nem tudom mennyire szerették míg élt, de aki meghal, azt utólag valahogy jobban szeretik az emberek.

2020. júl. 9. 16:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!