Milyen jól hangzó szakmákat ismertek? (szó és presztízs)
Mik azok a szakmák, amik jól hangzanak, vagy bonyolultnak hangszanak? Lehet szó szerint is értelmezni a kérdést, és tényleg a szakmanévre fókuszálni, hogy hogy hangzik.
Valamint lehet tágabban is értelmezni a kérdést, azaz mely szakmának nagy a presztízsértéke? Mondok egy példát: Én ha valakiről megtudom, hogy tudós, automatikusan tisztelem az illetőt. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy egy bunkó, tiszteletre nem méltó, arrogáns f....
De amint meghallom elsőnek, hogy tudós, először rögtön tisztelem. Az orvosokat is. Tehát ilyen értelemben is értelmezhető a kérdés.
Érdekelnek a véleményeitek. :)
Én úgy értettem, hogyha sok pénzem van, az is személyes fejlődésnek mondható.
Lehet, hogy gyerek vagyok :D
Ez nem szakma kérdése. A világon bármiből meg lehet élni. És ha ezt nem hiszed el, akkor gondolj csak bele. Eladják neked a vizet a boltban, miközben generációk nőttek fel csapvizen, és nem 40 évig éltek, pedig nem tornáztak, és voltak a kinditeremben állandóan.
A kérdés nem az, hogy miből lehet megélni, hanem abból, hogy amit te tudsz, abból hogyan lehet megélni? Erre találd meg a választ, és nem lesznek ilyen kérdéseid. Hogyan tudom szolgálni az embereket azzal, amit én a legszívesebben csinálok? Ezt kérdezd meg magadtól.
Ha már te nem szereted magad kérdező, akkor majd idegenek szeressenek?
Ennek sírás lesz a vége. Nagyon gyerek vagy. Majd változni fogsz, talán.
Én máshogy látom. Ha szeretem, amit csinálok, de keveset keresek vele, akkor nem fogom szeretni, amit csinálok. Valamint a kötelező dolgokat sem szeretem, csinálom, mert kell. Nem vagyunk egyformák, nekem ez a "legyen a hobbid a munkád" dolog nem működik. Inkább munkaként állok hozzá, viszont tisztességesen elvégzem.
A példádra reflektálva: Az emberek hálátlanok. Ott van Bill Gates. Nála adakozóbb, jószívűbb ember szerintem nincs is. Mi a hála? Összeesküvés-elméleteket terjszetenek róla. Jobsot nem tudom mennyire szerették míg élt, de aki meghal, azt utólag valahogy jobban szeretik az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!