Az előkelőbb (jobban hangzó) munkahelyet/munkakört választanád vagy a több fizetést?
Ha csak annyi a különbség, hogy jobban hangzik, akkor természetesen a több fizetést.
Ha a munkakörülmények illetve a munkakör más akkor megfontolandó attól függően, mennyivel több az a több.
Példa:
Ha valami rettentő laza és felelősségtől szinte teljesen mentes középvezetői pozíciót ajánlanának bruttó 600e-ért és egy nagyon sok utazással, munkával és brutális felelősséggel járó felsővezetőit bruttó 800e-ért akkor az elsőt választanám. Bruttó 1,2M-ért meg a másodikat.
Nagyon szép lenne, ha a példád esete lenne, de sokkal egyszerűbb a helyzet és kevesebb a pénz.
Most ügyintéző vagyok, középfokú végzettséggel, azt csinálom, mint a diplomások, csak kb 100ezerrel kevesebb fizetésért, pontosabban a minimálbérért. Nagy a felelősség, sok az irat. Kaptam kereskedelmi állásajánlatot, kb a mostani fizetésem 3-szorosáért. Végzettségem mind a kettőhöz van.
Mostani kereseted 3x-osa, kerdes nelkul.
Ez nem olyan hogy en vacilaltam ket allas kozott a 10-20 fontos oraberes vagy a 12-14 fontos vilag top egyetemenek laborjaban munka kozott ahova jovore menni akarok tanulni...
Vegso soron kiderult hogy a 10-20 fontos hiaba 2 megkeresest is irt csak pasikat kerestek... faxa... en meg ezzel terveztem. De mindegy akkor marad a sokkal fenyesebb egyetemi labor! :)))
Kedves 4.!
Vidéki kisvárosban ezek a "nagy összegek" sajnos.
femlon!
Nem tudsz olvasni? Most a minimálbért kapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!