Milyen jól hangzó szakmákat ismertek? (szó és presztízs)
Mik azok a szakmák, amik jól hangzanak, vagy bonyolultnak hangszanak? Lehet szó szerint is értelmezni a kérdést, és tényleg a szakmanévre fókuszálni, hogy hogy hangzik.
Valamint lehet tágabban is értelmezni a kérdést, azaz mely szakmának nagy a presztízsértéke? Mondok egy példát: Én ha valakiről megtudom, hogy tudós, automatikusan tisztelem az illetőt. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy egy bunkó, tiszteletre nem méltó, arrogáns f....
De amint meghallom elsőnek, hogy tudós, először rögtön tisztelem. Az orvosokat is. Tehát ilyen értelemben is értelmezhető a kérdés.
Érdekelnek a véleményeitek. :)
Nem biztos, hogy pszichológiai eset vagy.
Ha valóban erre születtél, akkor ez a te utad. Feltéve, hogy képes vagy figyelmen kívül hagyni a társadalmi-manipulatív trendeket. Üzleten kívül...
Szerintem nem, de a társadalom akként kezeli őket. Engem is lúzerként kezel a társadalom, mert alacsony és gyenge vagyok. Viszont, ha meg tudnék gazdagodni és befolyásos lehetnék, már nem lennék lúzer a társadalom számára.
(a lúzer szót csak magamra használom amúgy, nem nézek le senkit, kivéve a gyilkosokat, betörőket, erőszakolókat, ilyesmi emberkezdeményeket)
Hmm, amíg a társadalom elvárásaihoz próbálsz meg igazodni, addig mindig is lúzer maradsz. Hidd el, lehetsz majd akármilyen sikeres és gazdag üzletember, mindig lesz vki, akinek szebb a nője, nagyobb a háza/autója, jövedelmezőbb a vállalkozása. És akkor az ő szemükben ugyanúgy lúzer leszel.
Nem akarlak lebeszélni, legyenek álmaid és célod, de magadnak felelj meg, ne másoknak.
Nem attól fognak tisztelni, hogy gazdag vagy.
Hanem a dolgokhoz, emberekhez, stb. való gondolkodástól, hozzáállástól válsz tiszteltre méltóvá a valóban értékes emberek szemében.
A proli, felszínes emberek meg így is, úgy is fecsegnek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!