Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen jól hangzó szakmákat...

Milyen jól hangzó szakmákat ismertek? (szó és presztízs)

Figyelt kérdés

Mik azok a szakmák, amik jól hangzanak, vagy bonyolultnak hangszanak? Lehet szó szerint is értelmezni a kérdést, és tényleg a szakmanévre fókuszálni, hogy hogy hangzik.

Valamint lehet tágabban is értelmezni a kérdést, azaz mely szakmának nagy a presztízsértéke? Mondok egy példát: Én ha valakiről megtudom, hogy tudós, automatikusan tisztelem az illetőt. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy egy bunkó, tiszteletre nem méltó, arrogáns f....

De amint meghallom elsőnek, hogy tudós, először rögtön tisztelem. Az orvosokat is. Tehát ilyen értelemben is értelmezhető a kérdés.

Érdekelnek a véleményeitek. :)

2020. jún. 23. 22:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
100%
Influenszer: csak kizökkentésnek, hogy ne a komoly legyen az alaphangulatotok. :)
2020. jún. 24. 07:06
 12/61 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos, mérnök, kutató alap, illetve régen a tanítónak, tanárnak is volt presztízse, de ez sajna már nem áll.

Hangaztos nevet meg bárkinek lehet adni pl kézi logisztikai asszisztens (rakodó).

2020. jún. 24. 08:27
 13/61 anonim ***** válasza:
90%

hahh, van egy orvos ismerősöm. Édesapja is orvos, tanított, egy végtelenül meberséges, hatalmas tudással rendelkező szakember, valamennyi volt diákja tiszteli, mind tegezzük, az utcán nem lehet mellette elmenni néhány kedves szó nélkül, pedig 30 éve tanított.

A lánya egy szintén minden ranggal rendelkező orvos, egy arrogáns, b.tlan liba. Egy házban laktunk 20 évig, tegeződtünk. NA, mióta ő lett az atyaúristen, szóvá merte tenni, hogy a fodrásznál nem tanárnőnek vagy főorvosnőnek szólítottam.

2020. jún. 24. 10:52
 14/61 anonim ***** válasza:
100%
Orvos, mérnök, matematikus, csillagász.
2020. jún. 24. 14:32
 15/61 A kérdező kommentje:

Pitsa nem lehetek, maradjunk annyiban :D Tedd le az érettégit, jót fog tenni az önbecsülésednek.

A többi válaszolónak köszönöm a választ! A tanároshoz még annyit hozzátennék, hogy egyetértek veled, ha általános, vagy középiskolai tanárról van szó, de nem, ha egyetemi tanárról. Vagy, ha egy nagyon jó középsuliról, mint a Batthyány. A tanár olyan fele-fele nálam, kivéve az egyetemi tanár, az nálam már az orvossal egy szinten van.

2020. jún. 24. 23:36
 16/61 anonim ***** válasza:
12%
15: leérettségiztem, le is diplomáztam. Ezért nem fosom össze a bokámat, ha valakinek van egy MD a neve előtt.
2020. jún. 25. 06:01
 17/61 A kérdező kommentje:
Ahogy érzed.
2020. jún. 25. 15:34
 18/61 anonim ***** válasza:
100%

Össztársadalmi beetetős szinten, presztízzsel rendelkező szakmák:

Orvos (sebész,stb.)

Mérnök

Ügyvéd

Bíró

Ügyvezető igazgató

Programozó

Menedzser

Könyvelő

2020. júl. 1. 19:38
 19/61 A kérdező kommentje:
Köszi! És nem beetetős szinten? :D
2020. júl. 1. 21:35
 20/61 anonim ***** válasza:
100%

A beetetős szintet azért írtam, mert sokaknak jobban számít a társadalom megítélése, mint a személyes tulajdonságok, képességek, vágyak, hivatástudat.

Az ilyen ember, pszichológiai eset. Önbizalomhiány, stb.

A nem beetetős szinten, a józan gondolkodású embert a szakma szeretete, érdeklődés, stb. hajtja. Ez lehet ápolónő, dajka, asztalos, stb.

2020. júl. 1. 21:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!