Miért olyan idióták egyesek, hogy tanárképzésre menjenek? Éhen akarnak halni?
Nyilvános a bértáblájuk és mégis van, aki 6 évet jár egyetemre, hogy utána 25 évesen nettó 140-ért dolgozzon? Ennyiből egy normális albérletet sem lehet kifizetni és akkor még nem is ettek mellé.
Normálisak ezek az emberek?
Én azt tapasztalom, hogy egy csomó kollégámnak pénzes pasija van (ez vagy már a kezdéskor így volt, vagy csak az marad meg a pályán hosszútávon, ahol ez fennáll). Valljuk be, így azért kényelmes meló, alapvetően elég családbarát is.
Vagy magánban tanít mellette ezerrel, sokan ezzel a dupláját is megkeresik, mint a rendes helyen, csak az ugye biztosabb.
Nem egy tanár ismerősömnek van vagy 4 gyereke, ezt csak simán a tanári fizuból nem lehetne finanszírozni.
140k mondjuk nem az a legkevesebb pénz. Van, aki nem él nagy lábon, nem kell drága telefon, igényei nincsennek annyira, így elég lehet neki a 140k.
Én speciel örülnék neki. Volt munkahelyemen 120 volt kb. a plafon.
Igaz, nekem nem kell még albérletet fizetni, hitelt nem veszek fel, így könnyebb.
Meg kell hogy védjem a kérdezőt: én sem értem, hogy miért megy valaki tanárnak. Még a reálszakos és idegennyelv tanároknál csak-csak védhető azzal, hogy magánórákkal tud fusizni és mégiscsak ott van a nyáriszünet, de ki az az őrült aki humánszakos tanárnak megy?
És nem, számomra az nem érv, hogy ezt szereti csinálni. A munka "dolga" az, hogy pénzt keress vele, lehetőleg minél többet és mellette maradjon érdemi szabadidőd és illeszkedjen valamelyest az életritmusodhoz. Aztán ha van pénzed munkából, akkor a szabadidődben azt csinálsz vele amit akarsz, akár taníthatsz is.
Sok ismerősöm tényleg szeret tanítani, tehát vagy önkéntesként csinálja hobbiként, vagy magántanárként tanít másodállásban, pl. érettségire készít fel, vagy egyetemistákat korrepetál, de ehhez megint csak nem kell tanári végzettség.
A közfoglalkoztatásúak bérei nagyon durván leragadtak egy 10+ évvel ezelőtti szinten. Ki a frászkarika megy ma ilyen bérekért rendőrnek vagy katonának? Amikor még középsulis voltam, a rendőrség vagy a katonaság is egy vonzó pályának tűnt, biztos munkával és normális bejelentett fizetéssel. Válogathattak is bőven a jelöltek között. Ma meg már lassan a rokkantaknak is örülnek.
Ugyan így nem értem az ápolókat, meg az orvosok egy jelentős részét sem. Mondjuk egy orvos barátom szerint már az évfolyama 80%-a biztosra látta első évesként is, hogy ahogy végez, azonnal húz külföldre.
"Az ügyészes kérdésednél már megírták, hogy nagyon nem ennyit keresnek, szóval akadj már le róla."
1. Az ügyészes nem az én kérdésem.
2. De ennyit keresnek, a bátyám barátnője tanár, ő ennyit keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!