Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért zavar egyeseeket hogy...

Miért zavar egyeseeket hogy IT-ban (itt a fejlesztőkre gondolok) nettó fél-1 milliós fizetések vannak? Most nekik attól jobb lesz a fizetésük ha IT-ban is szarul fizetnénnk?

Figyelt kérdés

Egy kezdő (egyetemről kikerült) fizetés nettó 350-400 körül is van egy normális cégnél Pesten. Majd 5-6 év tapasztalattal a nettó a nettó 7-800 ezres fizetés nem kiemelkedően sok. (nem is rossz) Sőt akár 1 milliós is.

Plussz ezek mellé az egyéb juttatások, mint:

-cafetéria

-magánynyugdíj

-egészéspénztár/biztosítás

-csapatépíő

-stb

2020. ápr. 12. 15:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha nettó 200, már csinálnám. Nekem amúgy a nettó 200 már jó fizetés.
2020. ápr. 12. 22:24
 22/30 A kérdező kommentje:

"Btw. ha havi 150 lenne az átlag programozói bér, akkor is ezt csinálnátok? És ne hazudjátok, hogy igen :) És innentől már igaz is, hogy bizony rohadtul fontos a fizetés faktor..."

Ja fontos, de azért olyat csinálni ami nem is érdekel...

2020. ápr. 12. 22:44
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Érdekel, mert ezzel keresem a munkámat, de ha most nyernék a lottón pár milliárdot, nem hinném, hogy nagyon sokat foglalkoznék ezzel a jövőben.

Szerinted az asztalost olyan rohadtul érdekli a bútor összeszerelés? Szerinted a könyvelő imádja követni az adózási szabályokat? Szerinted egy sebész szabadidejében is szívesen operálna vakbelet?

Vannak szerethető aspektusai ennek a munkának (is), tényleg jó hogy gondolkodni kell benne és mindig lehet újat tanulni, de ugyan így fogtok ezért lelkesedni 5 év múlva is? 10 év múlva? 30 év múlva?

Előbb-utóbb minden munka unalmas lesz, ha muszájból kell foglalkoznod vele heti 40 órákat. Akkor meg már keressek jól vele, aztán ott van a nap többi része és a fizetést a valódi hobbidra.

2020. ápr. 12. 23:09
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Így viszont egyet tudok érteni veled!!

A gyakorin ritkán látni, hogy valaki hús-vér ember módjára áll hozzá a munkához!!

Heti 40 óra egyféle elfoglaltságból, ráadásul másoknak és mások utasítása alapján igenis sok.

Én is szívesebben dolgoznék 6 órában programozóként a jövőben.

2020. ápr. 12. 23:15
 25/30 A kérdező kommentje:

"Én is szívesebben dolgoznék 6 órában programozóként a jövőben."

Ismertem olyat korábbi munkahelyemen akinek már annyi volt a fizetése, hogy már nem emelést kért, hanem hogy a mostani fizetését kapja, de csak heti 4 napot kelljen dolgozni :D (ez kb felért 20% emeléssel) És így az összes pénteke szabad volt.

2020. ápr. 12. 23:17
 26/30 anonim ***** válasza:
52%

Irigység kérdező.

Akarná ezt de beletenni a munkát azt már nem igen.

2020. ápr. 13. 07:47
 27/30 anonim ***** válasza:
69%
Sikergyűlölet. Mindenki, aki 1 Forinttal is többet keres nálam, azt gyűlölni kell, mert többre vitte mint én. Kompenzálnom kell, hogy a középiskolában én voltam az alfahim, majd amikor kikerültem a való életbe, kiderült, hogy segghülye vagyok és nem lesz pénzem, a nők sem fognak szeretni.
2020. ápr. 13. 10:26
 28/30 anonim ***** válasza:
73%
Én havi nettó 400-500 között keresek gépkezelőként sima gyári munkával, ahol elég jók a munkakörülmények. Összességében jobban keresek, mint az elmúlt 10 évben bármikor, viszont még a lakásvásárlás hátra van. Úgy veszem észre inkább azok irigyek, akik nettó 200 körül keresnek, de amint valaki az átlagbér fölött keres és stabil az anyagi helyzete ez az irigység legtöbbször elmúlik. Ilyen szinten én már nem azt nézem ki keres nálam többet, hanem milyen sokan még ennyit sem keresnek. Nézőpont kérdése az egész.
2020. ápr. 13. 14:05
 29/30 anonim ***** válasza:

Szabad kérdezni, hogy hol keresel ennyit gépbeállítóként és hány év után? (Nem kötekedésből, tényleg érdekel)

2020. máj. 10. 15:21
 30/30 anonim ***** válasza:
gáz, hogy pl a diplomás ápolókat, tanárokat alulfizetik
2020. júl. 2. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!