Pályakezdő jogászok, mennyi a nettó fizetésetek?
Aki nemrég szerzett jogi diplomát vagy ismer ilyet, érdekelne, hogy lehet-e többet keresni frissdiplomásként a garantált bérminimumnál? Legfőképp Budapest érdekelne, valamint, hogy milyen területen (ügyvédi iroda/cég/közig...).
Gondolom a járvány miatt sok helyen voltak bércsökkentések, elbocsátások, leépítések, ezért inkább úgy kérdezem, hogy a vírus előtt mennyi volt a fizetés.
Vegyes nagyon. Ügyvédi iroda ismeretség nélkül nehéz. Közigazgatás éhbér, közjegyzői irodák egy tesco árufeltöltő fizetését sem adják meg.
Legjobb opció a multik, elmenni egy big4-hoz adótanácsadásra, vagy akár egy compliance jellegú pozíció egy multinál, még ha csak adminisztráció jellegű is. Sokkal jobb körülmény, lehetőségek és fizetés, mint a közigazgatásban.
Huh, figyelj jogászként olyan, hogy jó fizetés álom Magyarországon. Minimálbér, de tényleg... sajnos ez szomorú de nem éri meg az 5 év egyetem a fizetésért amit majd kapni fogsz ezzel a diplomával.
Üdv egy jogász
4-es
Sajnos mindenki jogra jár már lassan az országban ez igaz, nem véletlen hígult fel a szakma rendesen, a fizetés pedig ezt leképezi.
Attól is függ, mikorról beszélsz. Ügyvédjelöltként én is csak a legminimálisabbat kaptam.
De most már ügyvéd vagyok, és azért sokkal jobb a helyzet. Persze nem sztárügyvéd szinten kezdi senki, ezt is fel kell építeni szépen, fokozatosan. Meg nem is mindenkinek a puccos belvárosi iroda a cél. Viszont szépen meg lehet élni belőle.
Ez a járvány most amúgy minket is érint, szóval ezt úgy általánosságban mondtam. Hogy most mi lesz, az majd kiderül... nyilván nekünk is visszaesik az ügyfélforgalom, illetve a bírósági ügyek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!