Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek felmondjak?

Szerintetek felmondjak?

Figyelt kérdés

Tanár vagyok, de fél éve nincs munkám. Egy ismerősöm beajánlott egy elitnek számító boltba eladónak. A főnökből nemigen lehet semmi konkrétumot kihúzni. Én azt hittem, bejelentettek állandóra négy órában, kiderült, hogy alkalmanként jelentenek le valahol, ha megyek dolgozni. Én viszont már kijelentkeztem mind a munkaügyi központból, és az önkormányzatnál is lejelentettem, hogy elhelyezkedtem.

Sosem dolgoztam még ilyen munkakörben, tök egyedül szoktam lenni az üzletben, de elég jól ellátom a feladatom szerintem. A főnök viszont ha megjelenik, mindig van valami megjegyzése, bunkón, lekezelően bánik velem, mint egy hülyegyerekkel, ugráltat, szándékosan olyan feladatokat ad, amit még nem tudhatok megcsinálni, hiszen nem vagyok még tisztában az üzlet legapróbb részleteivel. Ilyenkor kioktat, hogy mégis hogy akarom ellátni a munkát, ha még ezt sem tudom. Mindemellett szarul is fizet (nem tőle tudtam meg, hanem egy kolléga mondta, hogy mennyi a bér, ő kitért a válasz elől, mikor kérdeztem). Dióhéjban ennyi. :(

2010. júl. 24. 13:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves "első"!

Szerencsére jó nagy adag empátia szorult belém. Ez biztos. Azt valóban nem tudom, milyen lehet egy bolt tulajdonosának lenni. De amikor ott van az üzletben, készségesen kiszolgálom a vásárlót, aki szemmel láthatóan elégedetten távozik, nem értem, miért kell lecs*esznie valami mondvacsinált indokkal. De nyilván igazad van abban, hogy így nagyobb a fegyelem.

2010. júl. 24. 16:23
 12/17 A kérdező kommentje:

15.04 A pénz kell, úgyhogy kitartok asszem. Viszont valóban a sarkamra fogok állni.

Egyébként magyartanár vagyok. Az elhelyezkedés bizony elég reménytelen, mert inkább azt nézik mindenhol, hogy lehet megoldani a tanítást kevesebb tanárral. A német nyelvvel többet fogsz tudni kezdeni, mert a nyelvtanárokra nagyobb az igény, tudnak magánórákat is tartani, vagy akár elmennek egy céghez. De ha rám hallgatsz, felveszel mellé még egy szakot. Nekem is azt kellett volna. :(

2010. júl. 24. 16:32
 13/17 anonim ***** válasza:
utolsónak: én meg azt nemértem te miért gondolod, hogy bárkinek is megaláztatást kellene elviselnie azért mert dolgozik. Épp elég nagy baj már az is, hogy egy szakképzett ember nem tud elhelyezkedni a saját szakmájában. Sőt mi több, szégyen! Az állam szégyene :-P
2010. júl. 24. 22:20
 14/17 anonim ***** válasza:

22:20

Az államnak semmi köze ahhoz, ha én bányász vagy bármi más kevésbé keresett szakmát akarok tanulni. Ha elrontom a pályaválasztást vagy nem tudom eladni magam a leendő munkaadóknak, az az én hibám. A megaláztatást nem kéne eltűrni, ha kapkodnának az emberért, de amikor mások pl. egy gyerek miatt kétszer annyit is simán eltűrnek, akkor nekem is el kell tudnom dönteni, hogy dolgozni és pénzt keresni akarok vagy siránkozni. A küzdelmet tisztelem, a feladást nem.

2010. júl. 25. 13:05
 15/17 anonim ***** válasza:
A tanárnak nem kéne egy jól működő rendszerben munkanélkülinek lennie, azért ez mégsem divatszakma
2010. júl. 25. 13:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Ha az oktatás minőséget képviselne, azt mondom oké. De lazán lehetne a képzettségemnek megfelelő állásom, ha nem lennének az iskola és osztályösszevonások. Tudom, mert tapasztaltam: 30 vagy afölötti osztálylétszámok vannak, és ennyi gyerekkel egyszerűen lehetetlen mit kezdeni. Legalábbis ha lövésük nincs illemről, motivációról, stb. Bánom, hogy ezt a pályát választottam, bár én nem csak úgy tanár lettem, hanem annak készültem. Mindig azzal biztattak, hogy férfiként biztos lesz munkám, mert a szakma nagyon elnőiesedett. Mikor az államvizsgámra készültem, akkor borult a bili, és bocsájtottak el országszerte 9000 pedagógust. Pechem volt. De azt gondolom, senkinek nincs joga kioktatni, hülyének tartani, csak mert neki nem volt pechje. De szerintem ez már egy másik poszt témája kéne, hogy legyen. Gondolom, van/volt ilyen kérdés épp elég az oldalon.
2010. júl. 25. 15:41
 17/17 anonim ***** válasza:
87%
Ne bántsátok!Keményen tud dolgozni,ha kell!Szerintem mindenki fejében megfordult már,hogy vajon tényleg itt a helyem,ezen a munkahelyen? Nem fogja feladni és tudom,hogy belefog jönni!Hirtelen került mély vízbe és elbizonytalanodott.Látom itt sokaknak volt már negatív tapasztalata és tudja,hogy máshol sem jobb a helyzet.Panaszkodni szabad,neki is nektek is. A szükség valóban nagy úr,ezt ő is tudja és vágyni egy ideális munkára továbbra is lehet és bízni abban,hogy olyan helyen dolgozhass,ahol megbecsülnek.Szerintem mindenki ilyet szeretne!
2010. júl. 25. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!