Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek felmondjak?

Szerintetek felmondjak?

Figyelt kérdés

Tanár vagyok, de fél éve nincs munkám. Egy ismerősöm beajánlott egy elitnek számító boltba eladónak. A főnökből nemigen lehet semmi konkrétumot kihúzni. Én azt hittem, bejelentettek állandóra négy órában, kiderült, hogy alkalmanként jelentenek le valahol, ha megyek dolgozni. Én viszont már kijelentkeztem mind a munkaügyi központból, és az önkormányzatnál is lejelentettem, hogy elhelyezkedtem.

Sosem dolgoztam még ilyen munkakörben, tök egyedül szoktam lenni az üzletben, de elég jól ellátom a feladatom szerintem. A főnök viszont ha megjelenik, mindig van valami megjegyzése, bunkón, lekezelően bánik velem, mint egy hülyegyerekkel, ugráltat, szándékosan olyan feladatokat ad, amit még nem tudhatok megcsinálni, hiszen nem vagyok még tisztában az üzlet legapróbb részleteivel. Ilyenkor kioktat, hogy mégis hogy akarom ellátni a munkát, ha még ezt sem tudom. Mindemellett szarul is fizet (nem tőle tudtam meg, hanem egy kolléga mondta, hogy mennyi a bér, ő kitért a válasz elől, mikor kérdeztem). Dióhéjban ennyi. :(

2010. júl. 24. 13:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
36%

"Én azt hittem, bejelentettek állandóra négy órában"

tanárként nem tudod, hogy hogy néz ki egy munkaszeződés?

"lekezelően bánik velem, mint egy hülyegyerekkel"

ez minden munkahelyen így van. tanárként is biztos bunkóskodott veled pár gyerek vagy szülő.

de nyugodtan mondj fel, kérj szociális segélyt, szidd a vállalkozókat és sírj, hogy nem találsz egy normális állást

2010. júl. 24. 14:20
 2/17 anonim ***** válasza:
82%

Igen.

És ne fglalkozz az olyan megjegyzésekkel, hogy sz.ralak vagy, ha nem vállalsz el tisztességtelen, sz.r munkákat!

üdv: egy kollega

2010. júl. 24. 14:22
 3/17 anonim ***** válasza:
79%

Én nem vagyok diplomás ember csak egy szakmám van,de soha nem megyek olyan helyre dolgozni ahol nincs a kezemben egy szerződés bele írva a fizetési összeggel..meglep,hogy tanárként az a mentséged,hogy a főnök semmit nem mondott,hogy alig beszél erről..Eleve az első napom evvel kezdődne.

- Mi a munkaköröm?Mit kell csinálnom?

- Mettől.meddig kell dolgoznom?hány óra?

- Melyik naptól kezdődik a bejelentett munkaviszonyom?

- Mennyi ha havi bruttó vagy netto fizetésem?

- Hol írjam alá a munkaszerződésemet amit előtte elolvasok?

Ezek miért nem voltak nálad???

Bocsi,hogy ezt írom,de szerinted miért néz hülyének a főnök??

2010. júl. 24. 14:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Még valamit

"ő kitért a válasz elől, mikor kérdeztem)"

Ilyen nincs!

Elé állok,és konkrétan rákérdezek! Ha kitérne akkor azt is mondanám,hogy "legyen szíves nem kitérni a válaszok elül,mert ezeket már régen el kellett volna mondania."

Ha fenyegetne,hogy ki vagy rúgva,akkor hozzátenném,hogy

'Elnézést de maga nem rúg ki,és ma nem dolgozom,mert megyek és feljelentem magát az apehnál és ott ahol még lehet.."

A sarkamra állnék ,és nem a kollégától szerezném be az infókat...

2010. júl. 24. 14:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szépen szedd össze, hogy milyen hiányosságokat, kivetnivalókat találsz a boltban, esetleg egy hangfelvétel egy beszélgetésről, miszerint nem akar bejelenteni stb..

Aztán zúdítsd rá egy vizsgálatot...majd mondj fel!

2010. júl. 24. 14:56
 6/17 anonim válasza:
100%

Mérlegelj milyenek a körülményeid, megteheted-e, hogy ne dolgozz egy ideig.

Amúgy milyen tanár vagy? Tényleg lehetetlen az elhelyezkedés? Én némettanár szeretnék lenni.

2010. júl. 24. 15:04
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves első hozzászóló: de igen, tudom, hogy néz ki egy munkaszerződés. Több helyen is dolgoztam. A főnökkel gyakorlatilag lehetetlen kommunikálni, mert mint írtam, tényleg kitérő válaszokat ad. Mondott jópár dolgot, amit készpénznek vettem, aztán másnap, mikor bementem, szembesültem azzal, hogy nem úgy történtek a dolgok. Abban igazad van, hogy némileg naivan álltam a dologhoz. Ami a lejelentésemet illeti, a szemem láttára csinálta meg két kolléganő. Azt elfelejtették közölni, hogy nem állandóra. Mindegy, hosszasan sorolhatnám a dolgokat. Nyilván én is hülye voltam.

Viszont: folyamatosan próbáltam/próbálok elhelyezkedni, de többnyire vissza sem jeleznek a munkaadók. Nem kívánok élősködni az államon, más embereken. Élni viszont kell valamiből. Csak mert nincs munkám, ember vagyok, és nem hiszem, hogy kötelességem elviselni a megaláztatásokat egy egoista félművelt paraszttól. A vállalkozók meg azt hiszik, az alkalmazottaik rabszolgák.

2010. júl. 24. 15:34
 8/17 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha Neked lenne egy boltod?
2010. júl. 24. 15:35
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha nekem lenne boltom? :) Biztos vagyok benne, hogy emberségesen bánnék a beosztottakkal, ami nem zárja ki a szigort. De gyanítom, hogy sosem lesz boltom. :)
2010. júl. 24. 15:49
 10/17 anonim ***** válasza:
20%

Oké értek én mindent. Nyiss egy boltot szerintem, légy te a guru. Tapasztald meg, hogy az alkalmazottak hogy lopják szét, amit befektettél, amit éveken át gyűjtögettél, de még a felvett hiteleidet is. Lássad, hogy amikor nem vagy ott, akkor le se szarják a munkát, hacsak nincsenek keményen befenyítve. Hogy a vásárlókkal bunkóskodnak, ami miatt egyre kevesebben térnek be. Hogy neked akkor is magas adókat kell befizetned, amikor nem fedezi a bevételed. stb.

Mindig azt hittem, hogy a tanárokba szorult némi empátia, de kezdek kételkedni. Wc-t is pucoltam, mosogattam is egyetem mellett. Nem értem, hogy más miből gondolja, hogy ő különb, hogy ő aztán semmilyen megaláztatást nem tűr el. Ez van mindenhol. Ha ennyiért felmondasz, akkor más melót sem fogsz bírni.

üdv.első voltam.

2010. júl. 24. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!