Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Körülöttetek is mindenkinek...

Körülöttetek is mindenkinek bejön minden?

Figyelt kérdés
Most nem családra gondolok, mert nálunk elég nyomi mindenki ha melóról vagy anyagi helyzetről van szó sajnos, hanem pl: volt osztálytárs, kolitárs, csoporttárs, akinél úgy érzitek, mákos valaki, akinek csak nagy a szerencséje legyen az munka, pénz, barátnő, vagy bármi miatt. Vagy csak én vagyok az a szerencsétlen akinek szinte az összes iskolatársa jó helyen melózik, megnősült, gyereke lesz vagy van, és boldog is? Írjatok élettörténeteket.
2010. júl. 24. 09:39
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
nekem sem megy könnyen, csak tudom, hogy gyakorlati tanulásba jó vagyok. Én minden tiszteletem a tiétek, akik család melett válaltok be ilyet, meg ha még tanutok is mellette. de én csak leírtam az én helyzetemet, biztos vagyok benne, hogy sokan tudják mire értem a dolgokat, de sokan egyből a saját életükkel hasonlítják össze. Nincs teljesen két egyforma, és nem is akarok hasonlítani senkire. Munkát akarok, ahol szerintem és kimondom , a végzettségemnek megfelelően legalább százhuszat kézhez kapnék, mert ennyi jár ennyi idő után, de tudom, ez nem számít. ennyi.
2010. júl. 24. 12:02
 32/36 anonim ***** válasza:

ma 11:46

Nézd! Én tökéletesen igazat adok neked,hogyha éveken át belefektetted az energiádat,idődet,és pénzedet,hogy legyen egy komoly végzettséged akkor avval akarsz érvényesülni később és nem gyárban dolgozni ugyan annyi pénzért mint Mariska néni akinek talán a 8 általánosa sincs meg..Ebben igazat is adok neked!!!

De sajnos én úgy látom(38 éves vagyok),hogy a "Diploma" elvesztette azt a varázst vagy értéket amit régen jelentett..Amikor én voltam tanuló,és azt hallottuk,hogy valaki diplomás akkor a válasz ez volt" húúúhaaa" ez nem semmi,biztos nagyon okos.." Akkor tényleg csak azoknak volt diplomájuk akiknek volt hozzá agyuk is..Nagyon kevés embernek sikerült bekerülni egy egyetemre,és főleg lediplomázni...Akkor egy diplomás rögtön komoly állást kapott,komoly fizetéssel,hiszen értékelték,és számított is..Ma meg ha őszinte akarok lenni az is kap diplomát akire én is azt mondom"hogy éheznek az agyrágó bogarai,mert annyira buta"Ma ha van pénz az apukának,már diplomás a gyerek..Ma szinte mindenki egyetemre megy kettes.hármas tanulmányi átlaggal..Ezért szinte mindenkinek van diplomája,és semmit sem ér...Ezért köszönhető az,hogy akárhová mész csak kevés helyen értékelik..Gondolj egy cégre.Minek vegyen fel egy diplomást 150.000 forintos fizetésért amikor egy érettségiző is meg tudja tanulni 100.000 forintért..

Sajnos még itt is amikor olvasom a butábbnál butább kérdéseket(Pl:hány világháború volt,és mikor?,és erre jönnek az idióta válaszok,hogy 3 vagy 4,és komolyan meg is magyarázzák) nos ilyenkor eszembe jut,hogy ezek is egyetemre mennek,vagy ott tanulnak,nos ez a lehangoló.A diplomának már nincs meg az a varázs ami 15-20 éve még megvolt...

Te meg sajnos ezért sem tudsz érvényesülni,és ha dolgozni akarsz akkor kénytelen leszel tudomásul venni...

A nevelési rendszer tette tönkre sajnos...

2010. júl. 24. 12:14
 33/36 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom hogy a varázsát elvesztette. De lenne egy megoldás rá, és az, hogy nézzék meg hány év alatt végezte el, és hogy milyen eredménnyel. Úgy bőven lenne kibukó. Azért örülök, hogy annyiból igazat adtál amit az elején írtál, mert tényleg sok volt agyilag is meg anyagilag is. Én a nyolc osztályosat sem nézem le, csak szerdán volt olyan aki a felajánlott melóra nemet mondott, szóval értitek, neki nemjó, pedig a kapa kilógott a szájából, én meg fogadjam el, ne válogassak. Mindegy is, elfogadom, bánja fene, de nem fogom magam ott jól érezni, de hát kell a pénz mit csináljak? :(
2010. júl. 24. 12:18
 34/36 anonim ***** válasza:

noh itt vagyok.

azt fogd fel, h elcseszted. penzt, sot hitelt aldoztal olyan szakmara ami arra jo onmagaban, h lebegtetheted. ennyi. csak akkor dolgozhatsz benne ha szerencsed van vagy ha atlagon feluli vagy. szurke diplomas senkinek sem kell erted?

ragaszkodsz gorcsosen ebbe a szakmaba. megertem de nm vezet sehova.

a szomszedom lanyanak a 26 eves fia kozgaz diplomas. vagy 3-4 eve nm dolgozik mert az anyja nem engedi akarmilyen munkat vegezni. igy nincs meloja...

menj fogadd el a melot, ha van eszed akkor kepzed magad hardverben halozatokban. kivancsi vok ra, h mennyi idot toltottel linux rendszerekkel mennyit tanultal onerobol, h ciscos legyel egyszer.

az informatikaban csak olyan embernek van helye aki kreativ es onallo tanulasra kepes onerobol, nm iskolara gondolok.

2010. júl. 24. 13:25
 35/36 anonim ***** válasza:

12:18

Azt csináld, hogy miután elfogadtatd a melót, keress tovább. Lehet, hogy kevesebb időd lesz keresni, de a munka miatt lendületben leszel, és úgy könnyebb.

2010. júl. 24. 13:50
 36/36 A kérdező kommentje:
igen valszeg az lesz, elfogadom a melót és nézek mellette mást. Lehet így elbeszélve lobogtathatom, de mindig túlzásnak éreztem az ilyen hozzászólást, én az a fajta vagyok, hogy még mindig abban a boritékba örzőm amibe kaptam, szóval tudom, mi van mögötte és megbecsülöm, hiába "csak egy papír" lehet nem így értetted de azért... hálózatot meg hiába olvasgatom az alapokat, úgy a jó, ha élőben látom hogy kell felügyelni egy gépparkot. Ez tuti. Meglátjuk mi lesz.
2010. júl. 24. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!