Mindenkinek ilyen nehéz mostanában elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Idén végeztem a sulival, van érettségim és több szakmám is. Nyár óta önéletrajzokat küldözgetek, mindenhova bemegyek ahova lehet, de mindenhol majd értesítenek. Eddig nem akartam gyárba menni, de már az sem érdekel. Munkanélkülibe regisztráltak, de azok nem tudnak semmit. Másnak is ilyen?2010. okt. 29. 19:28
1/10 anonim válasza:
Én nem tudom. Suli után egy hónap alatt találtam munkát. Rá 3 hónapjára pedig már váltottam is:)(sokkal több fizetés). Jelenleg itt vagyok és jól érzem magam.
2/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor te szerencsés vagy, merre lax, mert az sem mindegy.
2010. okt. 29. 19:35
3/10 anonim válasza:
Győrben. Eddig még nem volt gondom hála a jó égnek. Bár itt se tervezek sokat maradni max 1 év, mire lesz egy kis alapom mind pénzügyileg és szakmailag és kimenni Németországba. Gondolkoztam rajta suli után is, de úgy döntöttem, hogy szakmailag könnyebb Magyarországon felkészülni, így eltolódott. De most is hallani, hogy kevés a gépipari szakember így sokat nem fogok várni:).
4/10 anonim válasza:
Az attól függ merre laksz. Én békésben lakom, diplomám van, 5 hónapja semmi. Pedig Pesten is keresem, de oda meg nem kellek , mert nincs ott lakcímem.
5/10 A kérdező kommentje:
Nekem is az a tervem, hogy amint lesz pénzem tovább állok, de így nehéz... Pesten én is keresem az állásokat, sőt konkrétan az összes környező megyékben.
2010. okt. 29. 19:49
6/10 anonim válasza:
Amit javaslok hogy próbálj meg az önkormányzatba bemenni közmelóra, mert van egy "út a munkába" Program, ahol a munkanélkülihez szükséges minimál napot biztosítják. És akinek megvan az érettségije, azt mát nem teszik sepregetni, vagy havat lapátolni. Én is ezt próbálom most intézni.
7/10 anonim válasza:
Januártól ez is változik,végzettségtől függetlenül minden fajta munkát el kell vállalni.
8/10 anonim válasza:
Biztos hogy januártól? Én is hallottam, de ezt még csak valami fideszes titán agyszüleményeként olvastam emlegetni. Egyébként engem nem érint, most küldtek, és (legalábbis papíron) a végzettségemnek megfelelő munkára, persze csak három hónapra, január végén jár le. Mindegy, megpróbálom itt bedolgozni magam ha lehet, de reméltem, hogy még egy ilyen kifutja esetleg :)
9/10 anonim válasza:
Ja, előző válaszolónak üzenem, hogy érettségivel eddig is lehetett küldeni bárkit havat lapátolni, vagy csatornát tisztítani. Az, hogy nem tesznek ide azzal, legfeljebb kegy, de nem jog. A jelenlegi jogszabály azt mondja, hogy azt a megfelelő munkát vagy köteles elvállalni, ez pedig a legmagasabb végzettségnél eggyel alacsonyabb munkát jelenti.
Érettséginél eggyel alacsonyabb, az a nyolc általános.
10/10 anonim válasza:
Mai világban már nem nagy dolog az érettségi!:D
Érettségivel és diplomával! is dolgoznak több műszakban gyárban,mert nem akarnak éhen halni,a segély szinte semmire se elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!