Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Körülöttetek is mindenkinek...

Körülöttetek is mindenkinek bejön minden?

Figyelt kérdés
Most nem családra gondolok, mert nálunk elég nyomi mindenki ha melóról vagy anyagi helyzetről van szó sajnos, hanem pl: volt osztálytárs, kolitárs, csoporttárs, akinél úgy érzitek, mákos valaki, akinek csak nagy a szerencséje legyen az munka, pénz, barátnő, vagy bármi miatt. Vagy csak én vagyok az a szerencsétlen akinek szinte az összes iskolatársa jó helyen melózik, megnősült, gyereke lesz vagy van, és boldog is? Írjatok élettörténeteket.
2010. júl. 24. 09:39
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

nu vagyok.

szóval. úgy érzem, hogy sok mindenben hibáztál az életed során ami miatt ott vagy ahol, megakadva.

először is túlságosan kiemelted azt, hogy suliba jártál. ami fontos dolog persze, de sokan nem tudják, hogy az iskola csak egy kaput egy ajtót nyit meg az embernek. ott végigmenni neked kell(ene)

az OKJ papírod gondolom sztech lenne akkor. abból is milyen fajta? tehát olyan OKJ nix, hogy számtech.

végigtoltad a sulikat és a kezedben a papír ez édeskevés, kivéve ha olyat tanulsz amiért ugranak. nah mármost tanárokért annyira nem ugranak (csak ha szarér hugyért dolgozol), bár hiány van belőlük.

magyarán alapból nem olyat tanultál amire kereslet van nagyon ,de ha van is, akkor nagy karriert nem csinálhatsz belőle. kivéve akkor, ha nagyon kiképzed magad a szabadidődben pluszba, olyanokat csinálsz tanulsz, amivel kiemelkedsz a szürke egerek közül. anélkül a legtöbb szakmában esélytelen.

szobatársad mit végzett mit tanult? kíváncsi lennék.

a másik a diákhitel. az egyik legrosszabb dolog a világon. ha nem fekteted jól be, azaz nem olyat tanulsz belőle amiből jó sokat keresel, akkor rohadt nehezen fogod visszafizetni. így igazából átok mint áldás.

a pénzügyi meg tanácsadó, meg ügynöki meg értékesítő stb melók pedig a legrosszabbak. Mondjuk olyat nem hallottam még, h egy ilyen helyen pénzt veszítesz, gondolom amolyan "gazdagodj meg vásárlásból" félénél voltál?

szóval én úgy rzem, hogy nem arról van szó, hogy nem jött össze neked, hanem rossz döntéseket hoztál. hiányzik belőled a motiváció, hogy akarj alkotni valamit, ki akarj törni, stb. így pedig a szürke sorba tudsz általában beállni.

érdekel, hogy én mit csinálok hogy jutottam el odáig stb? (a többi kérdésemre is válaszolj azért, ha nem gond, kíváncsi vagyok)

2010. júl. 24. 10:53
 12/36 A kérdező kommentje:
renszerininformatikus az okj-s papírom. a pénzügyi tanácsadó cég az biztit, meg ilyesmit ajánlgató féle volt, aminek az átfutási ideje sok volt, meg mire jóváírják a jutit, elmegy karácsony. Igen, ez a baj, hogy szürke kisegér csak ez ember, mert sokan csinálják ezekt a szakmákat. A fejlődéshez meg pénz kell, pl weblapszerkesztést jó volna tudni meg hasonlókat. Igen, számított nekem az is, hogy időben a sulit befejeztem, és hogy nehéz szakot csináltam meg a fősulin is, ez saját magamnak is bizonyítás volt. És az van bennem, hogy ha nyári melónál kiérdemeltem a munkám után az előléptetéést és az elismerést a munkámért, most is ilyet szeretnék, nem pedig egy szalagmelót amit nyolc álltalánosokra hirdettek meg. Ez tényleg olyan nagy beképzelt kérés? szerintetek?
2010. júl. 24. 11:02
 13/36 A kérdező kommentje:
ja, ő technika számtek tanárit, de ő nyelvet jól tudja, és így van most egy jó cégnél, de nem akarom, hogy ráismerjenek, nem sajnálom én tőle, csak szinte együtt indultunk és szar érzés hogy azon múlik az egész.
2010. júl. 24. 11:16
 14/36 anonim ***** válasza:

sokan csináljűk, ez bármennyire is meglepő, de nem magyarországi probléma. bárhol is vagy, ha olyannal akarsz elhelyezkedni amiben telített a piac és nem vagy kiemelkedő benne, akkor kevés esélyed van. és ebben nincs is semmi furcsa. kereslet-kínálat.

nézd, magadnak lehet, hogy bizonyítottál azzal, hogy elvégeztél egy nehéz sulit amivel adósságokba verted magad, de ettől még nem lesz jó munkád. rossz befektetés volt. ezt el kell ismerned.

rendszerinformatikus amolyan rendszergazda ALAPOZÁS, arra nagyon sokat kellene építeni. önmagában semmit nem ér.

webfejelesztés könnyű, persze ott is ki kell emelkedni(ez a szakmám illetve programozó vagyok)

igen sajnos nagy kérés, hogy jó munkád legyen, ha nincs olyan végzettséged, képesítésed vagy éppen SZERENCSÉD.

van akinek szerencséje volt. neked is szerencséd volt azzal a vezetői előléptetéssel. de most nincs, nem is szabad a szerencsére építeni, legalábbis aki várja a sikert.

hidd el tenni kell érte. én nagyon sokat küzdöttem, hogy ott legyek ahol most, és csak felfele vezet az utam, de nem a szerencsének köszönhetően.

2010. júl. 24. 11:17
 15/36 A kérdező kommentje:
hát igen ez törvényszerűség, szóval nem áltattam magam én eddig sem hogy milyen jó vagyok, mert megkaptam már családtól is, hogy na diplomás oszt, válogat meg minden, persze sokszor a kissebrendűség beszél tesóimból nade mindegy is. Épp most dumálok azzal a volt lakótársal msn-en. mondja, hogy az sem leányélet ahol ő van, meg azt tanácsolja, jobb híján fogadjam el a tiszaújvárosi jabilos állást, az is jobb mint a semmi. Ez igaz, de tényleg nem ezt akarom csinálni, hisz ide elég egy érettségi is, vagy nyolcosztály, bár nem akarok senkit lenézni de ez az igazság.
2010. júl. 24. 11:25
 16/36 anonim ***** válasza:

te tudod, hogy kell e a pénz, hogy van e időd még kutatni, ha kell a pénz, fontos, akkor nem tudsz mit tenni, mint elvállalni.

mióta is vagy munkanélküli?

2010. júl. 24. 11:29
 17/36 A kérdező kommentje:
igazából bioszon belül is eltudnám magam képzelni, meg amúgy is hidrobiológia a szakirányom is, csak hát küldtem már el vizesekhez az életrajom nem is jeleztek vissza, igaz, nem is kerestek senkit sem. Lehet elválalom ezt a melót, de tényleg csakazért, hogy legyen egy kis tőkém majd.
2010. júl. 24. 11:29
 18/36 A kérdező kommentje:
tavaly május, de közben volt a pénzügyi tanácsadóság de az ratyi volt , semmi sem
2010. júl. 24. 11:30
 19/36 anonim ***** válasza:

a biosz ugyanaz amit mondtam, nincs kereslet rá, csak a kiemelkedőkre.

szóval kb 1 éve vagy meló nélkül, illetve a tanácsadói volt. és ennyi idő alatt fejlesztetted magad? tanultál új dolgot? ha érdekel a webfejlesztés akkor tanultad?

tanultál nyelvet(ahhoz nem kell pénz, ott a net)

2010. júl. 24. 11:32
 20/36 A kérdező kommentje:
persze angolt. most is minden nap. csak a szókincsemet kell fejleszteni. sőt fentvagyook egy oldalon ahol külföldiek csetelnek. csak ehhez is kéne pár óra tanári is, ahol kijavítanának ha rontok. Igen, mindenütt proffnak kell lenni vagy lássuk be benfektesnek. Ez is igaz.
2010. júl. 24. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!