Kasszások, eladók mégis mennyit szeretnétek keresni?
3 kisboltot vezetek egy kisvárosban.
2018ban bruttó 181 000-et fizettem,
tavaly 200 000-et,
IDÉN 230 000-et,
de mégis sorra mondanak fel és távoznak külföldre.
Heti 5 nap, 7 óra
Tehát havonta nagyjából 140 órát dolgoznak, vagy még kevesebbet a szabadnapok miatt.
Ez 1640-fts órabérre jön ki, mégis mennyit szeretnének kapni?
Közben persze mindig ebédszünetre akarnak menni, napi 10x mennek vécére, vevőkkel tisztességtelenül beszélnek.
17-es, azért a nettó 150 ezer nem éhbér és a multiban igaz, hogy megkeres nettó 200 ezret, de bizony ott hajtás van:árufeltöltés, kasszázás, vevővel való foglalkozás, pékáru sütés, stb. - nem álldogálás, ha épp nincs vevő, mint ahogy egy kisebb boltban előfordulhat.
Nálunk 1 utcával arrébb volt egy kisbolt, ott még olvasott és netezett, filmet is nézett az eladó, ha épp nem volt vevő.
@21 Éhbér. A szó nem azon értelmében, hogy meghalsz éhen, de mondjuk a minőségi éhezés már simán fennáll.
@Kérdező Attól, hogy valaki kasszázik, még akarhat 3 év múlva mást csinálni, egy multinál legalább van minimális előrelépési vagy pozícióváltási lehetőség. Rettenet szánalmas vagy :)
Nettó 200 legalább. Meg te is beallhatsz a boltba arut pakolni akkor motivaltabbak leszünk. 30 perc szünet kajalni sem elég.
Sajnos a kisboltoknak lealdozoban van. Nehez normalis dolgozot talalni foleg azert a penzert amit te akarsz adni.
Netto 200ert en maradnek amig nem talalok jobbat. Udv az uj vilagban
Multinál előrelépési lehetőség??? :D
Eg yTesco-nál, egy bolti eladónak? Mégis mi lenne a következő szint?
Aki szerint kamu kérdés: mi a hihetetlen abban, hogy egy kisbolt létezik, hogy állást hirdetnek, hogy jelentkeznek néhányan, hogy ennyit keresnek. Melyik részét nem tudjátok elképzelni?
Aki szerint meg 30 perc nem elég: mi van???
1. Ha elég, ha nem, ezt nem a kérdező dönti el, hanem jogszabály. Amúgy a 30-ban sem vagyok biztos. Nem 20 perc?
2. Mégis mire kell több idő? Vagy vittél kaját otthonról, vagy rendelsz. Leülsz egy helybe, belapátolod az arcodba a kaját, 20-30 percnél ez hogy tarthat tovább? Vagy pletykálni szeretnél közben, és egy falat után 5 percig dumálni?
Basszus, akkor sem tart 30 percnél tovább az ebédem, ha otthon, az ágyon fekve eszek ráérősen, és filmet nézek közben.
Melóhelyre vagy viszek, vagy rendelek kaját, vagy kimegyek a sarki kisboltba. Kimenni, enni is belefér a fél órába, de ebbe bele tud férni még egy cigi is, akinek igénye van rá. És nem kapkodós üzemmódban.
Szóval ez a kamu, nem a kérdés.
Vajon aki ilyet ír, hogy a 30 perc nem elég enni, annak mennyi a hivatalos ebédszünete? Kétlem, hogy ennél több.
Kérdező: véletlenül nem Debrecenben vannak ezek a boltok?
#25: az ilyen kisboltoknál sokszor a tulaj is bent áll a kasszában, vagy árut pakol. Nem egy ilyet láttam már.
Az az egy, aki ott maradt, de kevesli a pénzt: valószínű van már tapasztalata. Valamiért csak megfelelt neki.
Vagy tudja azt, hogy máshol sem keresne többet, vagy mondjuk az otthonához közel van a bolt.
Meg ugye azt is tudjuk, hogy először le kéne tenni valamit az asztalra, hogy értékeljenek, szóval ha jól dolgozik, 3-6 hónap után számíthat emelésre. Legalábbis illene.
Nem tudom, nálad divat-e, de ha most tényleg ennyire komolyan foglalkoztat a dolog, akkor le lehet ülni beszélni vele erről. Ő is érezné, hogy van miért lojálisnak lennie, és nem keresgélne a hátad mögött, nem kéne félned.
Egyébként ha valaki tisztességesen végzi a munkáját, megjutalmazom.
Mindhárom boltban szoktam ottlenni, de ígyis a jelenlétemben bunkók a vevőkkel, pakolás helyett a mobiljukat nyomják, stb..
Év végén csak egy alkalmazottamat jutalmaztam meg, egy 54 éves asszonyt.
Egyedül nála éreztem hogy igyekszik, kedves, tudja a dolgát, tisztelettudó.
Neki adtam hálám jeléül 13. Fizetést.
Mondanom sem kellett mekkora felháborodás volt mikor megtudták a többiek.
"Meg te is beallhatsz a boltba arut pakolni akkor motivaltabbak leszünk."
- Mint mondtam én is dolgozok a boltokban.
Mindig én és a férjem ugrunk be a szabadnaposok, betegszabin lévők helyére, de amúgy sem bírnám ki hogy ne dolgozzak valamelyik boltban.
"30 perc szünet kajalni sem elég."
- Én mindig csomagolok valamit, vagy a pékségben veszek útközben.
15 perc alatt megebédelek simán.
Egyébként nállunk 20 perc van adva kajálásra, de 40 perc után is alig másznak vissza, mert még nem is voltak vécéén, mert chateltek...
Többen is kérdeztétek hogy hol vannak a boltok.
Jász-Nagykun-Szolnok megye :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!