Lehet szerzõdést érvényteleníteni hatályba lépés elõtt ha ma irtam alá de valami miatt mégis visszamondanám?
Alairtam egy szerzõdes modositast de atgondoltam es.nem a javamat szolgalja. Csak Dec1 tõl lenne másképp.
Tudom valamilyen módon érvényteleniteni?
Ma írtad alá és máris meggondoltad magad? Hm....
Nem tudjuk, hogy milyen szerződésről van szó, de ha munkaszerződés és visszamondod a módosítást, akkor könnyen lehet, hogy dec-1-től nem lesz munkahelyed. De ehhez tudni kéne a szerződés tartalmát.
Munkaszerzodesrol van szó.
Ha megvaltoztatom a regi szerzodes nem fog ervenybe lepni?
A jogszabályok szerint elméletileg így van, csak a gyakorlat kissé mást mutat.
Általában, ha kapsz egy ilyen módosítást (pláne olyat ami nem kedvez neked), akkor 90+% az esélye, hogy egy "út vége" helyzet van, : esetleg megpróbálhatsz beszélni a főnökkel róla, hogy neked ez és ez lenne jó, és aszerint módosítsátok, de valószínűbb, hogy az "aláírod, vagy menj el" lesz a reakció.
Kérdező, nyugodtan írd ki ide is, amit nekem privátba írtál - tuti nem fogja a főnök a szavát tartani.
Már most borítékolom, hogy ennek elbocsátás lesz a vége.
#5-höz kapcsolódóan
Vagy esetleg írd meg nekem is privátban (mivel voltam hasonló helyzetben)
#4 voltam.
A poritivum a tortenetemben az hogy csak kesobb fog kiderűlni hogy jól dontottem vagy sem. Majd ha latom hogy a fonokom betartja -e a szavat vagy sem.
Ha igen akkor hosszu tavon nezve megerte. Ha nem akkor vesztettem (lehet) de legalabb biztos leszek abban hogy jól teszem ha lépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!