Tényleg nem lehet megélni a biológusi szakmából?
Figyelt kérdés
Átfutottam ezt, és a 2015-ös válaszok eléggé elkeserítettek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Szeretnék jól élni, de olyat akarnék csinálni, amit szeretek. Mármost, ha biológusként nem kereshetek meg havi 4-500 000-et akkor felesleges annyit tanulnom.
2019. dec. 18. 13:32
11/26 anonim válasza:
Ha nettó 400-500 ezret szeretnél keresni biológusként akkor fontos, hogy Bsc után menj Msc-re és akár még tovább is. Legyél nagytudású kutató, tudós.
Semmiképp ne államiban kezdj el dolgozni, hanem a versenyszférában. Egy magánlaborban Pesten kezdőként a nettó 250 ezer meglehet Cafeteriával együtt, 3-4 év múlva ha esetleg előléptetnek "kisfőnök"-nek, akkor akár ennek a dupláját is megkeresheted.
12/26 anonim válasza:
Ha normális egyetemen (pl. SZTE TTIK) akarod a biosz megcsinálni, akkor azt nem fogod tudni levelezőn, mert nincs mesterképzés levelezőn érthető okokból. De ilyen hozzáállással szerintem nem is tudnád elvégezni, sírva futnál el, mikor Török random leordítja a fejed genetika vizsgán. Én nem programozok, egy biológusnak nem kell, csak a 72%-os szorgalmazza már vagy 1 éve itt a GYK-n ezt a "biológusoknak programozni kell" dumát, fura mód köztünk kutatók közt senki sem tud programozni, nem is akar, mégis megkeressük ezt a pénzt. De te ezzel a szakmával 100% hogy nem fogod, mert azt se tudod mi fán terem a kutatás és az alázat, menj inkább programozónak, oda nem kell kitartás, párom rendes heti 40 órás meló + msc mellett vígan megtanult 2 év alatt programozni, na biosz szakon ennyi idő alatt verekednéd át magad a bikém 1-en
13/26 anonim válasza:
Teljesen normális a kérdező hozzáállása. A biológuskák gőgösködése a felháborító, amikor valaki szemebsíti őket a hatalmas és pusztító élethazugsággal, amit az oktatóik nyomatnak nevelnek beléjük az egyetemen. Aztán pedig énvédelemből hangoztatják. Senki nem nyomorgásra vágyik, ha már elvégzett egy ilyen szakot. Amúgy kérdező,ennyi pénzt össze tudsz szedni ezzel a diplomával is, csak sokkal nehezebben. Egy gyógyszerész diplomával sokkal jobban jársz, és ott is rengeteg számodra érdekes tárgyat hallgathatsz. A későbbi lehetőségeid pedig nem lesznek ennyire behatároltak.
14/26 anonim válasza:
Utolsó, itt egyedül te gögösködsz. Minden biológus ismerősöm válogathatott a munkák között, hisz csak mi tanulunk szekvenalás, ki értünk a pcr-hoz stb-hez, s mivel egyre több magánlabor van, így egyre nagyobb kereslet is. Engem speciel 3 helyre hívtak dolgoznak, én döntöttem el melyiket valasztom, elég magas fizetésért. Az, hogy te olyanokba okoskodsz bele, amiről fogalmad sincs, az téged minősít. De szerintem nem kéne itt égetnéd magad ezzel
15/26 anonim válasza:
Nagyon tájékozatlan vagy, utolsó. Rengeteg képzés magában foglalja a pcr-ezést és a szekvenálási technológiákat. Ezt te most vagy így akarod beállítani, vagy egészen egyszerűen ennyire tudatlan vagy. Hazugság, hogy ezt a rengeteg feleslegesen kiképzett biológust felveszi az ipar és a gazdaság.
16/26 anonim válasza:
Hát hogyne :) szerintem olvass utána, hogy mit jelent a pcr, mert most buktattad le magad, hogy fingos sincs hozza. Megnézem milyen gyorstalpalóval tanulod meg alapok nélkül. Mi értelme van b.romságokat terjeszteni itt? Ebben éled ki magad?
17/26 anonim válasza:
Kedves 16! Én is járta orvosira, és még nekünk is volt, pedig egy orvosnak nem is kell ilyet tudni, csak elméletben. De velünk tanultak a molekuláris biológus hallgatók, egyes OLKDA-sok, nekik is tanították. És ezek csak azok a szakosok, akikkel érintőlegesen találkoztunk. Nemcsak a nagy menő biológusok kiváltsága ez.
18/26 anonim válasza:
Persze, nekünk is tanítanak olyat, amit az orvosisoknak, más kérdés, hogy csak elméletben vsgy a gyakorlatban. Orvosis létedre lehetne már ennyi eszed, hogy attól, hogy felvetítenek pár diasort róla, mivel ez egy alap technika, az nem.jelenti azt, hogy ha bemész egy laborba, akkor tudod is, hogy mi micsoda. Sok értelme van leakadni egy peldán, de komolyan, mint az oviban
19/26 anonim válasza:
Hagyd, ez egy teljesen sötét, buta sgg...ilyen különben a legtöbbje, kellett ebből is tömegszakot csinálni :P
20/26 anonim válasza:
Azért pampogsz te bele olyanba, amiről gőzöd sincs, bele se látsz a szakmába, káromkosaz és smileykat írogatsz. Hát ne haragudj, de arra se lennél érdemes, hogy válaszra méltassa bárki a firkálmányod, látszik hogy csak azért kommentelgetsz mindenhova, mert életed a kötözködés és mert egy lúzer vagy, akinek nincs ennél jobb dolga karácsonykor :) gratulálok, gyorsan lezártuk a vitát, miután 2 mondatod után kiderült, hogy ehhez SEM értesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!