Tényleg nem lehet megélni a biológusi szakmából?
Átfutottam ezt, és a 2015-ös válaszok eléggé elkeserítettek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Szeretnék jól élni, de olyat akarnék csinálni, amit szeretek. Mármost, ha biológusként nem kereshetek meg havi 4-500 000-et akkor felesleges annyit tanulnom.
Ne ilyen reklámoldalon próbálj tájékozódni!
az átlagban benne van a közalkalmazotti 200 körüli fizetés és a gyógyszeriparban elérhető akár 6-800k is.
Még nem vagyok egyetemista. De szeretnék tovább tanulni. Viszont előtte jól meg akarom gondolni a dolgot.
Havi 4-500 000-et akarok keresni. Ha nem is kezdőfizetésként, idővel mindenképp. Ha ezt egy MSc-vel nem lehet biztosra elérni, felesleges az egész pénzügyi szempontból.
Még nem is vagy egyetemista? Hát akkor honnan tudnád, hogy a biológusságon belül mivel szeretnél foglalkozni...?????
Ha csak a pénz alapján akarsz dönteni, akkor garantáltan nem leszel boldog...
A bioszt végzett három ismerősöm életpályája:
-egy elment programozónak
-egy másik is elment programozónak
-egy harmadik elvégezte a doktorit is és elment külföldre kutatónak
A közös bennük az, hogy végül senki nem maradt itthon biológusként dolgozni. A következtetés levonását rádbízom. :)
Ha tényleg biológus akarsz lenni, kimész tanulni külföldre. Ha pedig itthon maradsz, akkor már ezerszer inkább egy biomérnöki mint a sima biológus.
De én alapból elfelejteném az egészet és vagy gyógyszerésznek mennék, vagy informatikusnak vagy villamosmérnöknek.
Érdekes hogy én is a programozón gondolkozom.... :D
Azzal itthon is sokat tudnék keresni, külföldön meg még többet.
Szerintem a bioszt majd max másoddiplomaként teszem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!