Lehetséges, hogy végleg tönkretettem a karrieremet? Létezik olyan, hogy valaki kiessen egy szakmából és teljesen újat kell tanulnia?
"Mi lenne ha jelentkeznél néhány állásra, aztán 10 sikertelen állásinterjú után megkérdeznéd megint?"
Tulajdonképpen HR-es szemszögből szerettem volna választ kapni a problémámra. Lehet rosszul is tettem fel a kérdést.
"Miért nem szeretsz programozni?"
Mert nincs meg hozzá az algoritmikus gondolkodásmódon, számomra komplex és idegőrlő illetve precíz sem vagyok a részletek terén, ami programozásnál azért elég lényeges, hogy legalább lefusson hiba nélkül.
A fenti Válaszolók kérdései bennem is megfogalmazódtak, de hogy megpróbáljak a kérdésedre válaszolni, leírom a következőt:
Ha van ötleted, hogy mi lenne az, amire váltanál, akkor érdemes lehet. Egyéb esetben nem.
Mindemellett fontos tényező, hogy van-e már CCNA-d, hisz írtad hogy egyedül a hálózat téma érdekes Számodra. Meg például az, hogy mennyire vagy jó matekból. Most ennyi jut eszembe, de az a lényeg, hogy hogyha erre a 2 kérdésre az a válaszod, hogy igen, és nagyon jó, akkor valószínűleg nem érdemes váltanod.
Remélem, nem állok ilyen döntés elé 7 év múlva, se később.
Már bocsi :(
19/F
#4 vagyok.
Most látom, hogy HR-es szemszögből szeretnél választ kapni a problémádra.
A munkatapasztalatok nagyon fontosak, de erről jutott eszembe a nyelvismeret is. Esetleg az utóbbival kompenzálhatnád az előbbi hiányát. Sajnos most jobb ötletem nincs.
Van egy haverom ő erdésznek tanult és dolgozott is évekig a szakmájában, majd váltott egy hálózatépítő céghez. Úgy, hogy előtte semmi, de tényleg szinte semmi köze nem volt az informatikához.
Egy másik ismerős rendszergazda OKJ-t végzett és ő is hálózatépítőként el tudott helyezkedni, pedig neki sem volt sok köze a témához.
Annyit tudok mondani, hogy jelentkezz! Ez olyan szakma, amit a gyakorlatban ki fogsz tudni tanulni, főleg ha még valamilyen előképzettséged is van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!