3-4 éven belül elkezdem a tanári karrieremet, mire számítsak fizetésben egy középiskolától/gimitől?
A 2018-as garantált bérminimum majdnem el fogja érni a pedagógus életpályamodell minimumát.
Én egy évet tanítottam, elég is volt. Szánalom a fizetés.
A nettót azért nem lehet megmondani, mert sok dolog befolyásolja. Van a neten bérkalkulátor, nézd ott, állítsd be.
Életpályamodellt nézd meg, egyelőre ennyit tudni.
Magántanárként sokkal jobban tudnál tanítani angolt.
A jelenlegi kormány Ad hoc intézkedéseket hoz, azaz egyik pillanatról a másikra. 2018-ban pedig választás: szerinted van ember, aki meg tudja mondani, melyik párt nyer, annak mi lesz a fő célja, s hogy ezek után 4 év múlva milyen elismertsége lesz a pedagógusoknak, mennyi lesz a bérük?
Lehet, hogy addigra az oktatás lesz a legjobban preferált ágazat :-)
Nem értem miért pontozták le az előttem szólót. Teljesen igaza van.
Pályakezdő tanárként gyakornok leszel, majd két év múlva lehetsz pedagógus 1. Gyakornokként tényleg kb 120 nettót kapsz majd (a tankerülettől kapod majd a fizut) . Javaslom guglizd meg a pedagógus bértáblát!
Én matematika tanárként tartok különórákat, ezzel szépen ki lehet egészíteni a fizetést. Ha véletlenül egy NAV-os olvassa akkor csak a szilveszteri pezsgő beszél belőlem. :)
Majd mindjárt jönnek a fröcsögők hogy semmirekellő pedagógusok egy fillért nem érdemelnek, mert bizonyították, hogy nem tesznek semmit csak háborognak :) .
2 év gyakornokság sajnos bejátszik ami szerintem szemétség állambácsitól, mert legyen gyakornok az, aki még nem végezte el, ez nem az orvosi.... Amúgy az is számít, hol fogsz elhelyezkedni, alapítványi iskola v vallási v állami stb mert pl amikor én falusi iskolában tanítottam, semmi nem járt, a városi kollégáimnak ott volt a cafeteria, és csomó más, amit mi csak néztünk, de sosem kaptunk meg, idővel átkerültem, és az egész megyében és a régióban is megszűnt minden egyéb juttatás, ember legyen a talpán, aki ezt bírja, de pl neked kell venni a táblafilcet (mi 2 db-ot kapunk egy hónapra, ami már az első héten elfogy:) , fénymásolópapír, nekem speciel a nyelvvizsgára felkészítő tankönyvet (szakkörre vettem saját tanári példányt) sem számolták el, se a szótárat semmit, így mindent saját pénzből kellett megoldani, de a karbantartó a 10 dkg szöget áfás számlára kérhette. Szóval nem igazságos a rendszer, minden az elhelyezkedéstől függ.
Én nem adok magánórákat, mert utálom, hogy húzzák a szájukat ha elkérem az árát (miért ingyen akarja mindenki?), meg engem is lefáraszt, hogy hazaesek a mindenféle pluszfeladat, értekezletek stb. után még ott a család, - hát pont rájuk nem jut már idő.... ez csak egy vélemény a sok közül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!