Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 3-4 éven belül elkezdem a...

3-4 éven belül elkezdem a tanári karrieremet, mire számítsak fizetésben egy középiskolától/gimitől?

Figyelt kérdés
Angol és Testnevelő tanár leszek, osztatlan 5+1 éves képzés. Úgy tervezem,hogy azért végezzek időben, gyakorlattal mindennel együtt. Kérdés: Így,hogy mesterfokúm lesz (diploma) 2 szakkal, mennyit tudok majd keresni,ill. most mennyit keresnék egy ilyennel? Nettó érdekel. Esetleg tapasztalat, külön órákat is tartanék. Köszi előre is, 21F

2016. dec. 30. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%

A 2018-as garantált bérminimum majdnem el fogja érni a pedagógus életpályamodell minimumát.

Én egy évet tanítottam, elég is volt. Szánalom a fizetés.

A nettót azért nem lehet megmondani, mert sok dolog befolyásolja. Van a neten bérkalkulátor, nézd ott, állítsd be.

2016. dec. 30. 20:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Azért már elvégzem,ha elkezdtem. Majd alakul valahogy. Magántanítani is fogok az fix. Semmi jó nem várható?
2016. dec. 30. 20:26
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Ennyire előre semmit sem lehet tudni.
2016. dec. 30. 20:33
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Életpályamodellt nézd meg, egyelőre ennyit tudni.

Magántanárként sokkal jobban tudnál tanítani angolt.

2016. dec. 30. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

A jelenlegi kormány Ad hoc intézkedéseket hoz, azaz egyik pillanatról a másikra. 2018-ban pedig választás: szerinted van ember, aki meg tudja mondani, melyik párt nyer, annak mi lesz a fő célja, s hogy ezek után 4 év múlva milyen elismertsége lesz a pedagógusoknak, mennyi lesz a bérük?

Lehet, hogy addigra az oktatás lesz a legjobban preferált ágazat :-)

2016. dec. 30. 20:54
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
Igazuk van az előttem szólóknak. De azért annyit írok, hogy minimum 2 évig gyakornok leszel, heti 20 órával, és ezért kb nettó 120at lehet kapni JELENLEG.
2016. dec. 30. 22:09
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem miért pontozták le az előttem szólót. Teljesen igaza van.

Pályakezdő tanárként gyakornok leszel, majd két év múlva lehetsz pedagógus 1. Gyakornokként tényleg kb 120 nettót kapsz majd (a tankerülettől kapod majd a fizut) . Javaslom guglizd meg a pedagógus bértáblát!

Én matematika tanárként tartok különórákat, ezzel szépen ki lehet egészíteni a fizetést. Ha véletlenül egy NAV-os olvassa akkor csak a szilveszteri pezsgő beszél belőlem. :)

2016. dec. 31. 09:24
 8/11 anonim ***** válasza:
73%
A mai napon még egy utolsó 2017 szeptemberi béremelés van betervezve. Az 5% lesz. Így gyakornokként a várható bérezés bruttó 205 ezer forint lesz. Ez nem sok sajnos.
2016. dec. 31. 10:12
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

Majd mindjárt jönnek a fröcsögők hogy semmirekellő pedagógusok egy fillért nem érdemelnek, mert bizonyították, hogy nem tesznek semmit csak háborognak :) .

2 év gyakornokság sajnos bejátszik ami szerintem szemétség állambácsitól, mert legyen gyakornok az, aki még nem végezte el, ez nem az orvosi.... Amúgy az is számít, hol fogsz elhelyezkedni, alapítványi iskola v vallási v állami stb mert pl amikor én falusi iskolában tanítottam, semmi nem járt, a városi kollégáimnak ott volt a cafeteria, és csomó más, amit mi csak néztünk, de sosem kaptunk meg, idővel átkerültem, és az egész megyében és a régióban is megszűnt minden egyéb juttatás, ember legyen a talpán, aki ezt bírja, de pl neked kell venni a táblafilcet (mi 2 db-ot kapunk egy hónapra, ami már az első héten elfogy:) , fénymásolópapír, nekem speciel a nyelvvizsgára felkészítő tankönyvet (szakkörre vettem saját tanári példányt) sem számolták el, se a szótárat semmit, így mindent saját pénzből kellett megoldani, de a karbantartó a 10 dkg szöget áfás számlára kérhette. Szóval nem igazságos a rendszer, minden az elhelyezkedéstől függ.

Én nem adok magánórákat, mert utálom, hogy húzzák a szájukat ha elkérem az árát (miért ingyen akarja mindenki?), meg engem is lefáraszt, hogy hazaesek a mindenféle pluszfeladat, értekezletek stb. után még ott a család, - hát pont rájuk nem jut már idő.... ez csak egy vélemény a sok közül :)

2016. dec. 31. 11:07
 10/11 anonim ***** válasza:
57%
Ezen az oldalon ( [link] ) sok infót találhatsz, de csak azt találod, mennyire szar most tanárnak lenni-..
2017. jan. 1. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!