Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tegnap kaptam meg az érettségé...

Tegnap kaptam meg az érettségébizonyítványomat. Mit ajánlotok, hogyan tudnám elkezdeni az életemet a karrieremet?

Figyelt kérdés

szeretnék dolgozni, amit azért jól megfizetnek-vagy ajánlásokat hogy mit tanuljak tovább milyen vizsga kell ehez a x-dologhoz hogy ott dolgozhassak és a többi. Köszönöm előre a válaszokat.

Vagy hogy hol keressek munkahelyet, web oldal címe érdekelne. STB.

2012. jún. 24. 19:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
egy érettségivel nem érsz semmit. vagy szakmát kellett volna tanulnod, vagy most továbbtanulni. egyetem, delegalább valami OKJ
2012. jún. 24. 19:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Először is döntsd el azt hogy milyen szakma érdekelne, mert az egyetemmel mész sok mindenre sajnos. Ha eldönt9ötted mit akarsz csinálni, mi érdekel járj körbe a környékeden vagy ahol dolgozni szeretnél hogy mik a lehetőségek hova mehetnél majd stb... stb... Sajnos ez ma már nem könnyű eldönteni mit akarsz én ezért javaslom hogyha anyagilag teheted tanulj ki több szakmát. Azt tudom hogy 22 éves korodig az állam támogatja az első szakmai tanulásodat, ennyit tudok, többet nem.

Itt a nyár pihenés mellett használd ki azt hogy teszel egy körutat a környékeden és körbenézel mik vannak, amit még tudok tanácsolni hogy regisztrálj a munkaügyiközpontba mint pályakezdő hogy esetleg tudnának-e valamit ajánlani vagy valami szakmát esetleg amit tanulhatnál. Ők is szoktak indítani szakképzéseket időnként mindenképp próbáld meg, veszíteni valód nincs.

2012. jún. 24. 19:47
 3/12 A kérdező kommentje:

Értem utolsó köszönöm a válaszodat, én az iskolámban belügyirendészeti érettségit tettem le, ami 52%-os lett.

Hát körülnézek, hát ha van nekem való munka, szeretnék tovább tanulni, de a biológia emelt szintű érettségi kicseszett velem, sajnos mivel nagyon nehéz volt és csak össz vissz 30%-os lett :(

Hát jövőre újra megpróbálom.

2012. jún. 24. 19:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Szia! Bárki bármit is mond, a diplomások lesznek gazdagok, nem az okj vizsgával rendelkezők. És nem Magyarország kell legyen a mérce. Ha nem találsz itt munkát diplomával, ki kell menni, úgy meg is éri. Én elhittem azt a dumát, hogy a diplomával kitörölhetem, úgyhogy nem igazán vettem komolyan az egyetemnézegetős időszakot. Mégis jelöltem valamit jobb híján, de két hét után otthagytam, és így pont lecsúsztam az okj-s képzések indulásáról is, most meg vigyázok egy gyerekre, és sokat agyalok az egyetemen meg a nyelvtanulási lehetőségeken. Szóval azt találd ki, hogy milyen egyetemi szakok érdekelnek, és ha idén még nem mész, akkor csinálj egy olyan okj-t, ami pluszpontot ér majd a felsőoktatásban. A lényeg, hogy ne felejtsd el, hogy fiatal vagy még, előtted az élet, jogod van kipróbálgatni a dolgokat, és ne csússzon el az önértékelésed az olyan pillanatokban, amikor úgy érzed, nem találod a helyed...
2012. jún. 24. 20:46
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó a válaszodat.

Én már nem vagyok annyira fiatal , 20 éves vagyok :(

Nyelvi előkészítőre jártam, nagyon rossz iskolába jártam -nem hogy a nyelvizsgát nem tudtam megszerezni, hanem még tanárunk is alig volt.

Minden esetre , megprobálom pozítivan nézni a dolgokat.

Most van lehetőségem egy előkészítőre járni, hát ha sikerül. Én az egészségügyben szeretnék majd elhelyezkedni.

2012. jún. 24. 21:25
 6/12 anonim válasza:
Ugyanez a helyzet velem. 20 éves leszek, nyelvis voltam én is, csak én meg olyat szakot jelöltem meg amit már nem akarok. Fogom magam, kimegyek külföldre melózni és majd jövő októberben érettségizek angolból meg vendéglátásból. Nem dől össze a világ, az egyetem az megvár:) És ne legyél ilyen miatt szomorú:)
2012. jún. 24. 21:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Még időben vagy..

Fogd szépen az érettségi bizonyítványodat, és rakd be a fiókba, hamár nem jelentkeztél fősulira!

Tanulj meg tésztával bánni, és alap dolgokat megfőzni

( az egész kb 2 hét).

Legyél magabiztos, és hazudd be magad valamilyen étterembe, vagy pizzázóba akár pesten, akár balatonon.

Keményen kell majd melóznod, de 100% hogy sikerre viszed, ha nem vagy lusta!

a pénzt illetően ne hagyd magad hülyének nézni!

A verzió: Napi aztán majd heti kifizetés igérgetések nélkül, ha nincs pénz a megbeszéltek szerint!!! akkor azonnalolajralépsz és keresed a következő helyet!

B Verzió: Munkaszerződés és saját leigazolt példány a jelenléti ívből.

Távolabbi célnak meg nyugodtan jelöld be az osztrák szezonmunkákat, és még időben kezdj el megtanulni jól németül!

2012. jún. 24. 23:08
 8/12 anonim ***** válasza:
tanulj villanyszerelést, vagy vízszerelést nagyon jól fogsz vele keresni, elhiheted nekem. igaz hogy kemény szakmunka, de pár nap alatt elkérhetsz annyit mint más havi fizetése.
2012. jún. 24. 23:45
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, holnap megyek a munkanélkülibe :DD

Aztán meg lekell fénymásolnom a érettségibizonyítványomat meg a bizonyítványomat és elküldeni a oktatás ügyi minisztérumba,,, tudom hogy nem vesznek fel de azért megpróbálom hát ha csoda történil.

Aztán meg le kell vágnom hátul a füvet.

Aztán meg nem tudom mi lesz. Lehet megkérem az egyik lány osztálytársamat hogy nem-e jönne ki vlem az osztrákokhoz dolgozni vagy hasonló... Majd lesz valami nem srácok?

2012. jún. 24. 23:45
 10/12 Retekszisz válasza:
Ausztriába nem fogsz tudni csk úgy kimenni nyelvismeret nélkül.
2012. jún. 25. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!