Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Elterveztem, hogyan építsem...

Elterveztem, hogyan építsem fel a karrieremet. Szerintetek sikerülni fog?

Figyelt kérdés

Tehát: első körben író leszek, regényeket fogok készíteni. Miután ezek világsikerek és bestsellerek lesznek, olyan 30 éves korom körül (amikor már a nevem egyfajta brand lesz), beszállok a filmiparba forgatókönyvíró-rendezőként. Itt fogom igazán a csúcsra járatni a pályafutásomat. Miután a filmvilág egyik legnevesebb személyisége leszek, hozzálátok képregények, videojátékok és sorozatok készítéséhez, természetesen íróként és rendezőként. Végül pedig megkoronázom az életművemet pár színdarab megírásával és megrendezésével.

Király terv, ugye?

2011. máj. 17. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? :)

Túlságosan illúziókba ringatod magad... nem sok esély van rá :D

2011. máj. 17. 18:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hány regényt írtál már?

Van, amit sikerült kiadatni? mondjuk magyarul..

vagy rögtön angolul írsz, és külföldi kiadókat keres az ügynököd, hogy egyáltalán esélyed legyen a világhírre?

2011. máj. 17. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

> Király terv, ugye?

Nem. :)

2011. máj. 17. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

Ez mind szép és jó, de álmodozni 1 dolog, a másik ami ennél 500-szor nehezebb, a megvalósítás. Ha nincs kitűnő érzéked az irodalomhoz, és az effélékhez akkor szerintem bele se kezdj. Most ezt nem bántásként mondom, de nem kell magad ennyire elbízni hogy aztán az életkedved is elmenjen az első pofára esésnél.

Sajnos az élet és a karrier felépítése nem ilyen egyszerű....:(

2011. máj. 17. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

Nézd, nekem tetszik. Alapvetően szerintem kétfajta ember van ebből a szempontból: 1. aki légvárakat épít, és elszáll felette az élet, 2. aki megrögzötten földhözragadt. Namármost, ha a kettő között vagy, szerintem az a jó. Kérdés, hogy mennyire veszed komolyan magadat. Mert mindent meg lehet valósítani, de ahogy nő a cél nagysága, úgy nő a ráfordítandó szervezés és energia is. Szóval nem arról van szó, hogy ne lenne megvalósítható, mert ha csak erre koncentrálsz majd a nap 24 órájában és igazán komolyan akarod, meg tudod tenni. Kérdés, hogy komolyan veszed-e magadat. És hogy tisztában vagy-e azzal, hogy ez mivel jár.

Nem tudom, hány éves vagy, tegyük fel, hogy 15. Be akarsz futni könyvekkel harminc évesen. Szerintem az írás nem az a dolog, amivel a mai világban fiatalon be lehet futni, de mindegy. Már MOST el kell kezdened kidolgozni a stílusodat, fel kell keresned mai írókat, klubokba kell járnod, összebarátkozni velük, minél rövidebb idő alatt minél nagyobb irodalmi műveltségre kell szert tenned, nézni valami olyan iskolát, ami erre specializálódik. El kell döntened, hogy milyen nyelven írsz (nem hiszem, hogy a magyar elég a világsikerre, bár ki tudja), ha angolul, akkor meg kell tanulnod anyanyelvi szinten. Nagyon rá kell állnod az irodalomra, tanulmányoznod kell a különböző stílusokat. Ha könyvet akarsz kiadni, erősen gyanítom, hogy ehhez jó nagy tőke kell, amit meg kell teremtened valamilyen módon.

Ha kitartóan tanulsz, akkor lehet, hogy elkészítheted a bestsellereidet, de

A filmipar megint egy teljesen más dolog, gyanítom, hogy ehhez is egy fél élet tanulása kell, ha be akarsz futni. Ugyanazokat a köröket le kell futni, mint amiket fentebb írtam, hátrány, hogy mivel Mo.-n nincs világszínvonalú filmipar, valószínűleg ki kell menned Amerikába tanulni.

Nem egyszerű célok. Én a helyedben csak az egyikre koncentrálnék vagy keresgélnék még. De hajrá. Csak legyél tisztában vele, hogy mit vállalsz, már ha komolyan gondolod.

2011. máj. 17. 21:20
 6/7 anonim ***** válasza:

"Tehát: első körben író leszek, regényeket fogok készíteni. Miután ezek világsikerek és bestsellerek lesznek, olyan 30 éves korom körül..."

Lehetséges, azzal a megjegyzéssel, hogy Magyarországon kb. 10 író van, akik az írásból megélnek. Tehát van rá 1/1M esélyed, kétségkívül, de nem több. Ezt az esélyt csökkenti az, hogy az írók 30 éves koruk alatt nemigen nyújtanak nagy teljesítményeket, általában inkább 50-60 éves kor körül bontakoznak ki (persze vannak kivételek).

"Miután a filmvilág egyik legnevesebb személyisége leszek"

Az egy másik szakma, tehát miután íróként befutottál 40-50 évesen, erre 60-70 felé számíthatsz. Ennyi idő egy szakma nagymesterévé válni.

"képregények, videojátékok és sorozatok "

Ugyan már, ezek már nem is lesznek akkor, amikor te 80-90 éves leszel!

2011. máj. 19. 02:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Szvsz a kérdező csak kíváncsi a reakciókra, nem hiszem, h ezt így, ilyen fomrában komolyan gondolta :)
2011. máj. 19. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!