Elrontottam az életemet és a karrieremet a döntéseimmel?
Műszaki középiskolába jártam. Egy vidéki főiskolán végeztem közgáz BSc szakot levelezőn. Közben műszaki pályán sikerült elhelyezkednem a középfokú végzettségemmel, itt jöttem rá arra, hogy engem a műszaki vonal érdekel igazán, ezért Műszaki menedzser MSc-n folytattam a tanulmányaimat, hogy később feljebb juthassak a ranglétrán.
Igaz technikusként így is 300 nettó a fizetésem, de ezt még szeretném feljebb tornászni, hogy később mérnök vagy manager lehessek.
Van erre esély ilyen múlttal és úgy, hogy nem BME -re jártam? Vagy a BME-re kellett volna egyből mennem mondjuk gépészmérnökire BSc-re és utána MSc-re is?
Nem rontottad el, csak nagy hátrányból indulsz. A közgáz nem témába illő, a műszaki menedzser pedig szinte semmit nem ér.
Nagyon sok, kemény tanulnivalóból maradtál ki, de ezt a lemaradást még behozhatod, hogy miről van papírod, az a műszaki pályán nem annyira fontos, az a lényeg, hogy szakmai tudásod legyen, e téren jobban bele kell húznod, aztán jó lesz minden.
Ha a műszaki menedzser Msc után elvégzel egy, a cég profiljába illő műszaki képzést, az sokat lendít a dolgon.
De ha egyébként értelmes és hasznos munkaerő vagy akkor lesz lehetőséged előre lépni.
A 300 nettó technikusként, az nagyon szép. :-)
Ez valami gyár? Bp?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!