Mennyi jelenleg a nettó mediánbér? Olyan 160-170? Nem az átlagbér-maszlagra vagyok kíváncsi
A nettó medián érdekel.
Ne kezdjük el magyarázni mi az az átlagbér. Tudom és /de nem érdekel.
Engem a nettó medián érdekel így 19 év vége felé.
19 elején nettó 160 körül volt.
(azért nettó 160nal nehezebb úgy villogni mint a 330as átlagbér-szarral....)
"két ugyanolyan semmit nem érő szart. "
Amivel azóta is dolgozom UGYEBÁR..... és ha ezeket se teszem le akkor most mit csinálnék? A híd alatt élnék? Utcát söpörnék?
Igen, mert azok az emberek, akik nem csináltak meg veled együtt anno 3 diplomát, most mind a híd alatt élnek meg utcát söpörnek.
Ja nem, mert ők nem ilyen életképtelen szarok :)
"n jóképességűek, mint te."
A KÉPESSÉGEIT senki sem etikus számon kérni. Született dolog, kinek ennyi jut kinek annyi. Ha neked több (naná... itt mindenki zseni)tapsolj neki, másnak meg kevesebb (még másnak meg ennyi se) de nincs jogod felvetni nekem miért ennyi. A jóistent kérdezd.
Akkor mit panaszkodsz itt?
Neked ezt dobta a gép.
Magyarországon a lakosság 80 %-a minimálbérért dolgozik. Aztán zsebbe vagy kap még pluszban, vagy nem. Ez nem érv nem bizonyítható.
Én levelezőn végeztem második diplomát. Még szerencsés vagyok, mert szombaton voltak az órák, de a vizsgák bizony hétköznap, na meg arra tanulni is kell ám, nem elég, ha munkaidőben kiugrasz vizsgázni. A legtöbb helyen gyakorlat is van, amit munka mellett valóban nehéz megoldani.
De még ezek a dolgok megoldhatók is lennének, nagy nehezen, én is megoldottam. De!
Mit ér ma egy diploma? Mit kér a munkaadó? Munkatapasztalatot! Ezt általában a nappali tagozatos diákok a gyakorlati helyeken szerzik meg, plusz ott tudnak ismerettségeket szerezni, amely nélkül ma már elég nehéz jó munkahelyet találni.
Miközben fizetést nem is kapnak, sőt, bizonyos helyeken még a diák fizet a gyakorlatért. Lehet ezt megtenni 20 évesen, amikor még a szüleid segítenek. 30-40-50 éves levelezős hallgató, hát már nem megy el ingyen dolgozni egy évet, hogy legyen munkatapasztalata, de igazából fel sem veszik. Én ebben látom a legnagyobb problémát.
Egyébként is elég kevés az a szakma, amivel alkalmazottként jól lehet keresni. Leginkább a vállalkozók élnek jól, akik be nem jelentett jövedelemből élnek, meg keresztbeszámlázással oldják meg a költségeiket.
47#
nem vok vállalkozó, mezei alkalmazott vok. De nem lennék olyan vállalkozó, akiről írtál, mert ők biztos kevésbé alszanak nyugodtan, mint én. Lehet, hogy van egy valag pénzük, meg stb., de sosem tudhatják, hogy mikor lesz vége, mikor dobja fel vki őket, csak hogy ez a valaki egy kicsivel többet kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!