Mennyi jelenleg a nettó mediánbér? Olyan 160-170? Nem az átlagbér-maszlagra vagyok kíváncsi
A nettó medián érdekel.
Ne kezdjük el magyarázni mi az az átlagbér. Tudom és /de nem érdekel.
Engem a nettó medián érdekel így 19 év vége felé.
19 elején nettó 160 körül volt.
(azért nettó 160nal nehezebb úgy villogni mint a 330as átlagbér-szarral....)
A statisztikába nem veszik bele az 5 főnél kisebb cégeket. Így a statisztikai bér jóval magasabb.
150-200 nettó körül van az àtlag, az meg semmi.
Újra ugyanaz a maszlag semmi duma. A boríték. És én újra megkérdezem: a boríték az ugye fekete pénz. Van erre hivatalos statisztika? (Hhahahahahahhahahahhaah)
mert ha NINCS (és nincs) akkor mégis mi alapján kalkuláljuk be a borítékot? Honnan tudjuk a munkavállalók hány %-a kap (és mennyit) zsebbe? Van erre stat? NIncs.
Akkor milyen alapon kalkulálunk a fekete pénzzel olyan hangzatosan és magabiztosan?
Az emberek "jó része" kap zsebbe- igen? és mi alapján jelentjük ezt ki??
Akkor ne kalkuláljuk bele és legyen 160 a medián.
És akkor most mi van? :)
Az a kérdés hogy 160 nettóval hol van itt bérrobbanás meg EU versenyképesség meg kuytatöke? 160 nettó?
A sógoréknál kinn a Lajtán túl egy szarpucoló többet kap. Itt meg egy diplomás tanár orvos kap ennyit, ennyit se.
És ezzel harsogjuk hogy jobban teljesít? Mihez képest? Ugandához képest?
És úgy érezted ezért kérdést kell kiírnod ide?
Inkább menj ki és verj meg egy lámpaoszlopot.
17#
köszönöm a válaszodat, este annyira nevettem, elképzeltem a jelenetet. Álmomban volt lámpaoszlop :))
Kedves Kérdező: az országban többen vannak, akiknek halvány lila fogalmuk sincs a mediánról, azt sem tudják, hogy a bruttó átlagfizuban nincsenek benne az 5 fő alatti cégek pénze, stb. Aki átlag körül keres, az meg van nyugodva, hogy minden rendben. A nagyi, akinek az unokája szintén átlag körül, felett keres, ő is megvan nyugodva. Az a nagyi, akinek a gyereke nem tanult annyit, ő is meg van nyugodva, mert az unoka, gyerek nem tanult annyit. Vagyis, nagyon sokan elhiszik, megmagyarázzák, hogy jól van ez így, mivel a mediánt nem ismerik.
Amíg medián volt, akkor még nem volt internet, elsikkadt a múlt. Most egy kicsit néhányan hőzöngünk a medián hiánya miatt, de ez nem fontos a kormánynak.
Szóval, szerintem is nyugi, mert amíg OV átlagpárti, amíg jogszabik nem kötelezik, addig átlag lesz. Lehet utcára menni - de egyedül vagy esetleg mi 10-en itt a hőzöngők közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!