Mennyi most 2019. II. negyedévben a mediánbér? Mert a 350. 000-es átlagbéres kamukból elegem van-a medián mennyi? Azt tessék nekem megmondani
na erről beszélek
Gazdaság: KSH: 355 ezer forint az átlagkereset - HVG.hu
na és a medián?
Megjegyzendő, hogy 2018-es PA számok szerint 30 százalékra volt tehető azoknak a magyar háztartásoknak az aránya, ahol a jövedelem még a létminimum szintjét sem üti meg.
Mennyi is a létminimum? 83.000 ft jelenleg?
És a harmaduknál még annyi sincs meg?
NAV-os adatok alapján te magad is ki tudod számolni ha ennyire érdekel
De egyébként igen, a medián valszeg 150-170 ezer környékén van.
"a medián valszeg 150-170 ezer környékén van."
Pesten.... Borsodban??
De egyébként ugye mennyivel szebb az átlagbér kamut nyomni bruttó 355.000 amely nettó 236.000 lenne mint kimondani hogy median 150.000....
pfff... hát azzal nem lehet választást nyerni elvtársak!!
"de kiírják milyen sokat, és valójában töredékét se. „
Na jó azt tudom hogy itt mindenki 14 évesen már 5 diplomás ájtís milliós fizetéssel. Ezt tudom.
Aztán meg 1,1 millió minimálbéres van az országban a 4 millióból.
De tessék én fizikai munkával havi 1 misit kapok és 350-ért fel se kelnék.
Ja.... aztán meg jó ha kapom a 130at 2 diplomával.
Na, és hány százezer olyan munkavállaló van, aki papíron minimálbért keres, borítékban pedig legalább még 1x annyit?
Minden ilyen szürke foglalkoztatás lefelé húzza az átlagot.
Mert nem mész el többért. Vagy képzettséged nincs hozzá vagy fizikai munkát nem akarsz.
Egy diák vagy bármilyen képzetlen segedmunkas elmegy melózni építkezésre, napi 10-15-t,azaz havi 200 fölött megkap.
Te is megkapnád, csak dolgozni kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!