Mennyi most 2019. II. negyedévben a mediánbér? Mert a 350. 000-es átlagbéres kamukból elegem van-a medián mennyi? Azt tessék nekem megmondani
na erről beszélek
Gazdaság: KSH: 355 ezer forint az átlagkereset - HVG.hu
na és a medián?
""Nettó 220-250 alatt (nettóban) már csak a világi lúzerek keresnek."
Ez Budapesten igaz, máshol nem feltétlenül, persze költözni lehet."
Kissé furcsán látod a munkaerőpiacot (vagy nem is látod jól)
A pályakezdőket nem várják nettó 220 ezerrel, de van olyan tanár ismerősöm is, aki nem éri el a 200 ezret, BP. Sőt, tovább megyek: szerintem az egészségügyben is csak álmodoznak a nettó 220 ezerről.
Nem kell itt kábítani a fiatalokat, hogy aki nettó 200 alatt keres, az már lúzer - sajnos nem kevés helyen 150-160-as bérrel kénytelenek beérni, igen, még Budapesten is.
Sajnos a KSH hazudik, már a dolgozók száma is durván eltér a valóságtól, viszont a NAV adataiból kiszedhetőek a pontos adatok, parancsolj egy friss cikk: [link]
"Vagyis minden magyar munkavállaló minden bérből származó jövedelmét figyelembe véve egy átlagos aktív magyar mediánbére bruttó 229.636 forint havonta. "
Ez a részmunkaidősökkel is számol, csak teljes munkaidőben dolgozókat nézve mindez 258.333 Ft.
"ediánbére bruttó 229.636 forint havonta. ""
Hahhahahaha! Na ja!!!
És az a bruttó mennyi is nettóban? 152.000??
csak nem???
Hát akkor ennyi a medián. És ennél az emberek fele még rosszabbul is keres.
Hát?? AKkor? Trollkérdés vagy sem?
Kérdező, már a kérdésedből tudtam, hogy a munkaügyis troll vagy, de ez most kivételesen jó kérdés volt, ügyes!
Így aztán én is hozzájárultam egy linkkel - bár nem teljesen a kérdésre válaszolva, csak az indoklást, hogy miért is alacsonyabbak a bérek?
"Nem kell itt kábítani a fiatalokat, hogy aki nettó 200 alatt keres, az már lúzer - sajnos nem kevés helyen 150-160-as bérrel kénytelenek beérni, igen, még Budapesten is."
Nincs azzal baj, ha az első fél évben ennyit kapsz, de a tapasztalat szerzés miatt mégis megéri.
A baj akkor van ha több év után is ennyit kapsz és neked ez nem elég de nem változtatsz, inkább csak hibáztatod a rendszert, Orbánt, mindenki mást. Holott a 8 elemis segedmunkas havi 20 nappal megkeresi a 200+ ezret. A lomizók is megkeresik a napi 10 ezret vas gyűjtéssel.
200-300 se sok amúgy, de azért valamivel jobb, mint a 120-150. És ez gyakorlatilag bárkinek elérhető. Csak vagy megfelelő szellemi teljesítmény vagy fizikai munka kell hozzá.
Ezt olvasgassátok, a kommentekben vhol leírták a mediánt is, de nincs kedvem keresgélni. Amúgy a cikk is jó és szomorú.
Nálunk aki nettó 200 ezret így vagy úgy (tehát akár szürkén/feketén) megkap egy hónapban az már jó keresetnek számít, pedig én az ország állítólag fejlettebb részén élek.
A cégnél ahol megyek az irodisták "harcolnak" ezért a bérért. 200 ezer nettóért komoly, felelősségteljes, vezetői pozíciókat vállalnak el! És ez nem vicc!
Az országot keresetek alapján leginkább úgy lehetne ábrázolni, hogy fogsz egy habszivacsot és beleszúrsz pár tűt/fogpiszkálót.
Ezek a kimagasló pontok jelentenek pár várost: Budapest, Győr, Debrecen, Kecskemét, Tatabánya és még pár nagyobb település.
A többi rész a síkság. Ahol bár munka van dögivel, egymást érik a gyárak, aki akar dolgozhat, de pénzt nem fog vele keresni.
Na, megtaláltam a medián bért, ez 2018-ban 147.000 nettó magyar Ft volt. Az eurostat közzétette (ksh nem merte).
2019ben ez kicsivel több lehet, arról még nincs adat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!