Lakhatás-rezsi után 80e forintból meg lehet élni Pesten?
Első munkahelyem lesz. Fizetésem nettó 226.000 forint. A lakásbérlés 110 ezer, a rezsi kb 20 ezer. Az internet-telefon 10 ezer. Így marad 80 ezer. Barátnőm nincsen és drága hobbim se. Ha tudnék konditerembe eljárnék, az újabb 10 ezer.
Szerintetek kajával kijönnék így? Vagy nagyon szűkös? Most kezdek önálló életet, fogalmam sincs mi mennyi.
Kajára számoltam 40 ezret, az napi 1300 forint ha magamra főzök. Ha eljárok sportolni így maradni fog 30 ezer elvileg bármire. Jól számolok?
A barátnőt nem csak ez érdekli, hogy külön élsz-e. A haverjaid nem azért sikertelenek a nőknél, mert nem egyedül élnek egy lakásban. Érdekes amikor legutoljára éltem albérletben, akkor a huszonpár éves lakótársam heti szinten hozta haza a bulikból a lányokat, hozzám pedig már több mint egy éve átjárt a barátnőm heti többször aludni és minden rendben volt. Ha nincsenek sikerei valakinek a nőknél, az még azért is lehet, mert a kinézetére nem fordít elég figyelmet, vagy pedig a személyisége nem szórakoztató és férfias a nők számára. (Amiken lehet változtatni, de ezek az anyagiaktól független dolgok.)
"Előbb-utóbb betelt a pohár valakinek."
Én 19 és 28 éves korom között laktam albérletben úgy, hogy mindig volt 1-2 lakótársam és soha nem voltak ilyen konfliktusaim, pedig 3 lakásban laktam, összesen 8 emberrel az évek alatt. Csak az első két lakótársamat ismertem régebbről, a többiek mind számomra totál ismeretlen emberek voltak, amikor elkezdtünk együtt lakni.
------
Van kilátásod arra, hogy emelkedjen a fizetésed sokat rövid idő alatt, ami jó. De a mostani életmódod az "előre inni a medve bőrére esete". Nem jó, ha csak azért hónapról hónapra élsz és erőn felül vállalsz dolgokat, amiket nem engedhetsz meg magadnak, mert kényelmes. (A lakásban egyedül lakásra gondolok.) Remélem, hogy összejön a fizetésnövekedés, de ezt nem lehet 100%-osra venni. Te tudod, de sokan nem azt csinálnánk a helyedben, amit te.
"De igen, alapvető jogunknak kellene lennie, hogy ha tisztességesen dolgozunk, akkor akár egyedül is élhető körülmények között élhessünk. Az embereknek ugyanis nem kötelességük párkapcsolatban élni. A párkapcsolat csak egy lehetőség kellene legyen, amivel vagy élsz, vagy nem, nem pedig kényszerből kell belemenni, hogy ki tudj jönni a fizetésedből."
??????. Jogod van egyedül lakni, semmilyen adminisztratív korlátozás/szabályozás alá nem esik.
"??????. Jogod van egyedül lakni, semmilyen adminisztratív korlátozás/szabályozás alá nem esik."
Értő olvasás karó. Alapvető jogunknak kellene lenni, hogy egyedül ÉLHETŐ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT éljünk, ha tisztességesen dolgozunk. Ezt írtam. Ma Magyarországon csak a jóval átlag fölötti keresettel rendelkezők engedhetik meg maguknak, hogy egyedül éljenek, mert iszonyat magasak a lakásárak és a lakbérek a fizetésekhez képest.
"Ma Magyarországon csak a jóval átlag fölötti keresettel rendelkezők engedhetik meg maguknak, hogy egyedül éljenek, mert iszonyat magasak a lakásárak és a lakbérek a fizetésekhez képest."
Kérlek, sorold már fel nekem: Szerinted melyik európai fővárosban teheti meg egy átlagbérből élő személy, hogy egyedül bérelve lakást kényelmesen megéljen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!