Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lakhatás-rezsi után 80e...

Lakhatás-rezsi után 80e forintból meg lehet élni Pesten?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem lesz. Fizetésem nettó 226.000 forint. A lakásbérlés 110 ezer, a rezsi kb 20 ezer. Az internet-telefon 10 ezer. Így marad 80 ezer. Barátnőm nincsen és drága hobbim se. Ha tudnék konditerembe eljárnék, az újabb 10 ezer.

Szerintetek kajával kijönnék így? Vagy nagyon szűkös? Most kezdek önálló életet, fogalmam sincs mi mennyi.

Kajára számoltam 40 ezret, az napi 1300 forint ha magamra főzök. Ha eljárok sportolni így maradni fog 30 ezer elvileg bármire. Jól számolok?

2019. nov. 2. 08:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj külön költözni, mikor az első gondolatod a kondibérlet, miközben bele sem veted a kiadásaidba a bkv bérletet (vagy ahol laksz várost, ott a bérletet), a háztartási dolgokat, a tisztálkodószereket. Havi 40 ezer az kissé kevés kajára, na meg semmit se tudsz félretenni, egy ruhát nem fogsz tudni magadnak megvenni ennyiből.
2019. nov. 2. 12:51
 12/30 anonim ***** válasza:
38%

Én örülnék, ha ennyi maradna. Nekünk a számla és buszbérlet után marad cirka 20-30 ezres. Ennyi.

Ahhoz képest 80ezer az már luxus.

Nyilván nem éttermekbe járva, meg drága kajákat véve.

De egyszerűbb szerintem egy főre csinálni kaját, mint pl. 3-ra vagy 4re.

Egy főnél a tojásrántotta áll mondjuk 3 tojásból, 4 fő esetén egyből 12 tojás, egy alkalomra.

2019. nov. 2. 17:25
 13/30 anonim ***** válasza:
74%
Ki lehet jönni vele nyomorgás nélkül. Nekem a lakbér befizetése után marad kb. 80 ezer, abból kell minden egyebet kihozni. Egy csomóan nem értik, hogy csinálom, de nagyon egyszerű. Csak azt veszem meg, amire szükségem van, nem pedig mindent, amit megkívánok és/vagy épp le van árazva. Ha megveszek valami ennivalót, mindig megeszem, nem várom meg, amíg ki kell dobni. A maradékokat sem dobom ki, elteszem másnapra. Ha kimegyek a szobából, leoltom a villanyt, az elektronikus eszközöket kikapcsolom, nem hagyok mindent állandóan alvó állapotban, és kihúzom a konnektorból, amiről tudom, hogy nem fogom használni egy darabig. Felveszek egy pulóvert és pár fokkal lejjebb tekerem a fűtést ahelyett, hogy egy szál pólóban szaladgálnék a túlfűtött lakásban. Nem folyatom fölöslegesen a vizet. Nem fizetek elő 200+ csatornára, amikor tudom, hogy a nagy részét úgyse fogom nézni soha. Nem veszek még egy pár cipőt vagy még egy felsőt, amikor több mint elég van otthon. Nem veszem meg a kávét, palackozott üdítőt és a szendvicset a boltban, amikor tudok magammal vinni otthonról is. Egyáltalán nem nyomorgok, mindenem megvan, amire szükségem van, még félretenni is tudok, csak épp minimális erőfeszítést teszek azért, hogy ne kelljen fölöslegesen szórnom a pénzt. Nagyon sokan azért nem tudnak kijönni a pénzükből, mert borzasztóan el vannak kényelmesedve és rá vannak szokva a napi szintű pazarlásra és túlvásárlásra.
2019. nov. 2. 18:12
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

#13. egyet értek.

Amit meg lehet otthon csinálni, jobb otthon megcsinálni. Tehát szendvics és társai...

Az üditő is el tud vinni több ezret, hiszen egy palack lehet 300ft.

Lehet nézni a boltokat, hol olcsóbb ugyanaz a termék.

2019. nov. 2. 19:10
 15/30 anonim ***** válasza:
24%
Ne foglalkozz azzal, hogy mások szerint milyen lesz, nyomassad. Legyen saját tapasztalatod, látni fogod, hogy mi a pénz értéke, mi a munka értéke. Én is ugyanigy érkeztem Budapestre huszonévesen vidéki városból, rossz meló, kevés pénz, szakképzetlenség, nincs csaj, aztán valahogyan visszagondolva, azok tunnek a legjobb éveknek a legnagyobb tanulságokkal. Teltek az évek, és lassan minden összejött, ahogy valoszinuleg neked is igy lesz, csak ne legyél beszari.
2019. nov. 2. 19:48
 16/30 anonim ***** válasza:
32%

Szóval ha valaki Pesten nettó 300 000 alatt keres, az felejtse el, hogy valaha is önálló életet kezd?

226 000 Ft-ot kevésnek gondoltok, akkor kérlek meséljétek el, hogy egy irodai dolgozó (értsd: asszisztens, társasházi ügyintéző stb.), egy eladó (pl.:cba, tesco, dohánybolt) hogyan tud megélni?

Mi -a minimálbér és a garantált bérminimumon kívül- a legalacsonyabb fizetés ami valóban van?

2019. nov. 3. 08:27
 17/30 anonim ***** válasza:
79%

Én könyvelést vezetek amibe minden velem kapcsolatos gazdasági esemény szerepel. Budapesten élek albérletben, 28 éves vagyok, az utóbbi három hónapban van lakótársam, ezáltal a lakbéren sikerült megtakarítást elérni.

Az elmúlt egy év adatai alapján a következőképp alakultak a költségeim havonta átlagosan:

Kaja: 70 003

Lakhatás-rezsi: 110 682

Ruházkodás, higiénia: 16 013

Közlekedés: 11 769

Telefonköltség, internet: 753 (Van céges telóm, ingyen beszélek és netezek)

Egészségügy: 514

Bankköltség: 846

Bútorok, háztartási gépek amortizációja: 3 295

Szerencsejáték: 188

Üdülés, utazás: 31 518

Edzés: 2 129

Kávé, édesség: 10 113

Ajándékozás, adományozás: 14 822

Értékvesztés, hitelezési veszteség: 33

Szórakozás: 9 588

Egyéb rongyrázás: 2 049

ÖSSZESEN : 284 314

2019. nov. 3. 10:10
 18/30 anonim ***** válasza:
69%

16.

A legeslegtöbb ember ezt úgy oldja meg, hogy párkapcsolatban él, ahol a kettejük fizetése már kiad 400-500 ezer forintot és abból ketten tudnak már valamit bérelni + még talán értelmes mennyiségű pénz is marad.

Ez nem emberi alapjog, hogy minden egyes ember külön (akár bérelt, akár saját) lakásban lakhasson. A háztartások ideális létszáma nem 1 fő.

2019. nov. 3. 10:16
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

@16 Hogyan tud megélni? Nagyon rosszul. Sokkal rosszabbul, mint vidéken. Nagyvárosban általában akkor érdemes élni, ha magas hozzáadott értékű munkát tudsz végezni, az egyéb munkakörökben jelentősen kisebb az eltérés, Budapest meg sokkal drágább, mint az ország többi része.

Egyedül bérelni luxus, én jól keresek, de így sem csinálnám, egyszerűen pénzkidobás.

2019. nov. 3. 10:32
 20/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi a sok jó választ! Igazából egyikőtök jól megfogta a lényeget, nem szeretnék másokkal együtt lakni, mert jó lenne egy barátnőt találni. A környezetemben azt látom hogy ahol haveri összeköltözés volt, ott nem nagyon jött össze a dolog senkinek. Meg sok volt a vita is; pl egyik srác 40 percet zuhanyzott napi kétszer, a másik meg egyszer 5 percet és negyedelve fizették mégis a rezsit. Előbb-utóbb betelt a pohár valakinek. Szégyen-nem szégyen 24 éves vagyok (betegség miatt 2 évet halasztanom kellett a középiskolában), bele kéne vágnom az életbe.

A munkahelyemen 3 perc sétára van az albérlettől! A közvetlen közelben van egy LIDL és más boltok is! Minden egy helyen megvan, így bérletet nem akarok venni! Max ha megyek valahova veszek egy vonaljegyet aztán annyi. Internet-TV-telefon terén nem a gigamega csomagot fizetem elő, mindenből a legalapabbat. Bulizni nem nagyon járok, a hobbijaim gyakorlatilag kiadásmentesek.

Előbb-utóbb többet fogok keresni, remélem egy éven belül! Jó diplomám van, angol felsőfokú, német középfokú és kellenek is a munkához. A leendő munkatársaim szerint ha jól dolgozok 3 éven belül meg is duplázódhat majd a fizetésem. Van aki nettó 180-ért jött oda 5 éve, most meg junior managerként 1 milliót keres.

2019. nov. 4. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!