Lakhatás-rezsi után 80e forintból meg lehet élni Pesten?
Első munkahelyem lesz. Fizetésem nettó 226.000 forint. A lakásbérlés 110 ezer, a rezsi kb 20 ezer. Az internet-telefon 10 ezer. Így marad 80 ezer. Barátnőm nincsen és drága hobbim se. Ha tudnék konditerembe eljárnék, az újabb 10 ezer.
Szerintetek kajával kijönnék így? Vagy nagyon szűkös? Most kezdek önálló életet, fogalmam sincs mi mennyi.
Kajára számoltam 40 ezret, az napi 1300 forint ha magamra főzök. Ha eljárok sportolni így maradni fog 30 ezer elvileg bármire. Jól számolok?
Én örülnék, ha ennyi maradna. Nekünk a számla és buszbérlet után marad cirka 20-30 ezres. Ennyi.
Ahhoz képest 80ezer az már luxus.
Nyilván nem éttermekbe járva, meg drága kajákat véve.
De egyszerűbb szerintem egy főre csinálni kaját, mint pl. 3-ra vagy 4re.
Egy főnél a tojásrántotta áll mondjuk 3 tojásból, 4 fő esetén egyből 12 tojás, egy alkalomra.
#13. egyet értek.
Amit meg lehet otthon csinálni, jobb otthon megcsinálni. Tehát szendvics és társai...
Az üditő is el tud vinni több ezret, hiszen egy palack lehet 300ft.
Lehet nézni a boltokat, hol olcsóbb ugyanaz a termék.
Szóval ha valaki Pesten nettó 300 000 alatt keres, az felejtse el, hogy valaha is önálló életet kezd?
226 000 Ft-ot kevésnek gondoltok, akkor kérlek meséljétek el, hogy egy irodai dolgozó (értsd: asszisztens, társasházi ügyintéző stb.), egy eladó (pl.:cba, tesco, dohánybolt) hogyan tud megélni?
Mi -a minimálbér és a garantált bérminimumon kívül- a legalacsonyabb fizetés ami valóban van?
Én könyvelést vezetek amibe minden velem kapcsolatos gazdasági esemény szerepel. Budapesten élek albérletben, 28 éves vagyok, az utóbbi három hónapban van lakótársam, ezáltal a lakbéren sikerült megtakarítást elérni.
Az elmúlt egy év adatai alapján a következőképp alakultak a költségeim havonta átlagosan:
Kaja: 70 003
Lakhatás-rezsi: 110 682
Ruházkodás, higiénia: 16 013
Közlekedés: 11 769
Telefonköltség, internet: 753 (Van céges telóm, ingyen beszélek és netezek)
Egészségügy: 514
Bankköltség: 846
Bútorok, háztartási gépek amortizációja: 3 295
Szerencsejáték: 188
Üdülés, utazás: 31 518
Edzés: 2 129
Kávé, édesség: 10 113
Ajándékozás, adományozás: 14 822
Értékvesztés, hitelezési veszteség: 33
Szórakozás: 9 588
Egyéb rongyrázás: 2 049
ÖSSZESEN : 284 314
16.
A legeslegtöbb ember ezt úgy oldja meg, hogy párkapcsolatban él, ahol a kettejük fizetése már kiad 400-500 ezer forintot és abból ketten tudnak már valamit bérelni + még talán értelmes mennyiségű pénz is marad.
Ez nem emberi alapjog, hogy minden egyes ember külön (akár bérelt, akár saját) lakásban lakhasson. A háztartások ideális létszáma nem 1 fő.
@16 Hogyan tud megélni? Nagyon rosszul. Sokkal rosszabbul, mint vidéken. Nagyvárosban általában akkor érdemes élni, ha magas hozzáadott értékű munkát tudsz végezni, az egyéb munkakörökben jelentősen kisebb az eltérés, Budapest meg sokkal drágább, mint az ország többi része.
Egyedül bérelni luxus, én jól keresek, de így sem csinálnám, egyszerűen pénzkidobás.
Sziasztok! Köszi a sok jó választ! Igazából egyikőtök jól megfogta a lényeget, nem szeretnék másokkal együtt lakni, mert jó lenne egy barátnőt találni. A környezetemben azt látom hogy ahol haveri összeköltözés volt, ott nem nagyon jött össze a dolog senkinek. Meg sok volt a vita is; pl egyik srác 40 percet zuhanyzott napi kétszer, a másik meg egyszer 5 percet és negyedelve fizették mégis a rezsit. Előbb-utóbb betelt a pohár valakinek. Szégyen-nem szégyen 24 éves vagyok (betegség miatt 2 évet halasztanom kellett a középiskolában), bele kéne vágnom az életbe.
A munkahelyemen 3 perc sétára van az albérlettől! A közvetlen közelben van egy LIDL és más boltok is! Minden egy helyen megvan, így bérletet nem akarok venni! Max ha megyek valahova veszek egy vonaljegyet aztán annyi. Internet-TV-telefon terén nem a gigamega csomagot fizetem elő, mindenből a legalapabbat. Bulizni nem nagyon járok, a hobbijaim gyakorlatilag kiadásmentesek.
Előbb-utóbb többet fogok keresni, remélem egy éven belül! Jó diplomám van, angol felsőfokú, német középfokú és kellenek is a munkához. A leendő munkatársaim szerint ha jól dolgozok 3 éven belül meg is duplázódhat majd a fizetésem. Van aki nettó 180-ért jött oda 5 éve, most meg junior managerként 1 milliót keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!