40-50 ezer forintból meg lehet élni Pesten, ha ez 1 főre jutó összeg, és már rendezve van a havi bérlet+a lakhatás (lakbér, rezsi)?
Bőven.
Egyébként tapasztalatom szerint Budapesten a bérletet és az albérleteket, lakásárakat leszámítva minden olcsóbb. 12 éve ingázok Budapest és Pécs között...
Nem tudom... Én Pécsen is a Tescoban vagy hasonló boltokban veszek tojást. Néha ha arra járok, akkor piacon. De 35-40 Ft-nál olcsóbban tojást már nagyon rég óta nem vettem.
Lehet hogy csak én lakok a városnak a rossz helyén, de nálunk a környéken sehol nem tartanak disznókat meg csirkéket. Elég fura lenne. Pedig családi házas környék, de elég sűrűn beépített. Kb 3-4 m telek van csak a házak körül.
Gyümölcsöt meg volt már rá példa, hogy Pestről hoztam haza, mert annyival olcsóbb volt, hogy inkább cipeltem 200 km-ről. Ott annyi hipermarket és hasonló van hogy nagyon le tudják nyomni az árakat.
Igen, erre mondom, hogy ha a bolti árakat vesszük, akkor a vidék drágább.
Pécs mellett is vannak. Mondjuk mi kis városban lakunk, de keresztanyámék megyeszékhelyen, és ők is főleg háztól vásárolnak. A környező településeken lakó ismerőseiktől megkérdezték, hogy ismernek-e valakit, aki szokott eladni csirkét, stb. Voltak jó tippek, beszéltek azokkal akiket ajánlottak nekik, van, aki időnként bejár a városba, akkor elviszi nekik. Vagy az ismerős viszi fel.
Amúgy van pécsi ismerősöm, ők is szoktak háztól vásárolni húsokat. Ne kérdezd honnan meg mennyiért, csak egyszer mesélte.
A lényeg, hogy élelmesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!