Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lakhatás-rezsi után 80e...

Lakhatás-rezsi után 80e forintból meg lehet élni Pesten?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem lesz. Fizetésem nettó 226.000 forint. A lakásbérlés 110 ezer, a rezsi kb 20 ezer. Az internet-telefon 10 ezer. Így marad 80 ezer. Barátnőm nincsen és drága hobbim se. Ha tudnék konditerembe eljárnék, az újabb 10 ezer.

Szerintetek kajával kijönnék így? Vagy nagyon szűkös? Most kezdek önálló életet, fogalmam sincs mi mennyi.

Kajára számoltam 40 ezret, az napi 1300 forint ha magamra főzök. Ha eljárok sportolni így maradni fog 30 ezer elvileg bármire. Jól számolok?

2019. nov. 2. 08:35
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
86%
Nyomorogni lehet, ilyen fizura eszembe nem jutna egyedül bérelni
2019. nov. 2. 08:39
 2/30 anonim ***** válasza:
41%
Sokan családostól élnek meg ennyiből. Ha nem jársz állandóan bulizni, nem drága ételeket eszel stb,. bőven elég.
2019. nov. 2. 09:03
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Szűkösen meg lehet, de nekem sem jutna eszembe ennyiből egyedül bérelni egy lakást, nekem alap, hogy félre tudjak tenni és előrébb jussak
2019. nov. 2. 09:14
 4/30 anonim ***** válasza:
94%
Napi 1300 Ft kajára igen karcsú. Buszbérletre nem kell költeni? Az megint egy 10es. Piperék, mosószer havonta szintén 5-6 ezer. Ráadásul jöhet bármi, pl egy betegség esetén szintén röpködnek az ezresek. Félretenni nem tudsz semmire.
2019. nov. 2. 09:16
 5/30 anonim ***** válasza:
93%

Én összeköltöztem egy középiskolai jó barátommal, de olyat is tudok, aki a testvérével költözött fel együtt Pestre, stb. Huszonévesen, illetve nettó 400 alatt nagy luxusnak érezném a saját lakás bérlését, még ha egy garzon is.

Nincs rokonod, barátod, ismerősöd, akivel össze tudnál költözni? (Csak így első körben)

A csajok jó nagy részét sem igazán zavarja, ha huszonéves korodban még nem egyedül laksz egy lakásban.

27/F

2019. nov. 2. 09:25
 6/30 anonim ***** válasza:
94%
Túlélni elég lehet, valóban élni aligha.
2019. nov. 2. 09:26
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Elmennék társbérletbe, félretenném a 110-es felét havonta, kitalálnám mit és hogyan tanulhatok azért, hogy 1-2 éven belül duplázzam a fizetésem és ténylegesen külön tudjak költözni. Ezt csinálnám én. De a döntés a tiéd.
2019. nov. 2. 09:32
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Nettó 230-ból egyedül bérelni az brutálisan erőn felüli vállalás, főleg hogy bár nem írtad de gondolom huszonéves vagy és el kéne kezdeni gyűjteni.

Napi 1300-ból valóban ki lehet hozni a kaját, de főleg krumplistésztán élve.

Egyik válaszoló már írta, de azért én is megkérdezem:

A munkahelyed mellett fogsz lakni, hogy nem kell bérlet?

9500Ft/hónap az is.

Az albérletben minden rendelkezésre áll? Nem kell semmit megvenni? A rezsin felül egy havi 20ezret mindenképpen érdemes elkülöníteni arra, hogyha bármi kell otthonra.

2019. nov. 2. 10:29
 9/30 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ki lehet jönni belőle. nem muszáj minden nap boltba menni, több napra is lehet vásárolni és akkor máris több napi pénz jut rá. Baromi nehéz egy főre főzni, még kettőre sem olyan egyszerű...

Vagy sok lesz, és ráunsz ha már harmadik nap is azt eszed, vagy pocsékba megy a többi. Kisebb adagban nem olyan könnyű főzni se.

Nagyon soknak hangzik ez a lakbér őszintén szólva. Ha teheted menj egy olcsóbba akár bejárással, jobban járhatsz, vagy bérelj valakivel közösen.

2019. nov. 2. 12:05
 10/30 anonim ***** válasza:
75%
Ennyit utoljára 2014-ben kerestem egy akkor még sokkal olcsóbb Budapesten, saját lakásban élve, de a rezsit így is felezve. 2019-ben ennyi pénzből egyedül bérelni őrültség, 75k körül lehet szobát fogni rezsivel, úgy már rögtön jobban néz ki a helyzet. Viszont mihamarabb törekedj a 300 feletti nettóra, hamar rá fogsz jönni, hogy Budapesten sokkal jobban fogy a pénz, mint vidéken.
2019. nov. 2. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!