Mit lehet itthon kezdeni 75ezer forintból, Pesten egy lakás 40ezernél kezdődik, plusz 20ezer a rezsi, marad 15ezer kajára, az mire elég, elmegy a BKV-ra?
Mit lehet otthon kezdeni 75ezer forintból? Pesten egy lakás 40ezernél kezdődik, plusz 20ezer a rezsi. Marad 15ezer kajára... Az mire elég? Jah bocs, az elmegy a BKV-ra...
Külföldön 800 fontból (280 ezer forint) elmegy 400 font (140 ezer forint) a lakhatásra és a fele 140 000 forint megmarad a megélhetésre. Azért ez mérföldekkel jobb, mint otthon. Meggazdagodni nem lehet belőle az tény, de akkor is jobban lehet belőle élni, mint otthon!
És mi a kérdés? Hogy hol lehet jobban megélni? Mert azt tudjuk jól.
Egyébként Szomáliában az elmúlt 10 évben kb 150ezer gyerek halt éhen.. mennyivel jobb itthon a helyzet.
Jah, nem kötelező itthon sem 75 ezret keresni - de egyedül lakni albérletben sem.
Nem mindenki keres 75ezret Bp-en az én ismerőseim pl 200 felett keresnek bőven.
Egy 1,5 szobás lakás albérlete valóban 60+ rezsi az 1szobásé 40+rezsi, és a rezsi nem 20e, annyi csak a távhő,plusz a többi kiadás...
De lehet többen is kivenni egy albérletet, vagy csak szobát bérelni...
Az otthoni 75ezer ugyanúgy sz*r, mint az angliai 800 font, legalábbis hosszútávon.
Bár én otthon jól kerestem, itt Angliában a kezdeti 2,5 hónapban minimálbérért mosogattam. Hidd el, nem nagy leány álom, sem a munka, sem a pénz amit kapsz érte. Ismerem az angliai viszonyokat, árakat, itt élek már 4,5 éve, és azt kell mondjam, hogy a 800 font itt csak megélhetésre elég, de előrelépésre nem. Egy normális megélhetéshez kell legalább 1200 font Londonban, és legalább 1000 font más városokban. A minimálbér pedig ezeknél kevesebb. Ideig óráig el lehet éldegélni 800 fontból is, mert jobb mint a semmi, de huzamosabb ideig azért belefáradsz abba, hogy nem tudsz félrerakni, mert bizony 800 fontból nem lehet, ha mellette mondjuk élni, enni akarsz.(Persze ismerek olyat, aki ennyiből még félretett 200 fontot, de ő csak evett, aludt, mindenhova gyalogolt, stb, de az így nem élet.)
Személyes tapasztalat, hogy amíg az ember nem hiszi el magáról, hogy jobb sorsra érdemes, addig állandó küzdelem az élete. Jobban is lehet keresni, és a siker sem az okosak/szépek kiváltsága, hanem azoké, akiknek helyén van az önbecsülésük. (Ez már iskoláskorban is megnyilvánul, pályaválasztásnál.)
75 E Ft-os jövedelem mellett, ha nem keresel új munkát, abszolút figyelmen kívül hagyod az alternatív költségeket. Előfordulhat ugyanis, hogy máshol többet fizetnének a munkádért, ez 12-vel felszorozva, éves viszonylatban már jelentős különbség lehet. Nem könnyű, de ha elszánod rá magad, meg lehet találni.
Jajj hagyjátok már ezt, hogy a kinti minimálbérből ugyanott vagy mint az itthoniból!! Ez hülyeség, nyugaton úgy van megállapítva az összege, hogy azért kijössz belőle!
Eleve itthon a minimálbér 60 ezer nettó!!! De számoljunk 80-al! Bérelsz egy szobát, rezsivel együtt 30! Marad kemény 50 ezred!
Ausztriában 1000 Euró a minimálbér (és kötelező a 14 havi fizetés). Haverom 250-ért bérel szobát rezsivel együtt.
Minden másra marad 750 Euród (és akkor a 13-14 havi pénzt nem számoltam). Tehát 220 ezret arra költesz amire akarsz! És a kaja minimálisan drágább csak mint itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!