Miért mondják sokan hogy elszállt bérigényem van segédmunkásként, mikor kell ennyi az emberi megélhetéshez?
Budapestről beszélünk. Nettó 200, heti 40 órára.
Egy albérleti szoba 80-90 rezsivel, élelmiszerkosár minimum 60 ezer (főzöl magadra, tényleg kell ennyi pénz ha normálisan eszel és ez a minimum), háztartási költségek olyan 5 ezer havonta (és nagyon keveset mondtam!), BKK bérlet 10k.
160 nél tartunk és csak laksz meg eszel. EGy két mozi néha, 1-2 hetente egy kis kocsmázás, vagy valami egyéb program, mondjuk legyen havi 10 ezer.
Kijön hogy minden másra, váratlan költségre (kiszakad a cipőd stb.), jövőt építeni, megtakarítani, marad 30 ezer forintod.
S hogy is élsz? Szobát bérelsz, éppen hogy nem nélkülözöl, nem igazán költesz luxusra, autód sincs, nem nyaralsz, nincs semmi költséges hobbid.
Tehát miért is mondja sok okos hogy magas bérigény a nettó 200?
Hát persze, szobatársat fogadjak be...hogy még kiverni se lehessen... nagyon jó ötlet.
Nagyon nehezen tudnék esetleg a kaján szorítani, 50re le tudom vinni esetleg, tovább nem.
Meg ha egyáltalán nem csinálok semmit munkán kívül, akkor további 10 maradhat.
TEhát kőkemény 50 ezer forint minden másra, jövőt építeni, váratlan dolgokra, stb.
EGyáltalán nem elszállt a bérigényem.
Ok, mennyi legyen az igényem akkor? Nettó 150?
Abból csak lakok meg eszek.
Bármilyen váratlan kiadás azonnal csődbe rak. Remek kis élet lenne.
Tök mindegy mennyi az igényed.
Ha te nekem nettó 200 nyereséget hozol, abból én ki tudok neked fizetni egy bruttó 200ae bért, ami nettó 150, de többet nem.
Ha nem tetszik, keress más helyet!
Normális munkaerőből van hiány, nem hisztiző, képzetlen alakokból.
Ezt mondom, akkor keress olyan helyet, ahol többet fizetnek.
Csá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!